Underworld 4 - Az ébredés - Underworld - Awakening [2012]
2012. május 21. írta: redbandita

Underworld 4 - Az ébredés - Underworld - Awakening [2012]

2012 januárjában Kate Beckinsale ismét latexszerkót húzott és Selene-ként, a Halálosztóként tért vissza a mozivászonra. Korábban a vámpíros projektem keretein belül foglalkoztam az Underworld filmekkel, így egyértelmű volt, hogy a 2012-ben megnézendő filmek közé be kell kerülnie Az ébredésnek. Számtalanszor írtam már arról, hogy mennyire félek az ilyen folytatásoktól, de most mégis elégedettséget éreztem mikor megnéztem a legújabb Underworld filmet!

Tizennyolc éven aluliak számára nem ajánlott.

 

A történet ott folytatódik, ahol a második véget ért, vagyis ez nem teljesen igaz, mivel azóta hosszú évek teltek el, és megváltozott a világ, ám ebből a mi Selene-ünk (Kate Beckinsale) nem sokat vett észre, hiszen hibernálva töltötte az időt. Hogy lehetséges ez? Nos Selene csapdába került, méghozzá az emberek 8egészen konkrétan kutatók csapdájába), akik időközben megismerték a vámpírok és a vérfarkasok (lycanok) világát és fel is vették velük a harcot. Selene és Michael (Scott Speedman) egy bombarobbanás áldozata lesz, és ezután már onnan követjük nyomon a sztorit, hogy Selene felébred az évtizedes hibernálásból.

Miért? Nos egy bizonyos személy megszökik a kutató intézetből, de előtte még felébreszti a harcost, Selenet, aki egy Halálosztóhoz méltón tér magához és veszi fel a harcot a teljes ismeretlen világban... Ahol az emberek, nemcsak tudnak a vámpírok és a lycanok (vérfarkasok) létezéséről, hanem egyfajta háborút indítanak a természetfeletti lények kiirtására. Így mindenki veszélybe kerül, még azok a jószándékú (mert itt ilyen is van) vámpírok is, akik az idők folyamán megpróbáltak valamennyire beilleszkedni a társadalomba.

Szóval Selene arra ébred, hogy egy teljesen másik világ van, mint amit ő utoljára ismert. Semmit sem ért, de legfőképpen azt nem, hogy hová tűnt Michael?! Szerencsére akadnak segítői, ami már csak azért is jól jön, mert valami furcsa rémképek is gyötrik, bár ennek oka elég gyorsan kiderül. Egy vámpír, Dave (Theo James) igyekszik a segítségére lenni, miután Selene megszökik a kutatólaborból, ahol fogva tartották. Selene a bevillanó képeket kezdi követni, mert titkon bízik benne, hogy a dolognak Michael-hoz van valami köze. De nem (teljesen). A "vonal végén" ugyanis egy megszeppent(?) kislány van, Eve (India Eisley).

Mindenki azt hiszi, hogy a lycanok kipusztultak, de csakhamar kiderül, hogy ez nem így van, ugyanis Selene-éket megtámadják és csak Dave segítségével tudnak megmenekülni, de Eve így is megsérül, így Dave elviszi őket a vámpírok főhadiszállásra. Na ez már kicsit sem olyan, mint a korábbi Underworld filmekben. Marcus, Viktor idejében még egy hatalmas kastélyban éltek a vámpírok, szolgákkal és mindenféle kiváltságuk voltak. Most a föld felszíne alatt élnek, csatornában és folyton félnek. Nem veszik fel a harcot sem az emberekkel, sem a lycanokkal. Dave-nek ez sosem tetszett, de most, hogy megismert egy Halálosztót még kevésbé akar így meghunyászkodni.

Igazából nincs is sok választása, mert ez a bizonyos kislány minden felbolygat. Mindenki őt kezdi keresni, a lycanok és a kutató központ emberei(?) is. Hogy miért? Nos nem tudni, hogy pontosan, hogyan, de Eve hibrid, mivel Selene és Michael gyermeke. Ne kérdezzétek, hogy esett teherbe, vagy, hogy szült meg, ha egyszer hibernálva volt, de valahogy mégis. A lényeg, hogy mindenki Eve-t akarja és ezért bármeddig hajlandók elmenni, ám Selene pedig a kislány védelme érdekében képes bármire, így a harc megkezdődik!

Előre figyelmeztetek mindenkit, hogy a korábbi filmekhez hasonló ez is teljesen befejezetlenül ér véget, előkészítve az Underworld 5-nek a terepet, ami lesz, csak még nem tudjuk, hogy mikor... Én megígérhetem, hogy biztosan megnézem majd, rajta lesz az az évi listámon :)

Ezen a bizonyos listámon lévő filmeket mindig valami kis extrával tálalom, így viszonylag egyértelmű, hogy most az előző filmeket fogom megidézni egy kicsit, vagy összehasonlítani ezt azokkal.

Selene-t 2003-ban ismertük meg, amikor először vette fel a harcot a lycanokkal, mint az egyik legjobb Halálosztó. De a sztori nézése közben kiderül, hogy a vámpírokkal is meg kell küzdenie, mivel több áruló is van a "családban". Ráadásul a lycanok vezetője mindenáron megakarja találni azt az embert, akinek a vére segítségével, létrehozhat egy teljesen új fajt. Ez a fiú, Michael Corvin, ám amikor Selene és Michael találkoznak, elég világossá válik, hogy ebből szerelem lesz. Csakhamar Selene már bármit megtenne annak érdekében, hogy megvédje Michaelt. Nekem ez a film tetszett a legjobban, mert egyszerre izgalmas, rejtélyes, van története és még az érzelmek is bele vannak szőve, de nem nyálasan.

Három évvel azután, hogy Michael Corvin hibriddé vált, és Viktor a vámpírok vezetője elhalálozott (nem túl természetes módon), Selennek a még életben lévő vezetővel, Marcussal kell felvennie a harcot. Aki egyébként szintén hibriddé változik egy szerencsétlen (vagy szerencsés) véletlennek köszönhetően. Michael és Selene hősiesen harcolnak a gonosz ellen, pedig nagyon kis esélyük van az egyik legnagyobb hatalmú személlyel szemben, aki még saját apját is megölné a terve végrehajtása érdekében. Mi a terve? Nos ki akarja szabadítani a testvérét, aki kb egy vérengző, kegyelmet nem ismerő vérfarkas. Ezt nem hagyhatják annyiban, a páros az élet kockáztatásával is megakarja akadályozni Marcus tervét.

2009-et írtunk amikor elkészült a harmadik rész, de sokunk felháborodására abban nem kapott szerepet Kate Beckinsale vagy Selene, mivel az egy ún. előzményfilm volt. Bemutatták, hogy milyen ősi konfliktus van a vérfarkasok és a vámpírok között, és milyen volt az élet a háború kirobbanása előtt. Nekem ez a film volt a legnagyobb csalódás, egyáltalán nem tetszett és nem is tudtam elképzelni, hogy milyen lesz így a negyedik rész, de végül az kellemes csalódás volt és így már várom, hogyan folytatódik a történet, ami (ha a film készítői tartják a tendenciát, és három évente mutatnak be egy Underworld filmet) akkor 2015 körül kerül majd a mozikba. én már nagyon várom, ti is?

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr314496248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása