Innocent Steps [2005]
2012. február 13. írta: enbee

Innocent Steps [2005]

Na Young-sae (Park Geon-hyeong) egykoron Korea legjobb táncosa, és tánctanára volt. Hála azonban örök riválisának (Jung Hyun-soo - Yoon Chan), mára már csak egy keserű, mogorva pasi, sérült térddel, aki képtelen túltenni magát azon a traumán, hogy Hyun-soo először elszedte tőle a partnerét, majd dobta a lányt. Úgy tűnik azonban, hogy Young-sae kap egy utolsó esélyt arra, hogy visszatérjen a profi táncosok világába. Ehhez csak annyit kell tennie, hogy feleségül veszi azt a tehetséges kínai táncoslányt, akit a barátja, Ma Sang-doo (Park Won-sang) szerzett neki.

Chae-min hajója időben meg is érkezik, csak van egy kis fennakadás. A lány szentjánosbogár lárvákat hozott magával "háziállatként", de a vámon nem akarják átengedni a bogarakkal. Amíg Chae-min győzködi a vámosokat, addig Young-sae kint vár, és meglehetősen bosszús a késlekedés miatt. Mire a páros elindulhat haza, Young-sae már annyira zabos, hogy a türelméből nem futja többre, mint hogy Chae-mint elküldje aludni.

Mindössze három hónap van a naaagy versenyig, úgyhogy a párocskánknak semmi vesztegetni való ideje nincsen. Chae-min megérkezésének másnapján kora reggel a városházára mennek és összeházasodnak, haza érve pedig egyből elkezdenek gyakorolni. Mármint ez volna a terv, ha nem bukkanna fel váratlanul Sang-doo a hírrel, hogy Young-sae nem Chae-mint, hanem annak húgát, a teljesen képzetlen táncos Chae-rynt (Moon Geun-young) vette el... A felettébb kellemetlen helyzetet Sang-doo úgy oldja meg, hogy a lányt kiteszi az utcára. Chae-ryn azonban nem rohan vissza Kínába fülét-farkát behúzva, hanem állást keres, hogy pénzt gyűjthessen, amiből meg táncórákat vehet, így remélve, hogy Young-sae partnere lehet. Csak hát a naív kislány elég rossz helyen keresgél, és egy night klubban köt ki, ahonnan Young-sae menti ki, és viszi újra haza.

Chae-ryn kikönyörgi magának, hogy Young-sae kezdje el őt tanítani táncolni, és végül meg is győzi a pasit. Bár ehhez sok köze lehet annak, hogy a bevándorlásiak megjelennek az ajtajuk előtt, hogy kivizsgálják, nem csak az állampolgársági miatt vette-e el Young-sae Chae-mint. Mindegy is, hogy mi az oka, mert a lényeg, hogy a párocska elkezdi a felkészülést a versenyre.

Először nagyon nehezen megy a tanulás, mert hát Chae-ryn tényleg nem egy Ginger Rogers, de ahogy egyre jobban kijönnek egymással a férjével, úgy megy egyre könnyebben a tanulás is. Sajnos úgy tűnik, hogy túlságosan is jól haladnak a dolgok, és Sang-doo tulajdonképpen eladja Chae-mint Hyun-soo-nak, aki ismét párhiányban szenved. Persze Chae-ryn és Young-sae semmit sem tudnak a dologról, így meglehetősen váratlanul éri őket, amikor a versenyre való regisztrációnál közlik velük, hogy Jang Chae-min már szerepel a rendszerben - Mint Jung Hyun-soo partnere...

Sang-doo beszéddel, Hyun-soo emberei tettekkel próbálja meg rávenni Young-sae-t, hogy mondjon le Chae-minről, és végül tényleg a nemezis nyer. A versenyen Chae-min Hyun-soo partnereként indul, és győzedelmeskedik.

Chae-ryn és Young-sae legközelebb hivatalos okból találkoznak. Meghallgatásra mennek, amin számot kell adniuk a közös múltjukról és a házasságukról, hogy ezzel bizonyítsák, szerelemből esküdtek örök hűséget. Bár külön szobában kérdezik ki őket, amit elmondanak, az mindkettőjük részéről felér egy szerelmi vallomással. Kár, hogy nem hallhatják egymást... A lényeg, hogy ez után Chae-ryn úgy dönt, nem táncol többé, és inkább haza utazik Kínába. Még egyszer, utoljára elmegy Young-sae lakásához, csak hogy lássa a férfit. Nem áll szándékába bemenni hozzá és elköszönni, de a szentjánosbogarak mindent megváltoztatnak :]

Komolyan mondom, hogy erre a filmre nincs jobb jelző a cukinál. Erre mondjuk eleve számítani lehetett, mert hát Moon Geun-young a főszereplő, de azért elő-előfordul, hogy az embert meglepetések érik. Ebben az esetben nem ez történt. Most komolyan, nézzétek meg ezt a képet, és mondjátok, hogy az Innocent Steps esetében nem teljesen helyénvaló-e a cuki jelző:

Aki nem ismerné fel a képen látható helyzetet, annak segítek: Young-sae a helyes testtartást próbálja megmutatni Chae-rynnek, aki az iskola tornaruhájában figyel nagyon koncentráltan. A mellett, hogy Geun-young nagyon ügyesen táncol, illetve hogy a színésznő Geon-hyeonggal kicsit fura, de aranyos párt alkot, a film szerintem nagy erőssége még, hogy a dráma mellett a humor is helyet kap benne. Ennek bizonyítására megpróbáltam nektek keresni egy videót a boltos részről, amikor Chae-ryn azt próbálgatja, hogyan hívja a férjét az uramozás helyett, de sajnos nem találtam. Így kénytelenek lesztek megnézni az egész filmet :] Jó szórakozást hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr184097283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása