Ted [2012]
2012. augusztus 22. írta: lámadémon

Ted [2012]

Szóval a történet egy igazi 21. századi tündérmese, ahol egy kívánság életre kelt egy plüssállatot. Jelzem ez a momentum nem picit emlékeztet a Pinokkióra szóval a mondás megint bebizonyosodott: „Nincs új a Nap alatt!” :D. a történetben két 35 éves fiú éli laza mindennapjait csajoznak, buliznak, isznak és füveznek. Ez tölti ki a monoton hétköznapokat. De ugye a sztori nem ilyen egyszerű, mert az egyik fiú egy plüssmackó, a haverságba belekavar egy csaj, akit a fentebb felsorolt programok egyike sem tesz túl boldoggá hosszú távon. De azért ott a happy-end is, meg egy kis mániás csavar. ;)

Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott

ted pl m.jpg

UIP Duna Film

Kicsit szkeptikusan, de azért kíváncsian ültem be a moziba, hogy megnézzem ezt a félig animációs, vagyis inkább nyomokban animációt tartalmazó filmet. A főszereplőnk Mark Wahlberg, akit személy szerint kevésbé ismerek a humoros oldaláról leginkább a tégla vagy az olasz meló ugrik be róla, és a pörgős akciójelenetek.

Hogy miért is voltam kétkedő: a filmet rendező és forgatókönyvíróként is Seth MacFarlane jegyzi, akit az animációs munkái tettek ismerté (Family Guy, American Dad, The Cleveland show) ezen kívül és az Amerikában a nagy népszerűségnek örvendő Roast konferansziéja is volt három alkalommal. Ebből a munkásságból láthatja az ember, hogy a rendező lételeme és konkrétan megélhetése J a humor, ez hogy ezt képes e elszakadva a jól ismert és bejáratott animált karaktereitől távol megtenni, adta az okot hogy nem voltam biztos a filmben. Azért teljes mértékben nem szakadt el az animációktól, hiszen Ted azért mégis csak egy cuki mackó, ami engem a koala macira emlékeztet leginkább. 

7-2-12-Ted_full_600.jpg

Egy kicsit a karakterekről:

Mark Wahlberg (John) hivatásos léhűtő és medve tulajdonos. Imádja, hogy megvan mindene és tulajdonképpen semmije sincs: egy barátnőn és a szőrös kóccal kitömött haverján kívül. Van egy melója, ami sem őt nem érdekli, sem a nézőt nem bolygatja meg. És mindent, amit tesz, kicsit feldobja egy kis fűvel – szimpatikus tulajdonság mondhatni.

Mila Kunis (Lori) ambiciózus cuki barátnő, akit remélhetőleg nem skatulyáznak be a vicces, szexis, barátnő szerepébe. Mert ahhoz, szerény véleményem szerint, túl tehetséges, hogy ebből a típusú karakterbőr még vagy 5 öt eljátszon- bár jól áll neki, de ez nem tűnik nagy kihívásnak főleg, hogy a Fekete Hattyú-ban már megmutatta, tehetségét. Karakterét tekintve szöges ellentéte pasijának.

Seth MacFarlane (Ted hangja) Ex- celeb hiszen az azért elég menő, ha beszél egy játékmedve egy ideig. Így válik hivatásos semmittevővé, de annyit elárulhatok, hogy lesz karrierje (ez is egy elég beteg-viccesen beteg- momentum a filmben)

Humor:

A film szövege jó, néha tényleg hangosan is felröhög az ember. És örömmel közlöm, hogy nem csak az a 10 poén van a filmben, amit a trailerben elpuffogtatnak. Kiérdemelte a címét, mert valóba a játékmaciról szól és ő vicces. Maga az anti-játék, az a „kisfiú” akivel nem akarjuk, hogy a gyerekünk játszon vagy az a haver, akivel jobb, ha nem lógsz együtt. Továbbá én nem csalódtam, de be kell valljam én szeretem a Family Guy-t és az amerikai Fatert is. Azoknak ajánlom a filmet, akiknek bejön az előbbi kettő, mert mint a cikkem elején mondtam Seth MacFarlane keze van a dologban és hű maradt önmagához.

Egyetlen dolog, amit mi magyarok kicsit túlzásba viszünk, hogy mindent, azaz mindent lefordítunk- szerintem néha jobb nem bántani ezeket – legfőképpen a zenés jeleneteket.

ted5.jpg

A film attól válik igazán humorossá, hogy komolyan veszik magukat a szereplők és igazán mókás, mikor egy plüssmacival tép be a főszereplő. Humor forrás még az animációs utalások is fokozzák és megint csak vissza kell utalnom a Fam Guy-ra amiben néha céltalanul jelennek meg zenei betétek vagy bevágások- a filmen is akad ebből pár.

Összhatás:

Nem egy olyan film, amit nagyon át kell gondolni, nincsenek benne túlgondolt karakterek. Felvonultatja egy tipikus amerikai film jellemzőit: A jó pasit, a jó barátnőt, a havert, némi konfliktust, egy-kettő csavart, egy mániákust, autós üldözést, kaszkadőrös jelenetet J, szerenádot, eközben számos vicces szóvirágot és a happy end-et. Tulajdonképpen nem is kell más egy jó kis délutáni filmhez.

Összefoglalva nézze, meg aki szereti a felsorolt animált filmeket, akit néhány b…meg nem térít ki a hitéből, és aki bírja a haverok-buli-fanta érzésből származó bonyodalmakat és annak tündérmesés elvarrását (szó szerint).

Bemutató: 2012.augusztus 23.



A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr634725790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása