Premierfilmek a 16. héten
2011. április 22. írta: redbandita

Premierfilmek a 16. héten

A héten lesz dráma, animáció, akció. Szóval válogassatok kedvetekre valót!

  • Élve eltemetve
  • Norvég erdő
  • Rio
  • A HR Manager
  • Forráskód
  • Eljő a napunk
  • Földünk, a műanyag bolygó

Eljő a napunk (Notre jour viendra)

Vincent Cassel ezúttal nem egy balettáncost, hanem egy focistát próbál megmenteni önmagától. Reméljük ezúttal több sikerrel jár... A vörös hajú Remy (Olivier Barthelemy) nap mint nap gúny és megvetés céltáblájává válik focicsapatában, ráadásul húgával és anyjával is folyton összetűzésbe kerül zsúfolt lakásukban. Egy veszekedés után megszökik otthonról. Hamarosan nyomára akad egy megkeseredett lelki tanácsadó, Patrick (Vincent Cassel), akinek szintén vörös a haja. A rosszkedvű Remy szemtelenségét Patrick megvetéssel vegyes rokonszenvvel fogadja, és elhatározza, hogy megedzi a fiút. A két vörös hajú együtt jön rá, hogy nincs helyük a XXI. századi Franciaországban.

Élve eltemetve (Buried)

Már a Penge harmadik része óta sejtem, hogy több van Ryan Reynoldsban, mint amit a romkomokban megmutat nekünk. Ezúttal ismét bizonyíthatja, hogy igazam van, hiszen ebben a filmben nemigen lesz nevetnivaló. Inkább a 127 óra című filmhez tudnám hasonlítani. Paul azaz Ryan Reynolds egyik bevetése után egy koporsóban ébred. Csak a mobilja és egy öngyújtó van nála. Vajon ki tud szabadulni mielőtt elfogy az oxigén?

Forráskód (Source Code)

Egy izgalmas thriller amiben a főhős egy párhuzamos univerzumban találja magát, új személyiséggel. Feladata megállítani egy katasztrófát! Colter Stevens százados (Jake Gyllenhaal) egy száguldó vonaton tér magához, de nem tudja, hogyan került oda. Egy Christina nevű számára ismeretlen nő (Michelle Monaghan) ül vele szemben, aki viszont a jelek szerint azt hiszi, hogy ismeri őt. A százados a mosdóba megy, ahol a tükörbe nézve egy másik ember arcát látja, a tárcájában lévő személyi igazolvány alapján pedig Sean Fentressnek hívják, és tanár. Ekkor hatalmas robbanás következik...
A következő pillanatban Colter egy ultramodern elkülönítőben találja magát, ahol egy Goodwin nevű egyenruhás nő (Vera Farmiga) azt követeli, hogy számoljon be mindenről, amit látott. Colter kulcsfontosságú küldetésen vett részt, amelynek célja azonosítani a merénylőt, aki néhány órával korábban elpusztította a vonatot, és aki egy még nagyobb hatóerejű bomba felrobbantásával ezrek megölésére készül Chicagoban. A "Forráskód" fedőnevet viselő szupertitkos program lehetővé teszi, hogy Colter egy párhuzamos valóságban rövid időre felvegye Sean személyiségét a végzet felé tartó vonaton.

Földünk a műanyag bolygó (Plastic Planet)

Ez az osztrák német dokumentumfilm vicces, de elgondolkodtató formában kíván beszélni egy fontos problémáról.  A rendező és a főszereplő ugyanaz a személy. Te mit tennél ha kiderülne, hogy a levegő rákkeltő? Valószínűleg semmit, hiszen levegő nélkül meghalunk. Werner Boote azt mutatja be, hogy a műanyagok nagy része amit használunk tényleg rákkeltő. Pedig ezek nélkül tudnánk élni, ha akarnánk...

A HR manager (The Human Resource Manager)

Ez egy izraeli-német-francia tragikomédia, melynek sztorija szerin Tel-Avivban, egy pékség alkalmazottja merénylet áldozata lesz. Mivel nincsenek Izraelben rokonai, a munkahelyének kell gondoskodnia róla, hogy az elhunytat a családtagjai temessék el. A kalandos utazás tragikomikus road movieba torkollik.

Norvég erdő (Noruwei no mon)

A film Tokióban játszódik a '60-as évek végén. A világon mindenhol fiatalok lázadnak, gyülekeznek, céljuk kormányuk megbuktatása. Eközben a tokiói egyetemista, Toru Watanabe (Matsuyama Kenichi) életét is káosz uralja. Szíve mélyén teljes mértékben első szerelmét imádja, Naoko-t (Rinko Kikuchi), aki egy gyönyörű és visszahúzódó fiatal lány. Azonban ezt a különleges párost legjobb barátjuk évekkel ezelőtti tragikus halála kovácsolta össze. Watanabe életét mindenütt a halál árnyékolja be, amíg nem találkozik Midorival (Mizuhara Kiko).

Rio

Én ezt várom a legjobban a héten, hiszen végre megint egy animációs film, ráadásul a Jégkorszak 2 és 3 rendezőjétől. Nekem ez már biztosíték arra, hogy ismét jól fogok szórakozni a kék papagáj kalandjain. A főszereplőnk Azúr nem egy átlagos madár, egy kissé elkényeztetett háziállat inkább. A jelmondata, hogy fő a biztonság. Feleslegesnek tartja a kalandokat, a repülést túl veszélyesnek tartja. Kalandos véletlenek folyamén (szinte szó szerint) kipottyan korábbi kényelmes életéből és Rio de Janeiro dzsungelében találja magát. Izgalmas kalandok várnak rá, új barátok és előbb-utóbb repülnie is meg kell tanulni.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr402846934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása