The Nightmare Before Christmas - This is halloween
2018. október 02. írta: OrienTT

The Nightmare Before Christmas - This is halloween

Facebookon minden évben terjed egy művészi kihívás, az inktober. Minden nap rajzolnak valamit azok, akik belefognak ebbe a kihívásba. Azaz minden nap gyakorolnak picit, és egyre jobbak és jobbak lesznek a rajzaik.

Az ismétlések fontosságában én is hiszek, viszont az én rajztudásom legfeljebb a pont-pont-vesszőcske alsó korhatáros változatára elég - de hát tintával nem csak rajzolni, hanem írni is lehet!
És mivel az október az egyik kedvenc hónapom, ezért eztán minden nap kaptok valamit, ami valami módon asszociatívan köthető ehhez a hónaphoz, nem titkolva el azt, h a kedvenc ünnepem ott van a végén, ezért tartok egy mini-freakshow-t - természetesen csak a kedvencekből. 

Ha tetszik az ötlet, tartsatok velem, egész októberen át!

 

Az első nagy szerelem - The Nightmare Before Christmas
(Karácsonyi lidércnyomás)

Animációs film, ami stop-motion technikával készült. Tim Burton zsenialitását Danny Elfman zenéje egészíti ki.

Bájos mese Jack Skellingtonról, Halloween-town koronázatlan tökkirályáról, aki kicsit kiég az évente egyszeri ijesztgetésben, és profilváltáson gondolkodván kisebbfajta katasztrófát robbant ki, amit természetesen az addig reménytelenül szerelmes kedvese hoz helyre.
Avagy a suszter maradjon a kaptafánál.
(Gyermekkori szerelmeim egyike természetesen Jack.)

Örök darab, imádnivaló karakterekkel - Zero, a csontvázkutya, Sally, a lány, aki összevarrja magát, és csomó vicces mellékszereplővel - a vámpírok, a boszorkányok, egyáltalán Halloween-town maga.
Kicsiknek-nagyoknak egyaránt ajánlott, tele van apró geggel, vizuális utalással, és fantasztikus dalokkal.

Fogyasztása forró tea mellett, almáspite kíséretében ajánlott!

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr6414275949

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása