Előkészületben: Láthatatlan játék
2017. szeptember 19. írta: redbandita

Előkészületben: Láthatatlan játék

Október 19-én a Magnólia kiadó gondozásában jelenik meg Andrejkovics Zoltán könyve a Láthatatlan játék - A győztesek gondolkodásmódja az e-sportban címmel. Ez lesz az első kifejezetten e-sportolóknak és gamereknek írt könyv Magyarországon. 2016 májusában a nemzetközi piacon már megjelent magánkiadásban és szakmai oldalról rengeteg pozitív kritikát kapott. A most érkező hazai, egyben kibővített kiadásban Andrejkovics Zoltán edukatív és mentális oldaláról vizsgálja az e-sportot. Újraértelmezi a győzelem fogalmát, rámutatva arra, hogy a valódi értékek gyakran a felszín alatt rejtőznek.

unnamed_2.png

Illusztrációkkal, közérthető stílusban mutat be kulcsfontosságú gondolatokat és elméleteket a játékosok számára, valamint gyakorlati tanácsokat is ad a versenyzéshez. A kötethez több, a játékos világban jól ismert szakember is hozzájárult saját gondolataival, például Török Balázs ‘Kodiak’, Csanda Gergely (a PlayIT tulajdonosa) vagy Bíró Balázs ‘Drang’.

A kezdetekben még csak hálózatban, de már hosszú ideje online játszható videojátékok népszerűsége évről évre töretlenül nő: az utóbbi években számos nemzetközi verseny és rendezvény került megrendezésre, melyeket világszerte több millión követtek élőben. A kezdetben hobbi játékosok professzionális e-sportolókká fejlődtek, akik számára a játék már nem kizárólag hobbi, hanem hivatás. Idővel a játékosok professzionális csapatokká szerveződtek, akik olyan komoly nemzetközi cégeket tudhatnak maguk mellett szponzorként, mint ASUS, Google, Coca-Cola vagy Audi. A verseny alapú videojátékok ma már mindenhol, így Magyarországon is óriási népszerűségnek örvendnek, és várhatóan ez lesz a következő 10 év új sportágja és “nagy dobása”.

A könyvnek a megjelenést követően több bemutatója is lesz budapesti e-sport bárokban (az első október 26-án 18 órai kezdettel az InGame-ben), valamint november 18-19-én a PlayIT rendezvényen, a Monster támogatásával kiemelt standot kap dedikálással egybekötve.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr1112892796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

puddin 2017.10.24. 12:40:04

azta környezettudatos és kreatív mindenit... papír alapú könyvet kiadni gamereknek... sokkal stílusosabb, gazdaságosabb és környezetkímélőbb lett volna egy szuper e-learning anyag. vagy legalább e-book.
süti beállítások módosítása