A szobatárs - The Roommate [2011]
2011. június 08. írta: enbee

A szobatárs - The Roommate [2011]

Kétezer egyetem, nyolc millió szobatárs. Melyik jut neked? - Na ez a millió dolláros kérdés!

Sara (Minka Kelly) új élete az egyetemen elég jól indul. Már beköltözésekkor szert tesz két új barátnőre, Tracy-re (Aly Michalka) és Kimre (Katerina Graham), aztán egy görög buliban megismerkedik Stephennel (Cam Gigandet), ráadásul sikerül felvennie Roberts professzor (Billy Zane) óráját is, tehát mondhatni az élet szép. Úgy tűnik, a szobatársával is mázlija van, mert a gazdag Rebecca (Leighton Meester) kedves, barátságos, tehetséges. Mi mást kívánhat az ember lánya?

Kezdetnek mondjuk megtenné, ha az említett szobatárs nem volna zakkant. Mert hogy Rebecca az. Van egy kis mentális problémája, a gyógyszerét pedig nem szedi, úgyhogy elhatalmasodik rajta a dolog, és kezd a helyzet eldurvulni. Rebecca teljesen ráakaszkodik Sarara, először Kimet és Tracy-t távolítja el a képből, aztán az örökbe fogadott kiscicájuktól is megszabadul, csakúgy mint Sara ex-pasijától, Jasontól (Matt Lanter).

Sara akkor kezdi sejteni, hogy valami nagy gáz van Rebeccával, amikor a hálaadást a lány családjánál töltik, és összefutnak pár régi ismerőssel. Köztük van egy lány (Nina Dobrev), akit Sara egyből felismer Rebecca rajzairól. Bár nem tudja, miről van szó, de a vészvillogó a fejében pánik üzemmódba kapcsol.

Irene (Danneel Harris Ackles), Sara régi barátnője tűnik a következő akadálynak, amit el  kellene tüntetnie Rebeccának az útból,  de ebbe az akcióba bele törik a bicskája. Stephen segítségével Irene és Sara is túléli Rebecca agymenését, és ha nem is a megszokott mederben, de úgy tűnik, végre folytatódhat az élet nyugalomban, boldogságban. Hurrá.

Az IMDb a filmek adatlapjai mellett feldob öt olyan listát, amin az adott film szerepel. A szobatársnál az ötből kettő "legtutibb filmek", kettő pedig "legszarabb filmek" nevet viseli, és ez tökéletesen leírja, milyen is valójában ez a gyöngyszem. Egy átlagos történet, ami horrornak semmiképpen sem nevezhető, thrillernek is alig-alig, de telepakolták olyan sorozat sztárocskával, akik bevonzzák a tiniket a mozikba. (Mármint amerikában, mert nálunk nem jutott el idáig - hál' istennek.)

Most komolyan, a filmben egy csúnya ember sincs! A szép lány beköltözik a nagyon menő koleszba, ahol összeismerkedik két másik szép lánnyal, velük bulizik, ahol találkoznak jóképű fiúkkal. Aztán a szép lány megismerkedik a szobatársával, aki szintén egy szép lány, ja és ott vannak még a régi barátnők, akik - meglepetés - szintúgy szép lányok!

Na és persze mindegyik színész(nő) egy-egy népszerű sorozatból ruccant ki/át. Leighton Meester a Pletykafészekből, Minka Kelly a Tiszta szívvel fociből, Aly Michalka a Hellcatsből, Cam Gigandet a már megszűnt Narancsvidékből (és az Alkonyatból), Danneel Harris Ackles a Tuti Gimiből, Matt Lanter a 90210-ből, Nina Dobrev és Kat Graham pedig a Vámpírnaplókból.

Néhány hatalmas, elvakult rajongónak talán elég, ha a kedvencét látja egy filmben, de a többségnek ez elég vékonyka. A szobatárs unalmas, kiszámítható, egyetlen eredeti pillanat sincs benne, és sokkal többet ígér, mint amennyit valóban nyújt. Egy kis izgalmat nyújthatott volna, ha Gigandet ledobja a trikóját, de rossz hír, hölgyek: nem teszi meg. És egyébként is lefogyott szegényke... Szóval megéri rászánni az időt erre a filmre? A válaszom egy határozott nem!

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr282966131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása