Penge - Blade [1998]
2012. április 20. írta: redbandita

Penge - Blade [1998]

Voltak idők, amikor a vámpírok még nem hősszerelmes, napfényben csillogó-villogó teremtmények voltak, hanem veszedelmes, vérszívó szörnyek. Sőt volt olyan idő, amikor Wesley Snipes még színészi teljesítményéről volt elhíresülve, nem pedig adócsalási ügyeiről, amelyek miatt jelenleg is börtönbüntetését tölti, egészen 2013-ig.

Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott

Amikor kitaláltam, hogy írok a vámpírfilmekről, akkor éppen az volt a szándékom, hogy az olyan klasszikusokra irányítsam a figyelmet, mint az Underworld filmek, vagy az Anna Rice könyvei alapján készült filmek, vagy éppen a Penge. Amikor ezek a filmek készültek (90-es évek vége, 2000-es évek eleje, akkor még senki sem tudta ki az az Edward Cullen, vagy a Salvatore testvérek). Akkor még a vámpírok félelmetesek voltak, gyilkoltak, vért ittak, mostanra ezek a teremtmények megszelídültek, amivel nagyjából el is vették a dolog lényegét.

Penge csak félig vámpír, a másik fele ember. Édesanyját harapta meg a terhesség alatt egy vámpír és így született meg a Fénybenjáró, azaz Penge, aki arra tette fel az életét, hogy kiirtsa a vérszívókat és bosszút álljon anyja halála(?) miatt. A vámpírok között gyorsan híre megy a karddal, fegyverrel és mindenféle spéci eszközzel gyilkoló harcosnak, így ahol megjelenik ott eluralkodik a pánik. A találmányokat nem Penge készíti, hanem hű társa, Whistler (Kris Kristifferson), aki idő kora és betegsége ellenére is bármit megtenne, hogy megöljön néhány vámpírt.

A Fénybenjáró mindennap megvívja csatáit az ellenséggel, akik egyre inkább beivódnak az emberek világába és akár nagyhatalmi poziciókba is kerülhetnek. Valami készülődik a városban... Egy kissé hatalommániás, egoista vámpír, Frost (Stephen Dorff) egy új fajt, egy természetfeletti erőkkel bíró lényt akar létrehozni és ehhez szüksége lenne Penge vérére is. Mindent megpróbál ennek megszerzése érdekében.

A történet szempontjából fontos még egy Raquel nevű doktornő, akit Traci Lords alakít. Amikor vámpírok támadják meg (az egyik meg is harapja), Penge menti meg az életét, sőt magával viszi az otthonába(?). A nő szembesül a vérszívók világával és feltalál egy szert, ami talán még több bajt okoz(hat) a vámpíroknak. De vajon hagyja ezt majd Frost? Egyáltalán lesz e idő bevetni ezt a bizonyos szert?

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr254460886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása