Agymenők - The Big Bang Theory S09E10-S09E24
2016. szeptember 19. írta: redbandita

Agymenők - The Big Bang Theory S09E10-S09E24

Eléggé szégyenletes, hogy így elmaradtam a kilencedik évad "kibeszélésével". Gondoltam ezt most pótlom, hiszen jól is jön egy kis felfrissítés a ma esti (amerikai) premier miatt! Szerintem nagyon jó volt a kilencedik évad, voltak események is bőven, meglepő fordulatokból sem volt hiány, és persze az elmaradhatatlan poénok!

12036429_10153357911179678_3936122335496241769_n.jpg

Az utolsó amiről írtam Nektek, az még a Hálaadás volt, szóval van mit bepótolni. Kezdjünk is hozzá!

9X10 The Earworm Reverberation

Az epizód leginkább a zenéről szól, mivel Sheldonnak (Jim Parsons) belemászik egy dallam a fülébe, de nem tudja mi az. A maga őrült módján próbál rájönni. Eközben Raj (Kunal Nayyar) és Howard (Simon Helberg) zenekarának meglesz az első rajongója, ők pedig megakarják tudni ki az. 

Amy (Mayim Bialik) második randira készül, a Sheldon-függő, Dave-el (Stephen Merchant). Ám a randi közepén váratlan vendég érkezik.

tumblr_nz99h9jwgv1reyt3bo1_400.gif

9X11 The Opening Night Excitation

A fiúknak küldetésük van, jegyet kell szerezniük a Star Wars-film premierjére, sikerül, ám Sheldonnak problémája akad, a premier napjára esik ugyanis Amy szülinapja. A döntés meghozatalában Proton professzor (Bob Newhart) segíti. Penny (Kaley Cuoco) és Bernadette (Melissa Rauch) segítségével kitalálja a legmegfelelőbb ajándékot is, ám a lányok kikotyogják a dolgot.

9X12 The Sales Call Sublimation

Amy egy neurobiológiai konferenciára utazik, így Sheldon Raj-al tölti a hétvégét, felfedeznek egy aszteroidát, amit Amy-ről nevez el. Leonard pszichiáterhez (Jane Kaczmarek) megy, hogy segítse Penny munkáját. Bernadette és Howard megkönnyebbül mikor Stuart (Kevin Sussman) végre elköltözik, de aztán... 

tumblr_o0ngxhaqh61sp0cpeo5_250.gif

9X13 The Empathy Optimization

Sheldon betegeskedése alatt mindenkit megbánt, pedig tényleg mindenki próbál segíteni neki. Mire meggyógyul, már mindenki haragszik rá. A srácok egy vegas-i útra készül, de Sheldon-t nem akarják vinni. Amy tanácsára bocsánatot kér mindenkitől, de Emily (Laura Spencer) nem akar megbocsájtani, amin összevesznek Raj-al.

the-big-bang-theorythe-empathy-optimization.jpg

9X14 The Meemaw Materialization

Végre megismerjük a Sheldon által olyan sokat emlegetett Meemaw-t (June Squibb), aki leginkább azért jön, hogy megismerkedjen Amy-vel. Sheldon ennek nagyon örül, ám a két nő nem jön ki valami jól. Amy megtudja, hogy Sheldon megakarta kérni a kezét.

Howard és Raj a képregényboltban megismerkednek Claire-el (Alessandra Torresani), aki megadja a számát Raj-nak, aki végül felhívja, hogy bevallja van barátnője, de mégis találkoznak. 

9X15 The Valentino Submergence

Megint elérkezik a Valentin-nap, amit mindenki másképp tervez. Sheldon és Amy a Zászlós móka egy különleges adására készülnek, Leonard és Penny vacsorázni, Howardék új jacuzzi-jukat akarják felavatni. Raj rászánja magát a szakításra Emily-vel, de arra nem számít, hogy Claire közben összejön az exével, így ő egyedül marad. 

Senkinek nem úgy sikerül, ahogy tervezi, Pennyék nem tudnak bejutni az étterembe, Bernadették pedig egy kis nyuszit találnak a jakuzziban. Amy-éket pedig telefonon zaklatják.

Megismerjük Bernadette titkát.

9X16 The Positive Negative Reaction

Bernadette elmondja Howard-nak, hogy kisbabát vár, aki ennek először nagyon örül, de aztán bepánikol. A többiek mind nagyon örülnek, kivéve Sheldont, aki fél, hogy így minden megváltozik majd. A fiúk ünnepelni mennek, és közben megpróbálnak rájönni hogyan tudna Howard több pénzt keresni. Koktélozás közben kitalálnak valami újat... Az este pedig egy közös karaokezással zárul. Már csak emiatt is érdemes megnézni!

9X17 The Celebration Experimentation

Közeledik Sheldon születésnapja, amit Amy szeretne megünnepelni, de a fiú már kevésbé. Kiderül, hogy miért utálja a szülinapokat, és végül belemegy egy baráti buliba. A fiúk elakarják hozni neki az igazi Batmant, Adam West-et, aki önmagát alakítja az epizódban. A lányok a bulit szervezik, amire Stuart és Kripke (John Ross Bowie) is eljön, sőt még Leonard anyja (Christine Baranski) és Will Wheton is. Sheldon pánikrohamot kap. De aztán rendbe jönnek a dolgok és az ünneplésbe még Stephen Hawking is bekapcsolódik.

tbbt-bagno-penny-sheldon.jpg

9X18 The Application Deterioration

Leonard, Sheldon és Howard szabadalmaztatják az örökké fennmaradó giroszkópot. Ez sikerül is, de megtudják, hogy a szabadalom 75 százaléka az egyetemé. Ráadásul Howard még annyit se kapna, ám Sheldon és Leonard osztozni akarnak vele, így szerződnek.

Bernadette pedig a terhesség örömeiről mesél a lányoknak, aztán tanácsot adnak Raj-nak, aki kap az exétől, Emilytől egy ajándékot. Kiderül, hogy az ajándék elég drága volt, így a srác a három lány segítségével felhívja őt. Raj őrlődik Emily és Claire között.

Sheldon lemond a részéről Bernadették gyerekének javára.

9X19 The Solder Excursion Diversion

Amikor tönkremegy Sheldon laptopja, és kap egy újat Amy-től, kiderül a srác egyik titka, talán az eddigi legnagyobb.

Penny és Bernadette besegít a laborban Leonard-éknek, ezt kihasználva a fiúk lelépnek és hagyják a lányok dolgozzanak, amíg ők megnézik az Öngyilkos osztag premier előtti vetítését. Raj lebuktatja őket.

107945_d0164b-1.jpg

9X20 The Big Bear Precipitation

Penny egyik ügyfelétől kölcsönkapja annak faházát, Amy is szeretne velük menni, így eléri, hogy Sheldon is menni akarjon. Végül elmennek, de a rossz idő miatt beszorulnak a házba és elkezdenek "én még sosem"-et játszani, de közben az egyik pár súlyos titkokat kezd megszellőztetni. Penny elárulja utálja az új munkáját és szívesebben színészkedne újra.

Raj sokat segít Bernadette-nek, ő viszi orvoshoz, bevásárol vele, emailekkel bombázza. Egy picit túlzásba is esik, de nem tudják, hogy mondják meg neki. 

big-bang-theory-9x20-the-big-bear-precipitation.jpg

9X21 The Viewing Party Combustion

Raj egyszerre randizgat Claire-el és Emilyvel is, amit Leonard és Wolowitz irigyelnek tőle. De amikor Raj kérkedni kezd, akkor összevesznek Howard-al.

A csapat összegyűlik, hogy együtt nézzék meg a Trónok harcát, eközben Leonard és Sheldon összevesznek a negyedéves lakótársi gyűlés miatt. Penny Sheldon mellé áll, ami Leonard-nek nem tetszik.

Két táborra bomlanak, de aztán Wolowitz összehozza őket.

9X22 The Fermentation Bifurcation

Penny egyik ügyfele segítségével a csapat egy borkóstolóra megy, kivéve Bernie-t és Sheldont. Raj beakarja mutatni Claire-t a bandának, de továbbra is randizik Emily-vel is.

Raj kicsit fél, hogy lebuktatják Claire előtt, a dolog bonyolódik, mikor a borkóstolón összefutnak Penny exével, Zack-el (Brian Smith), aki felveti a fiúk új találmánya nem alkalmazható fegyverként. Ez elgondolkodtatja őket.

fotografias-promocionales-de-the-fermentation.jpg

9X23 The Line Substitution Solution

Penny és Sheldon egymást tanítják ki ki a maga tudományát adja át a másiknak. Leonard anyja megint a városba látogat, de a srác szeretné, ha Penny foglalkozna vele, mert (azonkívül, hogy furcsa a viszonyuk) lesz egy különleges Bosszúállók vetítés, amire együtt akarnak elmenni. Sheldon nem mehet, mert Amy-vel programjuk van, foglalják a helyét, de azzal is problémája van, így felbéreli Stuart-ot, hogy menjen el vele vásárolni.

Beverly sokkal jobban kijön Amy-vel, mint Penny-vel, ami a lánynak nem tetszik. Kiderül, hogy az nem tetszik neki, hogy Pennyék nem hívták el az esküvőjükre.

9X24 The Convergence Convergence

Mindenki az esküvőre készül: Amy koszorúslány lesz, Bernadett Penny tanúja lesz, Sheldon vendégeket hív, az anyukáján kívül Robert Downey Jr.-t és Rubik Ernőt. Leonard megpróbálj meggyőzni az anyját, hogy az apja is hagy jöhessen el.

A srácok találmánya működik, ám Howard kap egy furcsa emailt a hadsereg beszerzési részlegétől.

Leonard és Sheldon anyja (Laurie MetCalf) finoman szólva sem jön ki jól egymással, a helyzet fokózódik mikor megérkezik Leonard apja (JuddHirsch). A közös vacsora során Mary és Alfred elég közel kerülnek egymáshoz. Sőt talán túl közel is!

the-big-bang-theory-9x24-2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr7511722965

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása