Kémes hármas - This Means War [2012]
2012. február 28. írta: enbee

Kémes hármas - This Means War [2012]

Ha két legjobb barátnővel/munkatárssal megesne az a csúfság, hogy tudtukon kívül ugyan arra a pasira hajtanak, és aztán kínos körülmények között ez kiderülne... Na hát van ötletem, hogy hogyan folytatódna a sztori. Ha mindez pasikkal történik, akkor nem kell tippelgetni: megmutatja nekünk a Kémes hármas.

Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott.

Adva vagyon két BFF/kolléga CIA ügynök, név szerint Frank (Chris Pine) és Tuck (Tom Hardy). A két kém annak ellenére is legjobb barát, hogy a természetük eléggé eltér egymástól: míg Frank nagy kanállal eszi az életet, folyton bulizik, ahonnan mindig más-más lányokkal megy haza, addig Tuck egy hétvégi apuka, aki elérkezettnek látja az idejét, hogy lassan visszakerüljön a játékba. Frank cinkkelése ellenére Tuck úgy dönt, hogy internetes társkeresőn fog barátnőt szerezni. Itt találja meg Lauren (Reese Witherspoon) adatlapját.

Trish (Chelsea Handler) a mellett, hogy egy nagyszájú, szókimondó háziasszony, mellékállásban még Lauren legjobb barátnője is. Én mondjuk nem örülnék neki, ha velem ezt tenné valaki (pláne a legjobb barátnőm), de Trish arra vetemedik, hogy (a Tuck-féle) internetes társkeresőre felteszi Lauren felturbózott adatlapját, amit persze a nő munkahelyén mindenki meg is talál, még mielőtt az illetékes tudna róla. Mégsem sül el túl rosszul a dolog, mert egy jóképű pasi ír Laurennek. Így jutunk el Lauren és Tuck első randijáig.

Annyira jó barát ez a hihetetlenül gyönyörű szemű Frank, hogy Tuck randijának színhelyétől nem messze egy film kölcsönzőben nézelődve várja, hogy legjobb barátja jelentsen: ki kell-e menteni a helyszínről. Persze semmi szükség a beavatkozásra, mert Lauren és Tuck nagyon jól érzik magukat, de Frank azért marad a helyszínen, hátha neki is lesz kapása. Van is, méghozzá a randi után betérő Lauren szemében. A nő elég komolyan helyre teszi a béna csajozós szöveggel elő álló Franket, de a pasi szemében ez csak felhívás keringőre. Lenyomozza Laurent, beállít a munkahelyére, és addig zavarja a nőt, amíg az belemegy egy randiba.

Másnap a CIA központban aztán Frank és Tuck is Laurenről beszél, de persze egyikük sem tudja, hogy ugyan arra a nőre hajtanak. Úgy döntenek, hogy háromra megmutatják egymásnak a barátnő-jelöljük fényképét, és hát csak úgy koppannak az állak az asztalon, amikor ugyan az a fotó jelenik meg mindkét monitoron... A fiúk kémekhez méltóan úgy döntenek, hogy a Lauren-ügyben nyerjen a jobbik. Mindketten tovább udvarolnak, de persze csak a lefektetett szabályok szerint:

Első szabály: nem tudhatja meg, hogy ismerjük egymást. Második szabály: ne akadályozzuk egymást. Harmadik szabály: csak semmi szex. És ha ez kihatna a barátságunkra, ami kizárt, akkor abba hagyjuk. Becsület szavunkat adjuk.

A fiúk mindent bevetnek, hogy legyőzzék egymást, és meghódítsák Laurent. A nő házát is felderítik, és a saját megfigyelő csapataikat is aktivizálják, csak hogy sikert érjenek el. Be is jönnek a számításaik, mert Lauren mindkét férfiért oda van. A dolog hátul ütője, hogy ennyire jó randik után a nő képtelen dönteni. Tudja azonban, hogy ez így nem mehet sokáig, ezért ultimátumot ad saját magának! Trish legnagyobb örömére Lauren úgy dönt, hogy lefekszik mindkét pasival, és az alapján választ közülük. A kémek persze tudják, mit tervez a nő, hiszen lehallgatják Lauren minden beszélgetését... Nem látván más kiutat, mindent megtesznek, hogy a másik ne érhessen célba!

Na jó, ha két ember együtt akar lenni, akkor lássuk be, fel lehet tartóztatni az eseményeket egy darabig, de nem túl sokáig. Frank és Tuck is eltölt egy-egy éjszakát Laurennel, és már várják, hogy mi lesz az "eredmény". Amire idáig eljutnak, már annyira fújnak egymásra a fiúk, hogy Frank az áthelyezését is kérte... A versengésnek az vet véget, amikor csörög Tuck telefonja. Lauren az, és randira hívja a férfit.

Itt még nincs vége a filmnek, mert hát nem buktak le a mi kis kémjeink. Miközben Lauren és Tuck az étteremben beszélgetnek, Frank az irodában pakolja össze a holmijait, miközben a kivetítőn Lauren megfigyelésének egyik képe figyel rá vissza. Frank kiszúrja, hogy van a fotón egy gyanús autó, és a zoomolás után kiderül, hogy a volánnál az a Heinrich (Til Schweiger), aki öccse halála miatt bosszút akar állni a Frank-Tuck kém duón. Frank az étterembe siet, hogy beszéljen Tuckkal, és míg Lauren a mosdóban van, a pasik összeverekednek. Ez aztán a beszélgetés... Na mindegy, Lauren a barátság végszóra betoppan, és a kémjeink lebuknak. A nő kiviharzik az étteremből, bepattan Trish mellé az autóba (aki nem tudom, hogyan kerül oda), és elhajtanak. Vagyis elhajtanának, ha nem akadályozná meg őket ebben Heinrich az ő izom embereivel. Frank és Tuck a lányok után mennek, meg is mentik őket, Heinrich meghal, és az egyik kém megkapja Laurent is.

Az egész film aranyos, tipikus csajfilm, amire ha egy pasi elviszi a barátnőjét, akkor bevágódhat nála. Ne tévesszen meg senkit az akció besorolás, mert ez az egész CIA-s biznisz leginkább csak a vígjátékot és persze a romantikát hivatott támogatni. Ez nem gond, pont elég ahhoz, hogy kicsit megfűszerezze nekünk a dolgokat, és rá lehessen aggatni az akciófilm jelzőt is. De aki McG-től arra számított, hogy a csajos részeket majd a verekedésekkel átvészeli, az hoppon fog maradni. Bocsi, fiúk.

Előre szeretnék szólni, hogy a most következő "mi nem tetszett" sorokban le fogom lőni a poént, már amennyiben Lauren választása annak minősül. Szóval. Onnantól kezdve, hogy kiderült, Tucknak van egy fia, plusz egy nem-házas exe, eldőlt, hogy mi is lesz a film vége. Mind a két kém pozitív karakter, tényleg csak a legszubjektívebb vélemény alapján lehet közöttük dönteni, úgyhogy a happy endhez mindkettőjük boldogsága elengedhetetlen. Lauren normál körülmények között csak az egyikőjüket választhatja, de a másiknak is találnia kell valakit. Tuck szeretne megállapodni, családot alapítani - hoppá, hiszen tulajdonképpen a második már meg is van neki! Oké, akkor Lauren legyen Franké. Annak ellenére is, hogy ő, mármint Frank volt az, aki tisztességtelenebbül játszott: először vetette be a randi-szabotázst, először játszotta ki a család kártyát, kamu randira vitte Laurent a Klimtek közé, és hát ugye le is feküdt vele. Ez minimum két szabálysértés... Ezzel szemben Tuck a randi-szabotázst és a család kártyát válaszként alkalmazta, nem volt kamu randi, és szex sem. Ezek szerint a rendes fickót lenyomja a megszelidített playboy?

Ettől függetlenül a Kémes hármas egy igazi chick flick, méghozzá nem is a legrosszabb fajtából, két tényleg jó pasival, és egy nagyon jó formában lévő Reese Witherspoonnal. Aranyos, vicces és minden jó, mert jó a vége. Véssétek fel nyugodtan a megnézendők listájának második negyedébe.

Korhatár besorolás: 16 éven aluliak számára nem ajánlott

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr504215956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása