Új sorozat kezdődik - A törvény embere (Justified)
2010. szeptember 18. írta: Szilvásgombóc

Új sorozat kezdődik - A törvény embere (Justified)

Október 6-tól új sorozat rajtol az AXN-en, A törvény embere címmel. Az Amerikában Justified címen futó, már egy évadot megélt sorozat most nálunk is hódító útjára indul. Raylen Givens (Timothy Olyphant) rendőrbíró, de nem a mai modern zsaru. De nem ám…

Cowboy kalap, cowboy csizma, oldalra csatolt piszolytáska… Ha fegyvert fognak rá, akkor ő is fegyvert ránt (de csakis akkor), és öl is vele, mert egy fegyver erre való. Nem csak a rendőrbíró nem új hullámos, de maga a sorozat is üdítően más, mint a mostani egyforma krimi/akció sorozatok. Jó azt azért be kell ismerni, hogy a mindenhol szereplő alapelemek itt is megvannak, mint például a szeretett munka, a messze elkerült otthon, a zűrös barátok (Boyd Crowder, akit Walton Goggins alakít ) és család, illetve a nő, (Ava Crowder szerepében pedig Joelle Carter színésznőt láthatjuk), akivel nem olyan egyszerű az élet. Raylannek hamarosan szembe kell néznie múltjával és a kisvárossal, ahonnan származik, és mindez miért? Mert Miamiban lepuffantott egy rosszfiút, aki fegyvert fogott rá. És ezt „páran” látták is...

Miért mondom, hogy nem épp újhullámos? Nos, ehhez a főcímet elegendő megnézni. Szerintem mindent elmond, és átvezet abba a hangulatba, amiben ez a sorozat tényleg minden színében kibontakozhat előttünk.

A főszereplő pedig egyenesen remek a szerepében, de nem is várhattunk mást Timothy Olyphanttól. Láthattad többek között a Die Hard 4.0 – Legdrágább az élete, Pokoli édenkert, Hitman – A bérgyilkos című filmekben, és például A hatalom hálójában című sorozatban is, csak hogy néhány munkáját emeljem ki. 

De akkor mégis mi, ha nem újhullámos?? Tudom, hogy már meg van… csak nem mered kimondani, mert ilyet még nem igen láttál. De nem tévedsz! Ez egy western modern köntösben, és jó, nagyon jó!!

És ha mindez nem elég, hogy szerda este az AXN-t válaszd, akkor megelőlegezem Nektek az első rész beszámolóját (pár nap és olvashatjátok), mert higgyétek el, nem érdemes kihagyni!

Utolsó érvem Nektek szól Hölgyeim! Mert hát nézzünk szembe a tényekkel, ki ne szeretné szerda esténként Őt nézni?!

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr112305869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása