Hell on Wheels - 102 - Immoral Mathematics
2011. november 15. írta: enbee

Hell on Wheels - 102 - Immoral Mathematics

Nagyon úgy tűnik, hogy a pilotos beszámolómban kicsit elhamarkodtam a dolgokat, ezért hadd kezdjem egy kis update-tel: őzvegy Lily nem jutott el Duranthez a térképekkel, ezért is pattan a főnök olyan hamar lóra, és lovagol Nebraskába. Kellenek neki a papírok. És még valami más...

Mégpedig a publicitás. Van ugyanis a lemészárolt táborban egy újságíró, aki éppen fényképet készít, amikor Durant oda ér. Az öreg egyből elkezd intézkedni, hogy mit és hogyan fotózzon le, sőt még a beállításon is dolgozik egy kicsit, nyílvesszőket tűzdel a hullákba, és a testeket egymásra halmozza, csak hogy "jobban" nézzen ki az egész. A cikket is tulajdonképpen tollba mondja, és egy olyan kis feltuningolt eposzt költ, aminek hatására (reményei szerint) egy kis katonai támogatás fog érkezni a környékre. És én még azt hittem, hogy csak plusz mérföldeket akar kicsikarni a vasútjának...

Lily eközben valahol Nebraska és Iowa között azon kínlódik, hogy életben maradjon. Nem túl sok az esélye, lévén az indiánok mindenfelé őt keresik. Majdnem el is kapják a sebesült nőt, de Joseph Black Moon (Eddie Spears), egy keresztény indián hamarabb bukkan a nyomára, és szegény Lily nagy eséllyel már egy vigvamban töltené az éjszakát, ha Joseph nem lép közbe. Bár még így sem kizárt a dolog, mert az ő történetükkel csak idáig jutunk a második részben.

A fő dolgok Hell on Wheelsben zajlanak. Johnson testének megtalálása után, Durant távollétében a biztonsági embere, egy bizonyos Thor Gunderson (Christopher Heyerdahl), becenevén a Svéd (aki egyébként norvég...) nyomoz, meglehetősen puritán módszerekkel. Izgatja ugyan, hogy elkapja az elkövetőt, de sokkal fontosabbnak tartja, hogy példát statuálhasson. És mivel Bohannannal látták Johnsont utoljára élve, ezért számára nyilvánvaló, hogy kit kell elkapnia. Be is csukja Bohannant egy vagonba, lehetőséget adva neki a gondolkodásra (és a vallomás tételre), de a pasi megszökik. Elam segít neki a bilincsektől megszabadulni, de innentől kezdve a férfi magára marad. Eléggé meglepő lépésre szánja el magát: a kocsijában várja meg Durantot, és bejelentkezik nála Johnson munkájára. És meg is kapja azt! Így hát Bohannan az új munkavezető, Elam sem bukott le (egyelőre), viszont a Svéd személyében valószínűleg van egy új ellenség a képben. Méghozzá egy meglehetősen rossz. Nagyon úgy tűnik, hogy ő ilyen maffiavezérként is működik a telepen, mert hát védelmi pénzt kér a helyi "vállalkozóktól". Ezt Bohannan régi útitársai, Sean (Ben Esler) és Mickey McGinnes (Phil Burke) a saját bőrükön tapasztalták.

És én még azt hittem, hogy a kiszabadult Bohannan nem Duranthoz megy, hanem nekivág a prérinek, ahol véééletlenül pont Lily-be botlik, és majd együtt menekülnek mindenki elől, tűzön és vizen át. Gyanítom az én verzióm nem tenne ki egy egész évadot az AMC-n.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr893386114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása