Reszkessetek betörők 2 - Elveszve New Yorkban [1992]
2012. december 26. írta: redbandita

Reszkessetek betörők 2 - Elveszve New Yorkban [1992]

Nekem nem múlhat el karácsony Kevin (Macaulay Culkin) nélkül, így idén sem hagytam ki a kissrác kálváriáját a két kissé agyalágyult betörővel (Joe Pesci és Daniel Stern) szemben. Mivel az első részről már írtam korábban, így idén a második részt szeretném felidézni vagy megismertetni Veletek. Már ha létezik olyan, aki nem látta még, hiszen szinte minden évben leadja valamelyik csatorna. Kevin ezúttal nem marad otthon, hanem elkeveredik a családtól és New Yorkba repül. Egyedül.

5528.jpg

Az tény, hogy Kevin végül egyedül érkezik meg New Yorkba, de legalább édesapja táskája nála marad, benne egy csomó készpénzzel és hitelkártyával. Így már azért viszonylag könnyebb boldogulni, még akkor is, ha az illető egy gyerek. De mondjuk kevin nem egy átlagos gyerek, sokkal találékonyabb és okosabb, mint sokan a kortársai közül, de a családtagjainál (beleértve a felnőtteket) is mindenképp értelmesebb. mondjuk az nem nehéz... Gondoljunk csak a kissé debil bátyjára, Buzz-ra.

Szóval Kevin (igazából minden nehézség nélkül) eljut egy menő szállodába, és az egyik legszebb szobát kapja, majd beletörődve a helyzetbe, hogy megint elhagyták, élvezni kezdi a gondtalan és édességben gazdag ünnepet. A bajok akkor kezdődnek mikor a szálloda dolgozóinak furcsa lesz, hogy Kevin szüleivel még nem találkoztak, nem mellesleg a hitelkártyával sem ok minden.

homealone2.jpg

Eközben Kevin családja is rájön, hogy megint elhagyták a legkisebb fiút, és édesanyja megint magát kezdi okolni, ám ezúttal nem tud egyből neki indulni, mivel azt sem tudja hol keresse a fiát. Amikor kiderül, hogy Kevin New Yorkban van, az egész család felkerekedek, de már késő....

Kevin kalandjai csak ekkor kezdenek igazán izgalmassá válni, hiszen véletlenek során megint összetalálkozik a régi ismerőseivel, és kihallgatja azok új tervét. Kevin úgy gondolja a legjobb, ha megint felveszi a harcot a gonoszokkal és higgyétek el megint ki tud eszelni egy csomó trükköt és cselt a két férfi tönkretételére. Lesz itt minden: áramütés, tégla, festékes bödönök, nagy esések és zuhanások és még egy szerszámos szekrény is. A végén már mi magunk is sajnálni kezdjük a két szerencsétlent :)

196241_galeria_reszkessetek_betorok2_05.jpg

Kevin a nagy városban is talál magának új barátot, mint anno az ásós bácsit, most egy idő hölggyel barátkozik össze, aki végül nagy segítséget is nyújt a kisfiúnak. Persze ez lényegében mégiscsak egy családi film, ami csak happy enddel végződhet, így nagy nehézségek árán, de anya (Katherine O'Hara) és fia egymásra találnak, és csak remélhetjük, hogy a  jövőben jobban figyelnek Kevinre.

A film rendezője, Chris Columbos, akinek a Reszkessetek betörők volt az első igazán nagy durranása, és pályája innentől csak felfelé ívelt. Ő rendezte például  a Mrs. Doubtfire-t, az Édesek és mostohákat, a Harry Potter első három részét, a Kelekótya Karácsonyt vagy A segítséget. A főszereplőnek, Macaulay Culkin-nak is ez a film hozta meg a sikert, és ezután még néhány filmben szerepelt, mint gyerekszínész, de aztán családi okok miatt (testvére halála, szülei viszályai, édesapja alkoholizmusa) és persze a nagy siker utáni lecsúszás miatt, a drogok és az alkoholhoz fordult. Mára már szinte felismerhetetlenné vált, és idén már másodszor terjed a hír, hogy túladagolta magát. Ez eddig kacsának bizonyult, de állapotát elnézve nem tudni mennyi ideje van hátra...

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr694982047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása