My Sassy Girl
2010. július 09. írta: enbee

My Sassy Girl

Ez a film a 2004-es Windstruck előtt 3 évvel készült, de úgy döntöttünk, hogy közvetlenül utána posztoljuk csak. Hivatalosan nem előzménye annak a történetnek a My Sassy Girl, de ha megnézitek, akkor nagyon gyanús lesz az egész :] Főleg, hogy ugyanaz a gárda készítette mindkettőt. Mesélés előtt még annyit, hogy általános vélekedés szerint a My Sassy Girl még a Windstrucknál is jobb lett! Ez több zsepit, vagy happy end-et jelent?

A főszereplő Gyun Woo a tesze-toszaság mintaképe. Az anyja piszkálja, hogy menjen már meglátogatni a nagynénjét, aki magányos azóta, hogy előző évben meghalt a fia, de Gyun Woonak ehhez nincs túl sok kedve, mert a nő össze akarja hozni egy lánnyal. Aztán ivászat után, úton hazafelé, az állomáson megment egy részeg lányt a vonat elé zuhanástól. Később a vonaton a csaj elhányja magát és egy félreértés miatt mindenki azt hiszi, hogy ő Gyun Woo barátnője, ezért a károkat is neki kell elhárítania. A lényeg, hogy a névtelen lány miatt jó nagy slamasztikába kerül Gyun Woo, még börtönbe is csukják, az anyja meg elveri.

Nem rázta ám le a flúgos csajt magáról, mert az előző napi kalamajka után felhívja a leányzó, leordítja a haját, és követeli, hogy találkozzanak. Összeismerkednek, sok időt töltenek együtt, barátságukban a lány a macska, Gyun Woo pedig a nagyon pici, nagyon betoji, szürke kisegér. Minden úgy történik, ahogyan a lány akarja, Gyun Woo pedig boldog, hogy örömet szerezhet ezzel neki. Tudja nagyon jól, hogy ez a kemény, nevetős álarc csak a felszín. Rengeteg kalandba keverednek együtt, némelyik vicces, némelyik nagyon durva.

Aztán a lány végre megnyílik. Igaz, hogy Gyun Woo ebből semmit sem hall, mert egy másik hegy tetején áll, de ez az őszinteségi roham vezet el az utolsó részhez: időkapszulát ásnak el, és megegyeznek, hogy két év múlva újra találkoznak, hogy együtt ássák ki. Békésen ugyan, de tulajdonképpen szakítanak.

Gyun Woo próbálja lefoglalni magát mindenfélével, például megírja a kettőjük történetét, amit meg is akarnak filmesíteni. Eltelik a két év, és a lány nem jön el a kapszula kiásására. Gyun Woo egyedül nyitja ki a tojást, és egy levelet talál benne, amiben a lány leírja neki a saját történetét. És utána kezdődik a végjáték, amit nem árulok el :] Nézzétek meg! Minden egyes perce megéri.

2008-ban elkészült a film amerikai változata is ugyan ezen a címen Elisha Cuthbert és Jesse Bradford főszereplésével. A megnézését nem erőltetném.

Ti is ássatok el időkapszulát: Shin Seung Hun - I Believe

Aztán várjátok a happy end-et: Pachelbel - Canon in D
 

Aki jár youtube-ra, az gondolom ismeri ezt a videót, de ha már Canon, akkor muszáj ide is beillesztenem

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr162142055

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása