Lynn Viehl - If Angels Burn
2011. november 24. írta: enbee

Lynn Viehl - If Angels Burn

Alexandra aprócska volt még, amikor árva lett. A bátyjával, Johnnal soha nem ragadtak meg sokáig egy helyen, legyen szó árvaházról, nevelő szülőkről, vagy az utcáról. Aztán jöttek Kellerék, akik örökbe fogadták mindkét gyermeket, de nem nevelhették őket sokáig, mert egy autó balesetben életüket veszítették. Az ekkor már kamasz Alex ismét magára maradt a bátyjával, aki azonban úgy döntött, hogy a testvére helyett a papi hivatást választja, és Dél-Amerikába utazott missziót vezetni. Alex bentlakásos iskolába került, és életében először tényleg egyes egyedül volt.

Mostanra azonban már Alex is felnőtt, és Dr. Alexandra Keller lett belőle, aki rekonstrukciós sebészként szerzett magának nevet. A munkája a mindene, rengeteget dolgozik, főként azért, hogy pro bono munkákat is el tudjon végezni. Sajnos azonban van egy lerázhatatlannak tűnő potenciális páciense, aki folyamatosan "zaklatja" New Orleansból azzal, hogy utazzon le hozzá, és operálja meg. Szemtelenül nagy, 4 milliós összeget ajánl az úriember, de köti az ebet a karóhoz, és Chicagoban marad.

Vagy legalábbis maradna, ha rajta múlna. Egyik este ugyanis a parkolóházból elrabolják. A nő Louisianában tér magához, egy nagyon szép, és gazdagon berendezett, ablak nélküli szobában. Először nem tudja, hogy merre van, de amikor M. Cyprien titkárnője betipeg hozzá a szobába, akkor összeállnak a kirakós darabkái a doki fejében. A beteggel is hamarosan találkozik, akinek iszonyatosan össze van roncsolva az arca, és át is veszi Alex eszén az uralmat a doktornéni: egy percig sem kérdéses, hogy segít a férfinek.

A férfinek, akinek különleges kis problémája van. Vágás után pillanatokkal begyógyul a sebe! Mivel Alex a szakmája leggyorsabbika, ezért volt szüksége Cypriennek éppen őrá, ezért hajlandó kifizetni akár a 4 millió dollárt is. Mondjuk a doki erősen gondolkozik a sarkon forduláson, amikor Cyprien altatás nélkül óhajtja a helyreállítást, de a férfi emberei "rábírják" Alexet a maradásra. Meg is történik a műtét, egy több száz éves festmény alapján. Csak hogy. Cyprien, keresztnevén Michael, miután magához tért a meditációból, annyira le van merülve, hogy ráveti magát Alexre, és egy kis erotikus halálra harapdálásra kerül sor közöttük. Michael jobbkeze, Phillipe lép közbe, de úgy tűnik, talán már későn. Cyprien ráeszmél, hogy mit tett, és megpróbál segíteni a doktornőn. Ad neki a véréből, ami bár méreg az emberek számára, de ha van valami, ami megmentheti Alexet, akkor az ő vére az.

Úgy tűnik azonban, hogy nem használt a dolog. Phillipe visszajuttatja Alex testét Chicagoba, és parancsba adja, hogy olyan helyen tegyék ki, ahol hamar megtalálják. Ez meg is történik, de egy kis hiba csúszott a számításokba: Alex nem halt meg! Súlyos vérveszteséggel, de látható külső sérülések nélkül került kórházba, de ezen kívül semmi baja. Michael megkönnyebbül a hír hallatán, de bajba is kerül. Ugyanis évszázadok óta nem fordult elő, hogy valaki életben maradjon azok után, hogy átment valami olyanon, mint Alex. Michael úgy dönt, hogy elutazik Chicagoba, és beszél Alexel. Ez meg is történik. Elmondja a nőnek, hogy ő a Darkyn-hoz tartozik (értsd: vámpír), és két választás van: Alex vagy feladja az életét, és vele megy New Orleansbe, vagy megesküszik rá, hogy soha senkinek nem mondja el, hogy mi történt. Alex persze a második opciót választja, de nem szándékozik megtartani az ígéretét. Mondjuk a lakásában hagyott 4 milliós készpénz sikeresen befogja a száját - érthető módon.

Alex egyébként egy hetet töltött Louisianában, és ez alatt a rendőrség kereste őt, mint eltűnt személyt. John is aggódott érte (bár ezt Alex nem hiszi), de mégsem marad mellette, hogy segítse a lábadozásban, hanem Rómába utazik. Mégpedig azért, hogy egy szuper titkos keresztény milícia szervezet, a Brethren tagja legyen, akik azért alakultak meg nagyon-nagyon régen, hogy a Darkynt kiirtsák. John egyelőre hiszi is, meg nem is az egész vámpír sztorit, csak azért megy bele az utazásba, mert a papi hivatást legszívesebben maga mögött hagyná, és ez a változás, ha a Brethrenhez tartozna, talán megoldaná a problémáját.

Michaelnek egyébként nem csak a Brethren a problémája, hanem a Darkyn is. A nagyúr/király Richard Tremaine az első számú bérgyilkosát, Lucant Dublinba küldte egy Brethren különítmény után, de (elvileg) a véres eredmény miatt az amerikai jardinokra küldi őt, aminek Lucan régi nagy ellensége, Michael Cyprien az egyik ura.

Na most akkor. Van nekünk egy doktornőnk, akinek maga a léte is ellent mond több száz évnyi tapasztalatnak. Az egészet a Darkyn király által elhanyagolt egyik jardin ura okozta, akinek legnagyobb ellensége éppen most érkezett a kontinensre. Ha ez még nem lenne elég ahhoz, hogy Alex ne legyen biztonságban, akkor ott van a Brethren, az elvakult keresztény társaság, akik egyetlen célja, hogy kiirtsák a Darkynt. Alex egyetlen rokona, John éppen hozzájuk készül csatlakozni.

Azért nem mesélem tovább a történetet, mert szerintem ez is éppen elég ahhoz, hogy lássátok, Lynn Viehl Darkyn sorozata nem az a kifejezetten egyszerű, minden ötletet nélkülöző, szokásos kis vámpír regény. Elég összetett a sztori, és az egész vámpír mitológia sajátos módon van újra gondolva, ami nálam nagy pozitívum volt. A Brethren mondjuk lehetett volna nem vallási alapon szerveződő fanatikus csoport, mert ez kicsit túl kézenfekvő, de ettől még nem ment el a kedvem a folytatástól. Ez azért jó hír, azt hiszem.

A Darkyn első kötete a várólista csökkentős projektem rész - lassan, de biztosan haladok :]

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr23407173

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása