A Dal 2013 második adás (második elődöntő)
2013. február 13. írta: redbandita

A Dal 2013 második adás (második elődöntő)

A múlt héten induló verseny tovább folytatódott, és a tét még mindig az Euróvízióra való kijutás. Megtudhattuk ki csatlakozik a múlt heti hat versenyzőkhöz, a mezőny nagyon erős volt most is: Gáspár Laci, Janicsák Veca, Kállay Saunders András, Vastag Tamás, Völgyesi Gabi, Éliás Gyula, Szabó Ádám, Odett stbstb.

adal1.jpg

1. Gáspár Laci és a Plastikhead - A szeretet él (Zeneszerzők/dalszövegírók: Gáspár Laci, Tóth Zoltán, Orbán Tamás)

Laci még a Megasztár első adásában tűnt fel, és a csillaga azóta is fényes, most épp a Nagy Duettben szerepel, Erdélyi Mónikával. Rákay Philipnek (az M1 intendása) nagyon tetszett a produkció, és a dalt is az egyik legjobbnak tartja a mezőnyben. Walkó Csaba (Compact Disco) megdicséri Laci hangját, Rakonczai Viktor is dicséri, de azt is mondja, hogy kicsit elsiette és a refrént is kritizálja kicsit. (Pont: 44)

2. Odett - Ne engedj el (Takács Zoltán, Polgár Odett, Kovács Geri, Fátyol Kamilla)

Odett dalai (pl. Hanyatt) leginkább az MRBe kell valljam én nagyon szeretem Odettet, úgyhogy nagyon szurkoltam neki, de nem volt rá szüksége. Rakoncza hallgatóinak és Zépébe járóknak lehet ismerős. Viktor kiemeli Odett egyedi egyedi hangját, és az alter világ vegyítését az elektronikus és pop elemek keverését. Rúzsa Magdi régebb óta ismeri Odettet, és kiemeli, hogy Odett "nem tucat". Csiszár Jenő is jó kapcsolatban van Odett dalaival, de a dal szerinte túlgondolt. (Pont: 43)

3. Szabó Ádám - Hadd legyen más (Szabó Ádám, Szabó Ágnes, Molnár Levente)

Szabó Ádám a Csillag születikből lehet ismerős. Csiszár szerint fülbemászó a dal bizonyos rétegnek, Ádám színpadra termett. Philip a harmónikát dicséri, de a koreográfiát túl soknak tartja. (Pont: 34)

4. Völgyesi Gabi - Csak te légy (zene: Kovacsics Ádám, szöveg: Major Ágnes)

Gabi a Unique énekesnője, de ezúttal szólóban érkezett, a zenét párja, Ádám készítette. Magdi nagyon dicséri a dalt, és Gabi kisugárzását. Csaba szerint nem építkezett a dal, több vokalista kellett volna. Philip még szívesen hallgatta volna akár 30 percig is. (Pont: 42)

5. Éliás Gyula - Mindhalálig várni rád (Éliás Gyula, Kardos Norbert, Geszti Péter)

Többek között az X-Faktorból is ismerjük, de nem versenyzőként, hanem énektanárként volt jelen mindhárom évadban. Geszti mentoráltjai mellett. Csabának a mély érzelmek tetszettek legjobban, Magdi szerint Gyula feladta a matekházit, mint anno Keresztes Ildikó, Csiszárnak a dal és az ének si nagyon bejött. (Pont:42)

6. Rami - Puzzle (Kálmán Tamás)

Elnézést a Rami rajongóktól, de én még sose hallottam róla, de lehet jobb is... Philipnek csak a dalszöveg tetszett, Csabának hiányzott a refrén. Rakonczai Viktor szerint nem így kellett volna előadni, hanem osztósan. (Pont:27)

7. Vastag Tamás - Holnaptól (zene: Szabó Zé, szöveg Szente Vajk)

Szintén az X-Faktorból ismerjük, és a testvérével együtt azóta is mindenhol ott vannak. Csiszár megdicséri, hozta a színvonalat, és érik a fiú-azt mondja. Philip szerint ez egy Eurovíziós sláger. Magdi párhuzamot von önmagával, és tetszését fejezi ki. (Pont: 43)

8. ByeAlex - Kedvesem (ByeAlex, Palásti Kovács Zoltán)

Rakonczainak nagyon bejön Alex karaktere, jó dolog, hogy itt van, olyan stílust mutat be, ami nem túl ismert nálunk. Csaba szerint olyan mint egy manó, aki az erdőben megírta a dalát, végig refrén volt. Magdinak tetszett. (Pont: 43)

9. Janicsák Veca - Új generáció (Janicsák Veca)

Veca a Csillag születikből és az X-Faktorból lehet ismerős, és ez az első saját szerzeménye, ami arról szól, hogy a generációs különbségek áthidalhatóak. Csiszár Jenő szerint katartikus mű, dalnak egy kicsit bonyolult, a látványt, a hangzást és Veca hangját is dicséri. Philip az egyik hangszert, a tekerő lantot emeli ki, és azt, hogy bátorság az első saját dallal kiállni ide. Csaba szerint is fantasztikusan énekel, és nagyon jó csaj. (Pont: 42)

10. Kállay Saunders András - My Baby (Kállay-Saunders András, Burai Krisztián, Bodóczki Ernő, Leslie Tay, John Alexis)

Andrást is a Megasztárból, és már tavaly is indult A Dalban, most egyébként influenzásan énekelt. Viktor azt mondja örül, hogy András visszajött, jókedvű dal, de lehetne egy régi R-Go dal is. Magdinak nagyon tetszett, minden egyben volt, reméli, hogy az utolsó négybe is bejut majd. Csiszár szerint András nemzetközi szintű. (Pont: 48)

Úgy fest ez volt a legerősebb mezőny, bár András simán nyer, a második helyen Gáspár Laci, de a harmadikon hármas holtverseny van: Vastag Tamás, ByeAlex és Odett. De csak hárman mehetnek tovább, így a harmadik továbbjutót ők döntik el, aki Odett lesz. A közönség pedig továbbjuttatja Janicsák Vecát, Vastag Tamást és ByeAlexet.

Az első extra produkció Wolf Kati, aki tavaly előtt mehetett az Eurovíziós fesztiválra, most egy világslágerrel érkezett.

Katit Szente Vajk előadása követte, aki a Madách Színház oszlopos tagja, emellett pedig a Magyarország, szeretlek műsorvezetője, na meg Erdélyi Tímea (az egykori Barátok köztös Tiilda) vőlegénye. 

Jövőhéten adásba kerül többek között: a United, Polyák Lilla, Puskás Peti, Radics Gigi, Brasch Bence, Mohamed Fatima, Hoffmann Mónika, Cserpes Laura. Azután lesz két középdöntő, majd március 2-án a döntő.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr825078323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása