Justified - A törvény embere 1. évad 8. rész (108.)
2010. december 17. írta: Szilvásgombóc

Justified - A törvény embere 1. évad 8. rész (108.)

Ebben az epizódban aztán zajlanak az események, meg is bonyolítja a történet további részét. Kíváncsian várom, mi lesz Ava és Raylan kapcsolatával, és mi fog történni most, hogy szabadlábra került az a két ember, akiket nagyon nem szerettek volna a börtön rácsain kívül látni.

 

Raylan még az előző epizódban letartóztatta a serifet, aki annak idején lecsukatta Bo Crowdert. Most pedig Bo szabadlábra került, és első útja Avahoz vezet, hogy egy kicsit beszélgessenek. Winona Raylan exfelesége is kellemetlen szituba keveredik, amikor hazaér. Egy idegen férfi van a házában és burkoltan megfenyegeti őt. Férjét ez valamilyen oknál fogva egy cseppet sem izgatja. Amit maga Winona is furcsáll, de van egy olyan sanda gyanúm, hogy hamar ki fog bújni a szög a zsákból.
 
A Szövetségi Rendőrbíró Irodában eközben fennforgás van. Megérkezik David Vascez, hogy kihallgassa Raylan Givenst, a Miamiban történt lövöldözés miatt. A kihallgatást viszont el kell halasztani ugyanis egy négyszeresen halálra ítélt fegyencenc túszokat ejtett és elbarikádozta magát. A túsztárgyalónak igyekeznie kell, mert a különleges kommandó már úton van és jó lenne előttük felgöngyölíteni az ügyet.
Raylan igen szokatlan módon oldja meg az esetet, ennek eredményeként egyetlen fegyver sem sült el.
 
Miután a rabot elvitték igen érdekes fordulatot vett a történet. David Vascez rávilágít arra, hogy a Crowder ügyben csak két hiteles tanúvallomásra lehetett számítani, de már azokra sem. Raylan és Ava kapcsolatuk miatt a bíróságon hiteltelennek számítanak. Aminek következménye van. Nem is kicsi. Boyd is szabadlábra került. Apa és fia újra együtt vannak...
 
Az eddigi epizódokhoz nem igen találtam promót. Most végre igen.
 

Értékelés:

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr932521348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Istyum 2010.12.17. 12:45:43

ez a sorozat valahogy nem győzött meg engem, pedig sokat vártam tőle... viszont lassan nálunk is kijön a gengszterkorzó (http://tiny.cc/gengszterkorzo),remélem, hogy Scorseseben nem kell csalódnóm:)

Szilvásgombóc 2010.12.17. 15:56:25

egy barátomtól kaptam, hogy lessek bele tetszik-e... tetszett :) a hangulata az megfogott, az első rész még kicsit fura volt, de nem tudtam nem folytatni :) ahogy a második évad promójába belenéztem nekem úgy tűnik felpörögnek majd az események.
A Gengszterkorzót már én is nagyon várom :) Scorsese neve szerintem garancia.

enbee 2010.12.31. 15:53:59

@Szilvásgombóc: nem tudom, ki volt ez a barát, de jófej lehet :D

Szilvásgombóc 2011.01.01. 12:42:50

@enbee: Sejtelmem sincs, de tényleg jófej lehet :D
süti beállítások módosítása