Kellékfeleség - Just Go With It [2011]
2011. május 16. írta: redbandita

Kellékfeleség - Just Go With It [2011]

Ciki, nem ciki én szeretem az Adam Sandler filmeket: imádom az Apafejet és az 50 első randit, de a Férj és férj illetve a Nagyfiúk is nagyon tetszett. Ezek után egyértelmű volt számomra, hogy megnézem Dennis Dugan rendező és Adam Sandler közös filmjét, a Kellékfeleséget. Nem is bántam meg, hiszen közel két óra sírva röhögést köszönhetek nekik.

Dennis Dugan és Adam Sandler már korábban is dolgoztak együtt, pl. a már említett Apafejben, Nagyfiúkban és a Férj és férjben. Ez már garantálta számomra, hogy most sem fogok csalódni, de volt még egy dolog ami miatt tudtam, hogy jó film lesz. Mégpedig Jennifer Aniston.

A történet elején megismerjük a lúzer Dannyt, aki éppen esküvőjére készül. Csakhogy véletlenül meghallja, amint jövendőbeli arája nem éppen kedvesen beszél róla. Danny meglép az esküvőről, és még aznap éjjel rájön, hogyan tudja feledni ezt a hatalmas csalódást. Évekkel később látjuk viszont Dannyt, aki plasztikai sebészként dolgozik, és a mostani külseje már egyáltalán nem hasonlít, lúzer Danny-ére. Danny csakúgy falja nőket, de egy két randi után nem találkozik velük többet. Ezeket a nőket pedig hazugsággal csábítja el. Mindig mást talál ki, pl. hogy tönkre ment (a nem létező) házassága, válófélben van, veri őt az asszony. A nők szinte minden alkalommal el is hiszik, és előbb-utóbb mindegyik beadja a derekát. Danny minden hódítását megbeszéli az asszisztensével, Katherinnel (Jennifer Aniston). A nő nemrégiben vált a férjétől, most egyedül neveli két gyerekét: Maggie-t (Bailee Madison) és Michael-t (Griffin Gluck).

Danny egy partyn ismeri meg Palmert, akibe szinte azonnal beleszeret. Palmer (Brooklyn Decker) évtizedekkel fiatalabb Dannynél, ami később számos vicces helyzetet teremt majd. Danny kénytelen hazudni Palmernek, mivel a lány megtalálja nála a "jegygyűrűjét". Danny előáll a szokásos mesével a házassága megromlásáról, és a közelgő válásról. Ám Palmer kitalálja, hogy találkozni akar a nővel, ezért van szükség a kellékfeleségre. 

Ki más is lehetne a kitalált asszony, ha nem a legjobb barát és asszisztens, Katherine? A nő először nem akarja elvállalni, de aztán meggondolja magát. Katherine a válása óta kissé elhanyagolta magát, így most teljes renoválásra van szüksége: nem nézhet ki úgy, mint egy asszisztens. Az átalakulás olyan jól sikerül, hogy Dannynek leesik az álla. Mondjuk érthető is, hiszen Jennifer Aniston egyszerűen bombanő. Nézzétek csak:

Az ebéd egész jól sikerül, bár Danny és Katherine folyamatos szócsatákat vívnak, ahogyan az egy válófélben lévő házaspárhoz illik. Az ebéd végeztével azonban egy véletlen miatt Palmer úgy hiszi a házaspárnak két gyereke is van. Mivel Palmer tanítónő, ezért mindenképp szeretné megismerni őket. Danny tehát kénytelen kellékgyerekeket is "beszerezni". Üzletet köt Katherine két gyerkőcével. A kissrác álma, hogy Hawaii-on együtt úszhasson a delfinekkel, így Danny ezzel vesztegeti meg.

Elérkezik a "családi" találkozás ideje, és Michael nagyon ügyes kis fortéllyal ráveszi Danny-t, hogy mindannyian együtt utazzanak Hawaii-ra. A férfinak nem fűlik hozzá a foga, hogy ennyi ember utazását fizesse, de már nincs visszaút. A kis család együtt indul Palmerrel Hawaii-ra, ám Danny ügyel a részletekre, így "válófélben lévő felesége új barátját" is meghívja. Katherine szinte sokkot kap attól, hogy egy szobában kell aludnia Danny kissé aberált unokaöccsével, Eddivel (Nick Swardson). De nem mondhatja vissza az utat, hiszen ő sosem tudná elvinni fiát Hawaii-ra.

Hawaii-on mindannyian nagyon jól érzik magukat: Danny lánykérésre készül, Palmer mindent "a kis családdal" együtt akar csinálni, Katherine és a gyerekek pedig élvezik a nyaralást. Ám ekkor Katherine találkozik a nővel, akivel egyetemi évei alatt folyton rivarizált. Nincs ez másként most sem, a két nő folyamatosan egymásra licitál. Devlin-t Nicole Kidman játssza. Itt el kell mondanom, hogy a film leggyengébb pontja ő, hiszen Nicole karakterétől a lehető legmesszebb áll egy ilyen vígjátékban való szereplés. Nem is értem, miért vállal el ilyesmit...

Visszatérve a történethez, Katherine azt hazudja Devlinnek, hogy házassága Dannyvel a lehető legjobb, szinte már tökéletes. Innentől kezdve Danny és Katherine is hazugságot, hazugságra halmoznak. Egyértelművé válik számunkra, hogy nagyon gyorsan mindenre fény fog derülni, hiszen "a hazug embert...".

Katherine és Danny egyre közelebb kerülnek egymáshoz, de ezt mindketten igyekeznek eltitkolni. Danny már az esküvőre készül fiatal, csinos barátnőjével, mégis egyfolytában a kedvenc asszisztense jár a fejében...

Ajánlom a filmet mindenkinek, aki szeret nevetni, aki szereti a vígjátékokat, vagy azoknak, akik szeretik Jennifer Anistont vagy Adam Sandlert.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr262907852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása