Bájos törtető - Geek Charming [2011]
2012. november 29. írta: redbandita

Bájos törtető - Geek Charming [2011]

A Disney filmek (ciki vagy nem ciki) néha egész jó kikapcsolódást tudnak nyújtani, és szórakoztatóak lehetnek egy vasárnap délutánon vagy akár egy fárasztó nap után. Különösebben nem kell elgondolkodni rajtuk, nem rágjuk tövig a körmünket az izgalomtól, nem sírjuk könnyesre az arcunkat, mégis van bennük valami jó. A Bájos törtetőben például az is jó, hogy a szereplők nem fakadnak dalra, ami lássuk be nem igazán jellemző egy Disney filmre sem. A történet főszereplője, Sarah Hyland egyébként sokaknak ismerős lehet a Modern család című sorozatból. Nem mondom, hog Oscar díjas film, vagy felejthetetlen alkotás, de egyszer érdemes megnézni.

Geek_Charming_1323681380_2011.jpg

Dylan Schoenfield (Sarah Hyland) az iskola legnépszerűbb tanulója, lubickol a sikerben, a csillogásban és ezt élvezi is, legalábbis minden jel erre mutat. Dylant egyedül neveli édesapja mióta édesanyja meghalt, és a lányt látszólag nem érdekli más csak a shoppingolás, a smink, a divat, a bulik és a haverok na meg persze a bálkirálynőség.

geek-charming-gallery.jpgA másik főszereplő a szöges ellentéte mindennek, ami Dylan világában fontos. Josh jó tanuló, szeret olvasni, imádja a régi fekete fehér filmeket és a legnagyobb álma, hogy híres filmrendező legyen. Ha be akarnánk valahova sorolni akkor a lúzerek vagy esetleg a zsenik világába illik legjobban.

geek-charming-pic06.jpgJosh tanára azt a feladatot adja a fiúnak, hogy készítsen filmet valami élethű dologról. Az ő témája Dylan lesz, pontosabban a népszerűség árnyoldala, mindenáron be akarja bizonyítani, hogy a népszerűek világa felszínes, hamis és a barátságok, sőt maguk az egyéniségek sem érnek sokat.

hqdefault.jpgJosh és Dylan egy véletlen baleset folytán ismerkedik meg szorosabban és valami kibontakozik köztük, minek következtében a lány elvállalja, hogy a fiatal rendező filmjének ő legyen a főszereplője. De ekkor még nem sejti, hogy ennek milyen következményei lesznek. Hozzá teszem Josh sem úgy képzeli el a végkifejletet, ahogyan az történik. De ilyen ez a popszakma...

GEEK-CHARMING-Disney-Channel-10-550x366.jpgA két fiatal egyre több időt tölt együtt és ez mindkettőjükre nagy hatással van. Dylan tanácsára Josh kezd menőbben öltözködni, a haját is másképp hordja stb. és emiatt a lányok is kezdik őt jobban értékelni. Dylanről is kiderül, hogy talán nem is olyan felszínes lány mint amilyennek mutatja magát, ám ez nincs túl jó hatással egykori népszerűségére.

1320171370_geek-charming-467.jpgA film elkészül, de ekkora Dylan már nem egykori önmaga és bár elmegy a premierre, ott végleg elszakad nála a fonal... Nyilván nem árulok el nagy titkot azzal, hogy egy Disney családi film nem zárulhat ilyen szomorúan és bár az események váratlan(?) fordulatot vesznek, azért mégiscsak egyfajta happy endre számíthatunk.

geek-charming-2011-hdtv-xvid-idm-61.jpeg w=500.jpgÖsszességében azt kell, hogy mondjam egyszer bőven emészthető film, egy laza vasárnap délutánra, vagy egy fárasztó nap után akár még jó szórakozást is jelenthet. Persze ne számítsunk nagy és magvas gondolatokra, se véres akció jelenetekre.

Érdekesség, hogy:

  • a film rendezője, Jeffrey Horaday korábban csak koreográfusként dolgozott különböző filmek elkészítésénél, mint pl. a Flashdance, a Smaragd románca, Tango és Cash, Fogd a nőt és fuss stb. Most mégsem látunk táncos jelenteket, pedig elég fontos szerepet játszik a tánc/zene a Disney mozikban, mint például a High School Musicalben. Horaday egyébként 2013-ban ismét koreográfusként fog megmutatkozni egy Disney alkotásban, a Teen Beach Musical-ben. 
  • a Josht alakító, Matt Prokop-ot sem láthattuk még túl sokszor. Legutóbb a Drágán add a rétedet-ben láthattuk, mint Brendan Fraser fia, bár egy egy rész erejéig feltűnt már néhány sorozatban pl. Hannah Montana, Sok sikert Charlie vagy a Modern családban.
  • a film alapjául egy könyv szolgált, méghozzá Robin Palmer azonos című regénye.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr214930026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása