Vasököl - Real Steel [2011]
2011. november 20. írta: enbee

Vasököl - Real Steel [2011]

Hölgyek, boxolós film Hugh Jackmannel a főszerepben! Kérdezem én: lehet ez rossz?

Valahol a közeli jövőben játszódik a film, amikor a boxnak egy igen érdekes válfaja a legnépszerűbb sport. Mivel az emberek egyre brutálisabb végkimenetelt követeltek a küzdősportoktól, olyan alanyokat kellett találni a viadalokhoz, amik kevésbé sérülékenyek, mint ezek a nyeszlett kis emberek. Így született meg a robot box!

Charlie Kenton (Hugh Jackman) még tanult kesztyűzni, aminek robot box közben még akár hasznát is vehetné, ha nem hagyná, hogy mindenféle hülyeséggel eltereljék a figyelmét. Folytonos fogadásainak köszönhetően Charlie a lecsúszott, lúzer alakok mintapéldánya - ennek köszönhető az is, hogy egykori edzőjének a lánya, Bailey (Evangeline Lilly) akivel Charlie amolyan szerelő/szponzor/barátnő viszonyban van, arra készül, hogy megszüntessen vele minden kapcsolatot. Ekkor toppan be Charlie életébe Max (Dakota Goyo).

Max édesanyja Charlie egykori barátnője volt, és igen, az apa bizony Charlie. Max elvileg Charlie gyámsága alá kerülne, de Debra néni (Hope Davis) gazdag férje, Marvin (James Rebhorn) egy rakat pénzt fizet Charlie-nak, hogy az töltse a nyarat a fiával, majd pedig mondjon le a szülői jogairól Debra javára. A mi drága egyetlen Charlie-nk pedig bele megy az üzletbe.

A kissrác iszonyat jó fej, Bailey-vel egyből össze is haverkodik, és nagyon úgy tűnik, hogy Max pont azt képviseli a robot boxszal kapcsolatban, ami Charlie-ból hiányzik. A modernitást. Mert Charlie boxolni tud, Max pedig a kütyükhöz ért. És amikor apa és fia elmennek a vastelepre új robothoz hozzávalókat lopni, Max talál magának valami izgalmasat. Egy ép, első generációs robotot. A kisfiú haza cipeli a monstrumot, és Bailey segítségével elkezdi építgetni az egyébként nem boxolásra kitalált gépet. Persze lúzer apunak hála elkezd bonyolódni az ügy.

Charlie nagy összeggel tartozik Ricky-nek (Kevin Durand), ráadásul az új robotját is dobhatja a kukába, amin ugye az összes Marvin féle pénzét elbukta. Szerencsére annyi szíve azért van apucinak, hogy a fia robotját nem áldozza be, de máshogyan azért kockára teszi. Max kérésére! Elkezdik megmászni a robot box ranglétráját a legaljáról, ahol mindenki nagy meglepetésére Max győzelemmel debütál. Egyre nívósabb meccseket boxolhatnak, egyre nagyobb pénzekért, és a közönség mindenhol Max mögé áll. Persze a trió még a nyár vége előtt a világbajnoki döntőben találja magát, ahol az ellenfelük a Farra Lemkova (Olga Fonda) által pénzzelt mérnökzseni, Tak Mashido (Karl Yune). Kitaláljátok, mi lett az összecsapás vége?

Jó, hát képzelhetitek, hogy a film nem csak arról szól, hogy robotok boxolnak egymással, és végül mindig Max nyer. Fontos szerepet kap az is, ahogyan Charlie és Max, illetve Charlie és Bailey kapcsolata változik. Azt kell hogy mondjam azonban, hogy minden eléggé könnyen megjósolható a filmben. Vagyis nem, mert arra azért nem számít az ember, hogy ennyire simán alakuljon minden, egy kis buktatót azért betervez. De nem, semmi. Viszont az a helyzet, hogy ez a film alatt egyáltalán nem zavart! Őszintén szólva annyira aranyos volt Max, és az ő kapcsolata a robottal, hogy attól nekem abszolute megérte rászánni az időt erre a filmre, és még az sem zavart, hogy Hugh Jackman nem pucérkodott annyit, amennyire számítottam. Az már más kérdés, hogy így az akció és dráma helyett inkább egy verekedősebb családi filmet kapunk.

A szokásos trailer mellé hoztam nektek még egy videót, csak úgy érdekességként. Hugh Jackman ugyanis elment promózni a filmet a pankrátorok közé, és "fellépett" a hétfő esti Nyers erőben, ahol eltörte a nemzeti bajnok Dolph Ziggler állát. A rövid csattanó:

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr493345099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása