Penge 2 - Blade II [2002]
2012. szeptember 19. írta: redbandita

Penge 2 - Blade II [2002]

Négy évvel azután, hogy megismertük a Fénybenjárót, a filmkészítők elérkezettnek látták az időt a folytatáshoz. Penge (hálistennek) nem olyan, mint a mai kor vámpíralakjai, nem csillog a napon, nem játszik hősszerelmest, nem jár gimnázium stbstb. A félig vámpír, félig ember "szuperhős" célja csakis az, hogy kiirtsa a vámpírokat. Ám most egy még rosszabb ellenség tűnik fel a színen, így kénytelen szövetséget kötni a vérszívókkal.

Tizennyolc éven aluliak számára nem ajánlott

blade2-poster.jpg

Elég rég volt már, amikor az első részről írtam, és már akkor megjegyeztem, hogy a film főszereplője, Wesley Snipes adócsalás vétkében bűnösnek találtatott és azóta is (egészen 2013-ig) börtönben raboskodik. Nos ez a film még jóval az egész ügy kirobbanása előtt készült, de vélhetően a filmből származó jövedelem is beleszámított abba az összegbe, amely után a színész elfelejtett adót fizetni. Azt gondolom azonban, hogy ez mit sem von le Snipes színészi tehetségéből, azt pedig bárki elismerheti, hogy ez a szerep rendkívül jól áll neki.

Penge egy hidegvérű, ám rendkívüli harcos, akinek feltett szándéka, hogy mindenáron megtisztítsa a Földet a vérszívóktól. Még annak ellenére is, vagy talán éppen pont azért, hogy ő maga is félig meddig közülük való. Nem győzöm hangsúlyozni, hogy Penge nem szépfiú, így aki Twilight-féle vámpírokra vágyik, annak nem ajánlom a filmet. Ő nem fog csillogni, nem ijed meg a gyilkolást, nem érzelgősködik, nem játszik hősszerelmest, nem iratkozik vissza az iskolába stbtsb. Ezek miatt szerencsére egyáltalán nem hasonlít a mai fiatalok számára megszokott vámpírokra. Sem a Salvatore fivérekre, sem Edward Cullenre nem hajaz, sőt vélhetően le is tagadná, hogy egy fajból származnak.

blade24.jpg

Egy kísérlet folytán létrejön egy olyan vámpírfaj, ami már nemcsak az emberekre veszélyes, hanem saját fajtársaikra is. Így a Sötétség Tanácsa kénytelen Penge segítségét kérni. Penge vonakodva bár, de végül beleegyezik a dologba, maga mellé kap egy csapatnyi vámpírt, sőt Whistler (Kris Kristofferson) is újra őt erősíti. Az új csapat tagjai között nincs teljes összhang, a vámpíroknak nem tetszik, hogy Penge lett az új főnökük és ennek hangot is adnak, így a Fénybenjáró kénytelen rendet parancsolni. Ráadásul Whistler sem túlzottan szimpatizál Penge új segítőjével, a kis zsenivel (Normann Reedus), aki minden felszerelést korszerűbbé tett az elmúlt időszakban, sőt a búvóhelyet is átalakította. Vajon az idős úriember feltudja majd venni a fonalat a fiatalabb generációval?

blade2bp.jpg

Kisebb nagyobb zökkenők után sor kerül a döntő összecsapásra, sajnos nem mindenki éli túl a harcot, de végül így is győzelmeskedik a jó. Na ez elég ironikus tekintve, hogy ezúttal a jók is vámpírok. Akinek tetszett az első rész, annak szerintem ez is fog, bár bevallom, hogy nekem az egy kicsit jobban tetszett. És Nektek?

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr624785535

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása