A man who was Superman- Akit Supermannek hívtak!
2010. július 10. írta: redbandita

A man who was Superman- Akit Supermannek hívtak!

Ennek a 2008-as filmnek a női főszereplője, Song-so Yung (Jun Ji Hyun) filmes producer. Emberi történetekről készít „dokumentumfilmeket”. Egyik nap azt veszi a fejébe, hogy Afrikába ruccan ki filmet forgatni. A pályaudvaron ellopják a táskáját, a kamerájával együtt. Ekkor érkezik a férfi főszereplő, aki nem más, mint maga Superman. Bár nem az a tornaruhás, köpenyes, alsógatyát kívülre felhúzós Superman, hanem egy hawaii inges vászongatyás fiatalember. Már itt elkeseredtem, hogy ez a jól ismert Superman történet valamiféle koreai átdolgozása… De szerencsére tévedtem!

 

Superman állítja, hogy szuperereje azért nincs, mert a rosszemberek kriptonitot ültettek a fejébe. Na itt kezdtem gyanakodni, hogy itt valami nem stimmel! Talán a pasi egy kicsit zokni!? És sajnos igazam lett, bár nem teljes mértékben. A mi koreai Superman-ünk igazi neve: Lee Hyuk-Suk.
Abban az értelemben tényleg hős, hogy próbál segíteni mindenkinek, akinek szüksége van rá! Átkíséri az idős nénit az úton, harcol (a maga módján) a környezetszennyezés ellen, megvédi a bajbajutottakat, de akár mozgó autó elé is ugrik, ha kell!
Song-so Yung egy jó sztorit lát a fiúban! Operatőr társával mindenhova elkísérik, felvételeket készítenek, interjúztatják. Ezek során sok minden kiderül Supermanről! A gyerekkoráról, a gondolatairól és arról hogyan „vált Supermanné”. De erről nem szeretnék mindent elárulni, mert akkor már nem lesz érdemes megnézni a filmet! Annyit még elmesélek, hogy valami tényleg bele van fúródva a fiú koponyájába. De hogy mi az és hogy került oda, azt én nem árulhatom el!
 
Egy operáció során kiszedik a „kriptonitot”. És Superman megszűnik létezni! Lee Hyuk-Suk átlag ember lesz, beleolvad a tömegbe. Már nem érdekli az emberek vagy a Föld problémája. Egy napon tűz üt ki, és egy kislány nagy bajba kerül… Lee-nek döntenie kell!
 

Nagyon tanulságos film. Megmutatja mennyire nem törődünk egymással vagy a világ dolgaival. Csak magunkkal foglalkozunk. Akár még a bajbajutottak mellett is képesek vagyunk elsétálni! Ez szomorú. Azt gondolom, ha valaki megnézni ezt a filmet rájön, hogy pici dolgok is igazi szuperhőssé tehetnek bennünket!
 
Értékelés:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr942142904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása