7 vérfagyasztó nap a Berlini Filmfesztiválon
2018. január 27. írta: redbandita

7 vérfagyasztó nap a Berlini Filmfesztiválon

Terroristák Berlinben? A világ egyik legrangosabb fesztiválja, a Berlinale a hivatalos programjába válogatott egy megtörtént eset alapján készült izgalmas filmet, amelynek terroristák a főszereplői. Biztos sokakat felkavar majd, hogy Rosamund Pike és Daniel Brühl azt a két német terroristát alakítja, aki két palesztin társával együtt 1976 nyarán az ugandai Entebbébe térített egy Tel Avivból Párizsba tartó repülőgépet.

280191_1512979528_6959.jpg

A 7 vérfagyasztó nap (7 Days in Entebbe, hazai bemutató: március) rendezője nem új vendég Berlinben: az Elit halálosztók című rendezéséért Arany Medvét kapott. Azóta pedig egyre izgalmasabb filmeket, köztük a Narcos jó pár epizódját rendezte.

"A valóság jobban érdekel, mint a szuperhősök" – nyilatkozta a rendező, aki a valóság elől szökött Hollywoodba: akkor hagyta el a hazáját, amikor Riói filmes céges irodájában fegyveresek törtek rá, hogy kirabolják. "A 7 vérfagyasztó nap-ot is a valóságszeretetem miatt csináltam. Nemrégiben új információk kerültek napvilágra a terroristákról és az azt követő, legendás kommandós akcióról, amely kimentette az utasokat Afrika közepéről. Most szeretném végre az igazi igazságot megmutatni… Berlinben is."

IC Press

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr8513620916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása