Trónok harca - 205 - The Ghost of Harrenhal
2012. május 01. írta: enbee

Trónok harca - 205 - The Ghost of Harrenhal

Az előző rész végén megszületett (jobb név híján) árnyéklény nagy feladatot vállalt magára: kiiktatta az öt király egyikét. Nem nehéz megtippelni, hogy melyiket.

A cím a harrenhali szellemet idézi meg, szóval vele kezdem a beszámolómat. Arya új feladatkörében - szolgálólány - elég sok mindent hall, amit Lannister körül beszélnek. Viszont az öreg is jó megfigyelő, és rájön, hogy a lány északi, így aztán kikérdezi őt arról, hogy az ottani emberek miként vélekednek Robbról. Arya a mondandója végén burkoltan megfenyegeti Tywint, de szerintem az öreg ettől csak jobban kedveli. Arya a várban összefut Jaqen H'garral (Tom Wlaschiha), a férfival, aki a rabszállítóból Aryának hála szabadult ki, és aki most Lannister egyenruháját hordja. Jaqen fura, de logikus ajánlatot tesz a lánynak: mivel Arya három ember életét mentette meg azzal, hogy eszközt adott Jaqennek a szabadulásra, ezért Jaqen tartozik neki három élettel. Az első ember, akinek Arya így eltetet láb alól, az a kínzásokat végző "szakember", aki egy láthatatlan szellemnek köszönhetően leesett a várfalról és szörnyet halt.

Annak az izének, aminek Melisandre életet adott Ser Davos szeme láttára, első útja Renly sátrába vezet, ahol Cat és Brienne (Gwendoline Christie) szeme láttára leszúrja a királyt. A berontó testőrök Brienne-re vetik magukat, de a lovag levágja őket, és Cat unszolására (hogy holtan nem fogja tudni megbosszulni Renly halálát) ők ketten elmenekülnek. A dolog odáig "fajul" kettejük között, hogy Brienne hűségesküt tesz Catnek! Egyébként Renly halálának hírére az ifjabb Baratheon emberei egyből az idősebb, Stannis mellé állnak. A két sereg egyesülése elég rossz hír Lannisteréknek...

Theon megkapja a hajóját, de a legénység, hát mondjuk úgy, hogy nem igen hallgat rá. Greyjoy azonban előáll egy tervel (Dagmer segítségével), ami ha úgy sül el, ahogyan azt az okoskák kigondolták, akkor sokkal nagyobb zsákmánnyal térhetnek haza, mint azt a halászfalu kifosztásától remélni lehetne. Theon terve úgy tűnik, tényleg működik. Torrhen megsegítésére Brann embereket küld Deresből, ami így viszonylag védtelenné válik. A végén még valóra válik Brann álma arról, hogy víz ostromolja a városfalat.

A "rövid hírek" közé tartozik, hogy Xaro politikai és hatalmi (különbözik a kettő?) okokból megkérte Daenerys kezét, Tyrion átveszi a felügyeletet Cersei titkos fegyvere felett, és egy kis csapat tagjakén Jon elindul Mance kiiktatására. Sok sikert nekik!

A következő rész tartalmából:

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr164468973

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Trónok harca - Felpörgött az előrehozott birodalmi választási kampány 2012.05.01. 16:17:18

Robert király halála ill. a Joffrey király származását firtató tényfeltáró cikkek után kialakult legitimációs válságban a pártok előrehozott választások kiírásában egyeztek meg. A választás azért is sürgető, mert a birodalomban megindult belső, elsősor...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása