Super Bowl hétvége
2012. február 03. írta: enbee

Super Bowl hétvége

Gondolom észre vettétek már, hogy a sport nem tartozik a súlyponti témáink közé itt, a PopKulton. Nem áll szándékunkban ezen változtatni, de kivételt azért tehetünk, és teszünk is, például kapásból a most következő pár napban. A magunk módján, de mi is megünnepeljük a Super Bowl hétvégét.

superbowl2012.jpg

 Az amerikaiak meg vannak őrülve a fociért, de évről évre egyre több magyart is magával szippant a sportág. Aki kíváncsi arra, hogy miért van ez így, annak remek alkalmat nyújt az ismerkedésre a 46. Super Bowl, ami a négy évvel korábbi összecsapás "visszavágója" lesz - akkor a New York Giants 17:14-re legyőzte a New England Patriots-ot. A mérkőzést vasárnap éjszaka játsszák, és nálunk a Sport1 közvetíti.

Akiknek a sport nem éppen a legvonzóbb indok arra, hogy éjszakázzon, szolgálhatok mással. Mivel amerikai eseményről van szó, méghozzá nem is akármekkoráról (az USÁ-ban a 45 legnézettebb műsorból 21 Super Bowl volt...), hatalmas felhajtás és show övezi az egész hétvégét. A CNN szerint például a mérkőzés szüneteiben egy-egy 30 másodperces reklám 3,5 millió dollárba kerül! Ezek után képzelem, mit fizethetett Madonna, aki "elvállalta" a halftime show-t, és a saját filmjét, a W./E.-t tette meg annak témájául. Cseles, nem mondom. Az előzetes porgram szerint azok, akik elég éberek lesznek ahhoz, hogy kivárják a félidőt, láthatják/hallhatják a Gimme All Your Luvin-t, valamint a következő Madonna örökzöldeket: Ray of Light, Vogue, Music, Holiday. A fellépéshez a Cirque du Soleil, Nicki Minaj, M.I.A. Jamie King és a Moment Factory is hozzáteszi a saját tehetségét. A mérkőzést felvezető Pregame Show-ról az Indiana University zenekara, a Marching Hundred gondoskodik, az America the Beautifult Miranda Lambert és Blake Shelton, a Star-Spangled Bannert pedig Kelly Clarkson fogja elénekelni.

Na bőven eleget propagáltam a Super Bowl-t, térjünk át a saját ügyünkre. A hétvégét mi is az amerikai focinak szenteljük úgy, hogy felturbózzuk az ilyen témájú filmekről írt szerény készletünket, ami eddig kimerült A szív bajnokaiban, és egy kis Blue Mountain State ajánlóban. Ízelítő abból, hogy mire számíthattok:


Mindenkit várunk nagy szeretettel vissza! És természetesen jó szórakozást a Super Bowlhoz.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr364035793

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása