Stephenie Meyer- Breaking Dawn: Hajnalhasadás
2010. augusztus 08. írta: redbandita

Stephenie Meyer- Breaking Dawn: Hajnalhasadás

Tudsz szeretni örökkön-örökké?

Egy szív megszűnik dobogni, mert mindennél jobban szeretett... Olvasható a Breaking Dawn borítóján. Ez annyira találó, hogy muszáj volt beletennem a könyv ajánlójába. A Twilight saga befejező, negyedik kötete ugyanolyan izgalmas, eseménydús, lenyűgöző, mint az előző három kötet. Talán még pörgősebb, csak úgy kapkodod a fejed, miközben olvasod. Folyamatosan történik valami, egy oldalnyi unalmas rész sincs benne! Letehetetlen!


Őszintén szólva nagyon nehéz egy cikkben összefoglalni közel 800 oldal izgalmas eseményt. Ráadásul nem szeretnék mindent elárulni a sztoriról. A könyv annyiban más, mint az első három kötet, hogy több szemszögből írja le Stephenie Meyer a történetet. Mit is értek ezalatt? A 800 oldal három nagy részre van felosztva. Az első Bella szemszögéből mutatja be az eseményeket, a második könyv, Jacob könyve, a harmadik ismét Belláé. Ez hatalmas változtatás, hiszen az előző három könyvben végig „Bellaként” láttuk az eseményeket. Most jó néhány oldalon keresztül farkasbőrbe bújhatunk, és így élhetjük meg az eseményeket.

A történetről talán annyit elárulhatok, hogy ismét megtalálható benne minden! Vannak megdöbbentő, romantikus, gyönyörű, megható, izgalmas és tragikus dolgok is. Bella és Edward esküvőjével kezdődik a könyv, ahol a rengeteg vendég között feltűnik egy nagyon várt régi jó barát. Mint az a jó házasokhoz illik, Bella és Edward nászútra mennek. A helyszín meglepetés Bellának, az egész Cullen család titkolja előtte a pontos útitervet. Az utazás jól sikerül, de olyasmi történik, amire senki sem számított. Egy olyan dolog, ami súlyos következményekkel jár. Az ifjú házasok visszatérnek Forks-ba, de nincs minden rendben. Bella nagy döntést hoz, ami örökre megpecsételi életét. Edwardnak döntést kell hoznia. Jacob mindenben segít nekik, szinte beköltözik a Cullen házba. Edward dönt, bár igaziból nem nagyon van választása. De döntése súlyos következményekkel jár, amivel ismét felbosszantják a Volturit. Akik ezt már tényleg nem hagyják annyiban, az egész klán Forksba készül.
 
De a farkasok háza táján is zajlik az élet. A falka kettéválik, Jacob is alfa lesz. De (nagy meglepetésére) néhányan csatlakoznak hozzá! Szerelmi élete sem unalmas, úgy néz ki Jacob végre bevésődik! De vajon kibe? Hát higgyétek el, hogy egy igazán különleges valakibe, egy szinte egyedülálló, csodálatos valakibe! Itt szeretném megjegyezni, hogy a filmekből valamiért teljesen kihagyták, hogy mit is jelent a bevésődés! Így aki nem olvasta a könyveket, annak ez lehet, hogy egy kicsit furcsán veszi ki magát! De higgyétek el, hogy a könyvekből kiderül, hogy a bevésődés csodálatos dolog!

Vajon mi lesz ebből? Harcra kerül majd a sor? Mi lesz Edward és Bella sorsa? Ki a titokzatos új személy a Cullen családban? Mi lesz Jacobbal?

Ezekre a kérdésekre megkapod a választ, ha beleveted magad a Breaking Dawn olvasásába! De további izgalom a könyvben, hogy rengeteg új vámpírt ismerünk meg, akik közül sokaknak nagyon különleges képességei vannak!
Az biztos, hogy a Hajnalhasadás Twilight rajongóknak kötelező darab! Nekem az Eclipse után ez a második kedvenc kötetem! Nagyon kíváncsian várom a könyvből készülő két filmet! És azért reménykedem egy kicsit, hogy Stephenie Meyer egyszer úgy dönt tovább folytatja a Twilight Saga írását!
 

Értékelés:

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr512207361

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása