Vámpírakadémia VI. - A végső áldozat
2011. október 16. írta: enbee

Vámpírakadémia VI. - A végső áldozat

Hosszú utat járt be Rose és Lissa, míg végül eljutottak arra a pontra, ahol most állnak. Egészen pontosan a celláig, ahová Rose-t zárták, miután a feltételezések szerint megölte Tatjana Ivaskovát. Aki pedig hát elég fontos személyiség volt, a mora királynő... Ezt az egészet még az Örök kötelékből tudjuk, a folytatás pedig a Vámpírakadémia záró kötetéből, A végső áldozatból derül ki.

A Tanácsnak nagy valószínűség szerint az a terve, hogy a királynő temetése után gyorsan megválasztják az utódját, és az új uralkodót azzal fogják megünnepelni, hogy elődje gyilkosát kivégzik. Aki ugyebár Rose lenne. Csak hát a kicsi dampyr barátainak ehhez van néhány keresetlen szava, és a Tatjana temetése alatti nagy tumultust kihasználva megszöktetik a lányt. Az udvarból Dmitrij segítségével kerül ki Rose, majd Sidney is csatlakozik a csapathoz, és Abe terve szerint Nyugat-Virginiába utaznak, hogy ott húzzák meg magukat, amíg a többiek tisztázzák Rose nevét.

Persze akik picit is ismerik Rose-t, azok tudják, hogy neki ugyan esze ágában sem lesz nyugodtan a fenekén ülni, és várni a sorsot, hogy kopogtasson az ajtón. Bajba is kerülnek ennek hála, és a csapat elég korán módosítani kényszerül Abe tökéletes kis tervén - így jutnak el Rose-ék egy fura kis faluba az Őrzőkhöz. Ezek az emberek, dampyrok és morák együtt élnek a régi szokások és szabályok szerint, és megvédik magukat a liliom emberek (alkimisták), a Romlottak (a dampyrok és a morák), valamint az Elveszettekkel (strigák) szemben is. Itt sem maradhat a csipet csapat sokáig, mert a Rose-t álmában folyton meglátogató Viktor Draskovnak hála nyomra bukkannak az elveszett Dragomirral kapcsolatban. Ugye emlékeztek még Tatjana levelére?

Na úgy tűnik, hogy az önként strigává lett egykori tanárnő, Szonja Karp a kulcsa az ügynek. Vele állt kapcsolatban Erik Dragomir, így valószínű, hogy Szonja terjedelmes családjának tagja adott életet Lissa féltestvérének. Egyszerű a matek: csak kell egy lélek mágust találni, aki vissza változtatja Szonját, és már fel is lehet tenni a kérdéseket. Még szerencse, hogy a minden lében kanál Viktor testvére, Robert pont ennek az elemnek az ura.

E közben az udvarban is zajlik az élet, meg a nyomozás is. Hogy időt nyerjenek Rose számára, Lissát jelöli Tása királynőnek, és két másik nemes (Christian és Adrian) támogatója is akad a Dragomir lánynak, így hát versenybe szállhat a trónért. Igaz, az utolsó körben ki fog esni, pont ugyan abból az okból kifolyólag, amiért a Tanácsban sem foglalhatja el a helyét: nincs még egy családtagja. Bár mi ugye már tudjuk, hogy Rose pont ezen próbál változtatni. Lissáék nyomozgatása az ügyben, ki ölhette meg a királynőt, nem halad túl gyorsan, de azért vannak eredmények. Például Adrian anyja, Daniella is gyanúba keveredik, mert mint kiderült, ő is élvezte Ambrose kegyeit, ráadásul pénzzel vett alibit a kisfiának, ám Rose-t a slamasztikában hagyta. Ez még persze csak közvetett bizonyíték, de több, mint a semmi. És Lissának persze más dolga is akad: részt kell vennie a próbákon. Ráadásul olyan jól szerepel, hogy igazi népi mozgalom indul meg az érdekében. Rengetegen támogatják az utolsó Dragomirt, és mikor kiderül, hogy család híján nem folytathatja a küzdelmet, nagyon sokan háborogni kezdenek. Ekkor érkezik meg Rose, Dmitrij, és az eltűnt féltestvér, egy vadonat új elmélettel arról, hogy mi történhetett Tatjana halálakor. Nem mindenkinek tetszik ez a változat, mert egy elég fontos szereplőt buktat le.

Gondolom sokatokat érdekel, hogy mi lett végül az Adrian-Rose-Dmitrij trióval. Azt hiszem nem árulok el nagy titkot azzal, hogy Adrian marad hoppon a Vámpírakadémia végén, de akik kedvelik őt (úgy, mint én), azok ne csüggedjenek, mert a Vérvonalakban Sydney, Jill és Eddie mellett az ifjú Ivaskovot is viszont láthatjuk. És talán ha Adrian túljut Rose-on, akkor észreveszi a Kislányt, aki feltétel nélkül rajong érte. Mit lehet tudni?

A végső áldozat a várólistámról hetedikként elolvasott regény - még öt hátra van, amiből az egyik tétel pont a Vérvonalak. Elég nagy az esély, hogy a projekt nyolcadikja ő lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr403307511

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása