X-Faktor 10. 27. - Hol a nézők füle??? - A harmadik élő adás
2012. október 28. írta: redbandita

X-Faktor 10. 27. - Hol a nézők füle??? - A harmadik élő adás

Én nem értem egyáltalán ezt az idei X-Faktort, sorra olyanok párbajoznak, akiknek nem kéne, a kevésbé jók, sőőőt a nagyon rosszak is nevetve masíroznak a döntő felé, hogy van ez???? Múlt héten a gyengécske rapper fiúk hazamenetelét jogosnak éreztem, bár akkor sem ők voltak a legrosszabbak, de ez a mai adás kb. annyira felháborító volt, mint az első élő show. Na arról már ne is beszéljünk, hogy az extra produkció, a magyar James Bond-ként emlegetett Stohl András volt. Nem láttam az összes James Bond filmet, de nem rémlik, hogy lett volna olyan rész, amikor a titkosügynök matt részegen, és bedrogozva cserbenhagyásos balesetet okozott volna... Na mindegy lépjünk is túl ezen, az est egyébként a 007-es ügynök köré épült, ahogyan a mi jövőhetünk is fog. Mivel idén volt 50 éve, hogy bemutatták az első filmet, és ezen a héten debütált a legújabb rész, a Skyfall, ezért az énekesek egy egy betétdalt adtak elő.

Megint nem volt közös produkció egyáltalán, hanem Ördög Nóra cigánykerekezett és táncikált néhány fiúval, majd Keresztes Ildikó elénekelte a legújabb James Bond film betétdalát, a Skyfallt, amire a többi mentor szépen bejött. Csak én érzem úgy, hogy az egész műsor színvonala kezd zuhanni??? Lépj már közbe, Simon!!!! Please :P

Miután megtudtuk, hogy mindenki Bond dalokat énekel majd, megérkezett az első énekes, Zámbó Krisztián, aki még mindig nem igazán talált önmagára, és még mindig valamiféle átok ül rajta, most éppen kirabolták, ráadásul pont az előző élő show alatt. Krisztián most Tina Turner Golden Eye-t hozta, de nem ért el átütő sikert. A mentoroknak nem igazán tetszett az előadás: hamis volt, gyenge - ezt mondták. Geszti nagyon várja azt az érzést, amit Krisztián az első válogatón hozott. Nagy Feró kicsit megvédte a fiút, szerinte felszálló ágon van az énekes.

Másodikként Csobot Adél állt a színpadra, aki most hál istennek nem volt latexben, ellenben nadrágot/szoknyát elfelejtett felvenni, de legalább combfix volt rajta. Úgy látszik Malek Miki úgy döntött, hogy Adél személyisége nem annyira eladható, mint a teste. De talán ez kevés ide, nem Miki? Na teszem hozzá, hogy vannak Adélnél rosszabb előadók is a mezőnybe, szóval úgy döntöttem egy kis időre leszállok róla. Adél Madonna Hanky Panky-jával készült, de Ildikónak és Ferónak nem igazán nyerte el a tetszését, szerintük Adél mindig ugyanolyan.

"ha lenne egy mulatóm, te lennél az első szám.... talán még pezsgőt is innánk a cipődből" Geszti Péter

"benned egy kincset találtam" Malek Miki

Aztán jött a múlt heti párbajt túlélő, Lass Bea, aki nem annyira meglepő módon megint egy szomorú, drámai produkcióval érkezett (Nancy Sinatra – Bang-Bang (Cher Cover)) és megint színházzá változtatta a stúdiót. Borzalmas, és Geszti szavaival élve ijesztő is. Bea szokás szerint sírt. Nagy Feró, aki eddig kedvelte Beát azt mondta, hogy a lány egyre rosszabb, és a dal sem volt jó választás. Geszti szerint jobban meg kéne szerettetni a közönséggel. Malek Mikinek sem tetszett, sőt azt mondta, hogy szerinte Ildikó rossz irányba viszi Beát.

A szomorkás Bea után jött az alakulóban levő, Fehér Zoli, de szerintem most nem tudott olyan macsós lenni, mint a múltkor. Talán azért, mert nem az, hiába próbálja Geszti ráhúzni a férfias dolgokat... Zoli Gladys Knight – License To Kill -el érkezett, és a mentorokat levette a lábáról. Ildikó szerint nagyon jót tett Zolinak a párbaj, azóta megerősödött. Miki szerint eddig ez volt Zoli legjobb pillanata a műsorban, ennekellenére Ferónak nem tetszett, azt mondta nem állt neki jól ez a dal. Szóval ismét kitört a csetepaté a mentorok között.

A Spirit tagjai egyen tetoválást csináltattak, ezzel kimutatva, hogy ők hárman összetartoznak. Egyébként tényleg nagyon jópofák, látszik, hogy a rövid ismertség ellenére is megkedvelték egymást, tesók lettek szinte, Feró pedig mintha a nevelőapjuk lenne. Most azonban nem a cuki oldalukat akarták megmutatni, hanem a szexiset, Soft Cell – Tainted Love-al. Merész választás. Malek Miki azt mondta a srácok visszahozták az energiát, ami a múltkor hiányzott belőlük. Keresztes Ildinek eddig ez tetszett a legjobban, jól kijött mindhármuk egyénisége. Gesztinek is tetszett, de inkább Kingát és Örsöt dicséri, Petinek még fejlődnie kell, szerinte.

Hatodikként Szabó Dávid lépett színpadra ismét egy Robbie Williams számot, a Millenniumot. Most nem vetkőzött le, csak énekelt, és én nagyon kedvelem a srácot, de most valahogy nem tetszett. nem tudom, hogy úgy pontosan mi, de nem olyan volt, mint amit eddig megszoktam tőle. Pedig megakarta mutatni, hogy kitudja hozni magából az állatot, ehhez még küzdősportot is bevetett, ami Ildi szerint jót tett neki. Nagy Feró is nagyon megdicsérte, most először érezte úgy, hogy nem az Operett Színházból jött. Mikinek is tetszett, de hozzátette, hogy hangban még fejlődnie kell.

"végre úgy toltad, mintha egy koncerten lennél" Geszti Péter

Aztán jött Stone, aki azt hiszem kezdem megérteni honnan szedte a nevét. Sziklaszilárdan hiszi, hogy minden dalt pont ugyanúgy kell elénekelni, mert neki mindegy, hogy rock nóta, vagy James Bond betétdal (Chris Cornell – You My Name) ugyanúgy nyomja. Hihetetlen, hogy még itt van. Miki szerint küszködött vele, túl nagy falat volt, és nem ment le a torkán... Geszti Péternek sem tetszett, több eleganciát kért, dinamikát és a dalválasztás sem tetszett neki.

Az egyik nagy kedvencem az első válogató óta, Oláh Gergő, aki hihetetlen, de komolyan... Most egy Tom Jones nótát hozott, méghozzá az If I Only Knew-t. Szokás szerint állva tapsoltak a mentorok, és végre eljött az én első lúdbőrözős pillanatom is, köszi Gergő :) A taps olyan sokáig, nem hallgatott el, hogy alig bírtak megszólalni a mentorok, bár semmi kritikát nem tudtak elmondani, Ildi még azt is mondta, hogy tegnap sós mogyorót etetett vele, hátha elmegy a hangja, de nem ment :)

" van egy nagy problémám, hogy nem tudsz hibázni..." Malek Miki

"vegyél vissza, ezt ne csináld... Vannak itt mások is" Nagy Feró

"hol az apád, meg az anyád" -feláll, megkeresi őket a szemével, majd folytatja: "hogy csináltááák?" Keresztes Ildikó

Utolsó előttiként Antal Timi érkezett, és a kicsi lány megint leénekelt szinte mindenkit a színpadról, brutáááális. Alicia Keys – Empire State Of My Mind számával állt a mentorok elé, és elhozta nekem a második lúdbőrözős pillanatot, a mentoroknak pedig ismét talpra kellett pattannia, amit Geszti szóvá is tett:

"elfáradok mindig, ha te jössz, mert a végén mindig fel kell állni tapsolni" Geszti Péter

"nagyon undokul ültem, hogy beleköthessek.... de nem tudok" Nagy Feró

"100 százalékos volt... büszke vagyok rád" Malek Miki

Végül jött a kedvenc csapatom, a Like, akik a múlt héten (szinte) mindenkit leénekeltek, most Paul Mccartney and The Wings – Live and Let Die című dalával jöttek, és jól is tették, mert nagyon jól állt nekik. Keresztes Ildi szerint Magyarországnak még nem volt ilyen jó lánycsapata, mint ők, de a többi mentor is agyba-főbe dicsérte őket, teljes joggal. Hajrá csajok!

Ahogy már mondtam az extra produkció Stohl András volt, de kommentálni nem szeretném...

Aztán eljött az eredményhirdetés ideje, a Spirit, Szabó Dávid és Fehér Zoli maradtak, de Dávid volt a biztos továbbjutó. A Spirit kezdte a párbajt, egy Jazz+Az dallal, Csepp a tengerben, de látszott, hogy nagyon összetörtek és nem számítottak erre egyáltalán, mondjuk senki sem (szerintem).

Végül a három adás alatt másodszor párbajozó Fehér Zoltán következett Kocsis Tibi dalával.

Nem annyira meglepő módon 3:1 arányban a mentorok a Spirittől búcsúztak, de szinte mindenki kihangsúlyozta, hogy nem nekik kellene itt állni. Én nagyon bírom Keresztes Ildit, de mindhárom versenyzője fényévekkel rosszabb a sorban kiesőkkel... Hogy lehet ez???? Kedves Nézótársaim, szedjük össze magunkat, nyissuk ki a fülünket és küldjük már haza valahogy az oda nem illő egyéneket!

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr364874089

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása