Alkonyat - Hajnalhasadás 2. rész - Twilight Breaking Dawn Part II [2012]
2013. január 18. írta: redbandita

Alkonyat - Hajnalhasadás 2. rész - Twilight Breaking Dawn Part II [2012]

És boldogan éltek, míg meg nem haltak... Ugyebár így zárul egy átlagos tündér mese, klasszikusan erre mondhatjuk, hogy happy end... De! Mi van, ha van élet a halál után!? A boldogság pedig akár "forever" is tarthat? Persze, ha az ember megdolgozik érte... Lezárult az utóbbi évek egyik legnagyobb népszerűségnek örvendő filmje, a Twilight. Talán nem árulok el nagy titkot, hogy a történet ott folytatódik, ahol az előző abba maradt, ám az meglepő (legalábbis számomra), hogy talán ez az epizód sikerült a legjobban (bár idén ez a film kapta a legtöbb Aranymálna jelölést). Én a véleményemet a többi résszel összehasonlítva mondom, azokhoz képest ez egy izgalmasabb sztori, bár még mindig állítom, hogy jobb lett volna egyben hagyni a két epizódot. Kivételesen meg kell dicsérnem Kristen Stewart-ot, akinek arcán már legalább három-négy féle érzelem is leolvasható volt a közel két óra alatt, nála ez már hatalmas fejlődés. Előítélet, vagy rosszindulat ide vagy oda, az egyértelmű volt, hogy a filmnek fel kell kerülnie a 2012-ben megnézendő filmjeim közé.

Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott.

TSBD2_Online_veglegeskorhatar.jpgPro Video Film & Distribution

Szóval nem annyira meglepő módon Bella (Kristen Stewart) túléli az átalakulást, és remek bőrben ébred... Ám innentől már semmi sem a régi, nem csetlik botlik állandóan, nem kerül folyton veszélybe, vagy ha igen akkor legalább van rá esély, hogy megvédi magát és nem dobog többé a szíve. Viszont cserébe oly hosszú(?) idő után végre gondtalanul élhet házaséletet, nem kell attól félni, hogy Edward (Robert Pattinson) véletlenül összetöri a csontjait, vagy zúzódásokat okoz neki. Teszem hozzá, hogy talán ebben is más a befejező rész, hiszen korábban nem igazán volt szexualitással fűszerezve, még a nászúton is csak óvatos duhajkodásról lehetett szó. Óvatosság ide vagy oda Bella teherbe esik és nagy kínok árán, de még emberként ad életet egy kislánynak, Reneesme-nek.

TSBD2-022903R.JPGPro Video Film & Distribution

Bella még újszülöttnek számít a vámpírok között, ám nagyon úgy fest, hogy remekül uralja a vérszomjat, és kezeli hatalmas erejét. Mondjuk, amikor kiderül, hogy Jacob (Taylor Lautner) máris bevésődött a néhány napos baba felé, akkor eléggé bepöccen, de Edward ezen is átsegíti szerelmét. Milyen romantikus!? Kár, hogy a szereplők arcán ennek semmi nyoma nincs. értem én, hogy vámpírok, akiknek az érzelmek kimutatása elég kínos lenne, de attól tartok itt a színészi teljesítménnyel vannak gondok. Nem igaz, Kristen? Úúúú bocs, már megint rászálltam :)

TSBD2-DG-010960R.JPGPro Video Film & Distribution

Reneesme (Mackenzie Foy) csak félig ember, mivel félig vámpír is, ezért vannak furcsa dolgok körülötte, például olyan gyorsan növekszik, hogy félő, pár hét/hónap alatt betölti a felnőttkort és szülei elveszítik őt... Erősebb is, gyorsabb, ügyesebb az átlagos gyerekeknél, pláne az újszülötteknél. Amikor egy régi ismerős meglátja a kislányt, mindent félreért és a bosszútól szinte megvakulva rohan a Legfelsőbb Bíróságra, na ez elég béna vicc volt, szóval rögtön a Volturinál tesz panaszt. Aroéknak nem igazán tetszenek a hallottak és az sem, hogy megint a Cullen-ekkel van gond...

TSBD2-014378R.jpgPro Video Film & Distribution

Alice (Ashley Greene)  látja Aro (Michael Sheen) szándékát és figyelmezteti a családját, hogy háború közeleg, mert Aro és a bandája mindig elérik a céljukat, hiszen olyan "fegyvereik" vannak, mint pl. Jean (Dakota Fanning) vagy a bátyja. Megjegyzem én még mindig nagyon bírom a kis Jeant, akit egyszerűen mesterien alakít Dakota, itt azonban rögtön hozzá is kell tenni, hogy az Alicet alakító Ashley is messze túlszárnyalja a mi Bellánkat. Én az Arot eljátszó Micheal Sheent is bírom, de nekem nagyon jól passzol hozzá Alföldi Róbert hangja, így mindenképp megnézem majd a szinkronos verziót is.

TSBD2-020885.JPGPro Video Film & Distribution

Cullenék nem tudják mi tévők legyenek... Harcba nem kar szállni, hiszen az szinte veszett fejsze lenne, még jobban meghalni pedig végképp nem akarnak. Ám ekkor az az ötlet támad, hogy bebizonyítják a kislány nem hallhatatlan, ergo nem szegtek törvényt. Tanúkat kezdenek gyűjteni a világ minden tájáról, akik szép lassan rá is bólintanak a dologra, és mind Folks-ba jönnek, hogy tanúskodjanak a Cullenek mellett. Amikor azonban megmarad a hó, akkor megérkezik a Volturi...

Na és innentől lesz egy kicsit izgi a sztori, ám ez már csaknem az első óra eltelte után következik be, addig nagyon laposka. Ami már csak azért is fura, mert Meyer könyve egy oldalon sem unalmas... Szóval én továbbra is azt mondom, hogy csak a film alapján senki se ítélje el a Twilightot... Mindenképp érdemes a könyvet kézbe venni, mert össze sem hasonlítható a kettő egymással, az igaz, hogy Bella ott is egy picit idegesítő, de Edward karaktere százszor jobb a regényben, mint a filmben. Talán hiba volt Rob-ot és Kristen választani a főbb szerepekre... Akik egyébként megint szakítottak, és állítólag most végleg.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr225003186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása