Annabelle: a kiismerhetetlen
2019. június 24. írta: redbandita

Annabelle: a kiismerhetetlen

Még egy ok, hogy a rajongók ne csak megnézzék James Wan legújabb hátborzongató művét, az Annabelle 3-at (Annabelle Comes Home, hazai bemutató: június 27.), hanem nagyon figyelmesen nézzék, vagy akár többször moziba menjenek érte. A producer és az elmúlt évtized talán legsikeresebb horror-írójából horror rendezővé előlépett Gary Dauberman ugyanis elárult egy fontos műhelytitkot: nemcsak egy Annabelle-baba létezik, hanem több, és akár jelenetenként kicserélték a kamera előtt.

annabelle3_jelenetfoto.jpeg

Amióta a démonkiűzésben jeleskedő Warren házaspár lánya, Judy is a reflektorfénybe lépett, és egyre több részletet oszt meg a világgal arról, hogy milyen halottlátó szülők gyerekeként felnőni, már nem lehet kétségünk: a hátborzongató film nem kitaláció. A filmbeli kislány története valamennyire a valóságon alapul, a démonizálódott baba létezett, és valóban ártani próbált embereknek – ami nem jelenti azt, hogy a filmesek ne próbáltak volna rátenni még néhány lapáttal. Az első Annabelle-filmet rendező John Leonetti ötlete volt, hogy a legfontosabb jelenetekben kicseréli a baba szemét, hogy a néző lássa a bujkáló démon hatását. Gary Dauberman pedig tartotta magát a szokáshoz, és háromféle babát csináltatott a forgatásra: a szeme és a ráncai sem mindig egyformák; attól függően, hogy lent a pincében, fenn a félhomályos házban, vagy ködben bukkan elő, mindig más – de hogy mikor melyik, azt nem árulta el – a nézőknek kell rájönniük.

IC Press

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr2514911424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása