A General Press októberi újdonságai
2016. október 17. írta: redbandita

A General Press októberi újdonságai

Talán nincs is jobb program a hűvös őszi napokon, mint egy jó könyv és egy forró csoki társaságában bekuckózni kedvenc fotelünkbe! Ehhez nyújt segítséget a General Press, akik számos újdonságot adnak ki októberben. Nézzétek csak!

Charlotte Link: Hazug múlt

Az észak-angliai kisváros lakói megdöbbenve fogadják a hírt, hogy Richard Linville-t, a köztiszteletben álló, nyugdíjas rendőr főfelügyelőt egy februári, hideg éjszakán a saját otthonában brutálisan meggyilkolták. Vajon kinek állhatott az útjában a visszavonultan élő, feddhetetlen idős férfi?
Linville lánya, Kate az apja halálával elvesztette az egyetlen embert, akit szeretett. A londoni rendőrségen dolgozó nő magányosan, céltalanul éli mindennapjait: senkihez sem tud közel kerülni, ráadásul a munkájában sem érzi magát sikeresnek. Amikor hazatér gyászolni a szülői házba, úgy látja, a vidéki rendőrség nem tesz meg mindent az ügy felgöngyölítéséért, ezért ő maga ered a gyilkos nyomába. A nyomozás során egyre több holttestre bukkan, és mind több titokra derül fény az apja múltjából – mintha a férfi nem is az az ember lett volna, akinek ő ismerte.
Ahogy Charlotte Link feszült hangulatú, izgalmas krimijének főhőse közeledik a rejtély megoldásához, egyre jobban szembesül azzal, mivel jár, ha egy hazugságra épített életről lehull a lepel.

139453260.jpg

Debbie Macomber: Első hó

Ashley Davison, a mindig vidám egyetemista lány eredetileg úgy tervezte, nem utazik haza karácsonyra, egy váratlan kényszerszabadság miatt azonban lehetősége adódik arra, hogy egyedülálló édesanyjával töltse az ünnepeket Seattle-ben. Dashiell Sutherland, az egykori katona is ugyanoda tart egy állásinterjú miatt. Csak a repülőtéren szembesülnek azzal, hogy a karácsony előtti utolsó járatra elfogytak a jegyek, és már az autókölcsönzőnél is csak egyetlen kocsi maradt szabadon. Bár elsőre kifejezetten ellenszenvesnek találják egymást, a kényszer szülte helyzetben vonakodva mégis úgy döntenek, hogy együtt kelnek útra.
Néhány percnyi kínos csend után azonban megtörik köztük a jég: nemcsak az derül ki, hogy sok közös van bennük, hanem meglepődve veszik észre, hogy lassan, de biztosan vonzódni kezdenek egymáshoz. Az úton kalandos események sora hátráltatja őket – lehet, hogy nem érnek oda időben Seattle-be, de még az is megtörténhet, hogy a legszebb karácsonyi ajándékkal lepi meg őket az élet.

139453261.jpg

Debbie Macomber: Gyere haza! - Színezőkönyv felnőtteknek

Készíts egy forró teát vagy kávét, foglalj helyet egy kényelmes fotelben, és engedd szabadjára a fantáziádat! Ez a különleges színezőkönyv elröpít Debbie Macomber magával ragadó világába, Cédrusligetbe és a Blossom Street környékére, a regényei helyszínére.
Debbie Macomber szívet melengető köteteinek romantikája már olvasók százezreit varázsolta el. A festői tájak és a bájos kisvárosok hangulata, az otthon melege, a történetek optimizmusa sugárzik ebből a színezőkönyvből is, amely nem csak a rajongók számára nyújthat igazi kikapcsolódást. A Gyere haza! negyvenöt fekete-fehér illusztrációja körbevezet a Rózsakikötő- és aBlossom Street-sorozatok elbűvölő helyszínein – és mind-mind csak arra várnak, hogy a képzeleted megtöltse őket élettel. Elő hát a színes ceruzákkal, kezdődjön az utazás!

139453262.jpg

Lucinda Riley - A hét nővér

Maia és húgai a nevelőapjuk halála után összegyűlnek a Genfi-tó partján álló gyermekkori otthonukban. Pa Salt, a különc milliárdos mindannyiukat kisgyermek korukban fogadta örökbe, így semmit sem tudnak a vér szerinti szüleikről. Az apjuk végrendelete azonban arra ösztönzi őket, hogy derítsék ki, honnan származnak. Egy-egy titokzatos tárgyat kapnak örökségül, meg egy földgömböt, amelyről leolvashatják a születési helyük koordinátáit. Maia megkezdi a kutatást a családja után, és hamarosan a világ másik felén, Rio de Janeiróban, egy omladozó villában találja magát, ahol egy féltve őrzött titokra bukkan.
A birtokába kerülnek a dédanyja, Izabela megsárgult levelei, amelyekből egy nyolcvan évvel korábbi, tragikus szerelem története bontakozik ki. Izabelát ugyanis 1927-ben a kávékereskedelemből meggazdagodott édesapja be akarja házasítani a riói arisztokráciába, a szenvedélyes lány azonban kikönyörgi, hogy az eljegyzés után, de még az esküvő előtt elutazhasson Párizsba az egyik barátnője családjával. A lányt hamar magával ragadja a Montparnasse művésznegyedének pezsgő forgataga, de arra ő sem számít, hogy egy szobrásszal való véletlen találkozás gyökeresen felforgatja majd az életét…

Lucinda Riley új sorozatának első kötetében egy évtizedeken és földrészeken átívelő nyomozás történetét meséli el. A letehetetlen családregény főszereplője nemcsak a származásának kérdésére találja meg a választ, hanem szembesül életének meghatározó, elhibázott döntésével, és újra felfedezi az élet szépségét.

139453264.jpg

Douglas Preston – Lincoln Child: Vérvörös part

Amikor A. X. L. Pendergast különleges ügynök elvállalja egy látszólag banális bűneset felderítését, még nem is sejti, milyen évszázadokra visszanyúló, sötét és sejtelmes ügybe keveredik. Percival Lake szobrászművész azzal a kéréssel állít be hozzá, hogy keresse meg a tetteseket, akik ellopták a felettébb értékes borgyűjteményét. Pendergast gyámleányával és segítőjével, Constance Greene-nel együtt utazik a helyszínre, a massachusettsi Exmouthba, a számos titkot rejtő városkába.
Megkezdve a nyomozásukat, Pendergasték a szobrász kifosztott pincéjének falában egy üregre és egy réges-régi csontváz darabkájára bukkannak. Nem sokkal ezt követően a környéket körbeölelő mocsárban egy holttestet találnak a mellkasába vésett démonikus ábrákkal, és a különleges ügynök úgy dönt, besegítenek a helyi rendőrségnek az ügy felderítésébe, nem is sejtve, hogy a múlt és a jelen bűnei szorosan összefüggenek egymással. Az izgalmas és fordulatos nyomozás azonban váratlanul olyasmit is a felszínre hoz, ami felér egy valódi rémálommal. Pendergast és Constance számára is…

A szerzőpáros (Az elveszett sziget, Kék labirintus) regényeinek kedvelői egy újabb elképesztően kalandos, bizarrul megdöbbentő kötetet tartanak a kezükben, amelynek főhőse, Pendergast különleges ügynök talán olyan messzire merészkedik, ahonnan már nincs visszaút.

139453232.jpg

Katerina Diamond - A tanár

Egy előkelő devoni fiúiskola igazgatóját holtan találják az épület aulájában; felakasztotta magát. Néhány órával korábban egy csomagra bukkant az íróasztalán, és azonnal tudta, ki és miért üzent neki így. Sőt azt is: elérkezett a vég.
És ez csak az első a furcsa halálesetek vagy éppen a különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkosságok sorában, amelyeknek az exeteri rendőrség két nyomozója: a sokat tapasztalt Imogen Grey őrmester és a társa, Adrian Miles próbál a végére járni. Ahogy egyre jobban belegabalyodnak a korrupció és a hazugságok hálójába, minden egyes lépéssel közelebb kerülnek egy félelmetes titkokhoz, amelyet évtizedek óta őriznek a közösség legbefolyásosabb tagjai. És amikor a két rendőr végül rájön, valójában mi is motiválja a gyilkost, vajon tényleg meg akarja majd állítani őt?

Katerina Diamond Angliában hatalmas sikert aratott regénye hátborzongatóan izgalmas, feszültséggel teli olvasmány erőszakról, bűnről és bosszúról.

139454054.jpg

Sabrina Jeffries - Karácsonyi csoda

Pierce Waverlyt, Devonmont grófját gyermekkorában a szülei rokonok gondjaira bízták, és a férfi sosem bocsátotta meg nekik, hogy magára hagyták. Egy nap azonban levelet kap anyja társalkodónőjétől, Mrs. Camilla Stuarttól, amelyből arról értesül, hogy az édesanyja súlyos beteg. Azonnal hazatér vidéki birtokukra, hogy elbúcsúzhasson az asszonytól. Ám amikor megérkezik, meglepődöttségében a szája is tátva marad. Kiderül ugyanis, hogy az anyjának semmi baja, ő pedig beleesett Camilla körmönfont csapdájába. Az életvidám, vonzó özvegyasszony ugyanis eltökélte, hogy mindent megtesz azért, hogy kibékítse őlordságát az anyjával. A célja elérése érdekében pedig még arra is hajlandó, hogy elfogadja a férfi által felajánlott alkut, amely tisztességesnek egyáltalán nem nevezhető…

Sabrina Jeffries karácsonyi történetében a Halstead Hall bajkeverői című sorozatból megismert Lord Devonmont sorsát követhetik nyomon az olvasók a megbocsátás és a szerelem útján.

139453258.jpg

Elizabeth Camden - Túl az álmokon

Anna O’Brien térképtárosként-könyvtárosként csendesen, magányosan éli mindennapjait, de roppant büszke arra, hogy az illusztris Kongresszusi Könyvtárban dolgozhat, és nagyon érti a dolgát. A feladatai végzése közben a kezébe akad egy hibás haditengerészeti irat, amely egy hajó eltűnéséről ad számot. Arról a hajóról, amelyen egykor az édesapja is utazott… Elhatározza, hogy mindenáron javíttatja a hibát, de bárhogy is próbál érvényt szerezni a kérésének, rendre falakba ütközik. Sőt meg is fenyegetik. Szégyenlősségét levetkőzve úgy dönt, az egyik befolyásos kongresszusi képviselő segítségét kéri.
Luke Callahan az egyik legbefolyásosabb és legtehetségesebb politikus a képviselőházban, ám forrófejűsége miatt egyik napról a másikra kegyvesztetté válik. Mindenáron tönkre akarja tenni az ellene tevékenykedő házelnököt, ezért Anna segítségét kéri, hogy minél több információt gyűjthessen össze a férfiról.
A két fiatal együtt igyekszik felvenni a harcot az őket fenyegető erőkkel szemben, és kisvártatva kiderül: több bennük a közös vonás, mint ahogy azt kezdetben hitték. Ámor nyila megsebzi a szívüket, de maguk sem tudhatják, hogy múltbéli sérelmeik, illetve a titok, amelyet megfejteni kívánnak, engedi-e beteljesülni az álmaikat…

139454056.jpg

Elizabeth Berg - Álmok szárnyán

George Sand. Egy kivételes írónő – egy asszony, aki a kapcsolataiban kereste a vágyva vágyott teljességet, amelyet talán sosem sikerült megtalálnia. Szoros barátságot ápolt Gustave Flaubert-rel, Liszt Ferenccel, szeretői között tudhatta Alfred de Musset-t és Frédéric Chopint is. Az első női bestsellerszerző, akinek megadatott, hogy megéljen a műveiből. Egy lánglelkű újító, egy határozott, eltökélt nő, aki sok tekintetben messze megelőzte a korát, és aki, ha kellett, nem félt férfiruhába bújni.

Elizabeth Berg meseszépen és érzékenyen idézi meg George Sand életútját, a kezdetektől egészen a haláláig: örömteli pillanatok és tragédiák követik egymást, szerelem, szenvedély, hit és hivatástudat pedig kéz a kézben járnak. Mindeközben nemcsak a vidéki Franciaország, de a tizenkilencedik századi Párizs forgatagába, az írók, költők, művészek, bohém lelkek mindennapjaiba is bepillantást nyerhetünk e kivételes kötet lapjain.

139453259.jpg

Lacey Baker - Telihold

Parker Cantrell, a jóképű, futó kalandjairól hírhedt baltimore-i nyomozó a nagyanyja halála után visszatér Sweetlandbe, a szülővárosába. Eltelik egy hét, eltelik kettő, és neki nem igazán akaródzik folytatnia megszokott életét; tovább marad, mintha nem csak szomorú kötelességének tenne eleget. Mi állhat a döntése hátterében? Talán a legutolsó ügye, amely miatt belső vizsgálat zajlik ellene, vagy a motoros balesete, amelyből csak nehezen épül fel? Esetleg egy görbe éjszaka, amelynek nem lett folytatása?
Drew Sidney, a sweetlandi virágbolt tulajdonosa a harmadik hónapban járhat, amikor úgy dönt, hogy már nem húzhatja tovább, beszélnie kell leendő gyermeke apjával. Parkerrel egyetlen éjszakát töltöttek együtt, és ő azóta nem adott lehetőséget a férfinak sem a magyarázkodásra, sem egy újabb randevúra. Tisztában van Parker nőcsábász múltjával, és az eddigi rosszabbnál rosszabb tapasztalatai alapján cseppet sem bízik benne, inkább egyedül nevelné fel a gyermekét. Félő azonban, hogy újra elcsábul, hiszen a kettejük között vibráló vonzalom minden eddiginél erősebb. Mit tegyen? Haladjon a megszokott útján, vagy talán esélyt adhat Parkernek és saját magának is egy új, teljesebb életre?

139453263.jpg

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr2911815541

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása