Gyilkos elmék - Túl minden határon [Criminal Minds: Beyond Borders] 1X01-1X04
2016. szeptember 15. írta: redbandita

Gyilkos elmék - Túl minden határon [Criminal Minds: Beyond Borders] 1X01-1X04

A Quantico első epizódjainak kivesézése után, most a CBS egyik tavalyi újoncával foglalkozok, amit idén ősszel szerda esténként az AXN tűzött műsorára! Ez a Gyilkos elmék második spinoff sorozata, a Gyilkos elmék - Alapos gyanú sajnos egy évad után befuccsolt, a Túl minden határon ezt már túlszárnyalta, hiszen idén ősszel Amerikában elstartol a második évad. Ott Forest Whitaker volt a húzónév, itt a CSI New Yorki helyszínelők sztárja, Gary Sinise a kulcsfigura, de jelentős szerepet kapott, Alana De La Garza is, aki számos sorozatból ismerős lehet pl. Mindörökké, Belső ellenfél, CSI Miami helyszínelők, Esküdt ellenségek.

criminal-minds-beyond-borders-00.jpg

A Túl minden határon leginkább abban tér el a Gyilkos elméktől, hogy ez a különítmény kizárólag az Egyesült Államokon kívüli ügyeket vizsgál. Olyan bajba jutott, eltűnt, meggyilkolt amerikaiak után, akik vélhetően sorozatgyilkos áldozatai lettek. Így minden részben egy másik ország a helyszín, ahová egy elképesztő méretű és felszereltségű repülővel jutnak el az ügynökök. Amiben hasonlít az eredeti sorozathoz, hogy itt is profilokat alkotnak, csak itt a profilt nagyban befolyásolják a helyi kultúra, szokások.

criminalmindsbeyondborders_02.jpg

A különítményt Jack Garrett vezeti, akit az Emmy- és Golden Globe-díjas, a Forest Gumpban nyújtott teljesítményéért Oscar-díjra is jelölt Gary Sinise alakít. Az új részek kizárólag nemzetközi esetekre fókuszálnak majd.

gyilkos_elmek04.jpg

Az alakulat fontos tagja a rengeteg nyelven beszélő, számos kultúrát jól ismerő, Clara Seger (Alana De La Garza). A nő egy hosszabb kényszerpihenőről tér vissza az FBI-hoz, erről egyelőre annyit tudunk, hogy férje halálával kapcsolatos. Seger az első részben csatlakozik a csapathoz és Jack kérésére velük tart, amikor elhagyják Bangkok-ot, ugyanis az első rész ott játszódik.

criminal-minds-beyond-borders_1.jpg

A csapat tagja még Matt Simmons ügynök (Daniel Henney), valamint Mae Jarvis, orvosszakértő (Annie Funke), és a háttérből segítséget nyújtó, számítógépes guru, Russ Montgomery (Tyler James Williams).

Az eredeti Gyilkos elmék szereplők közül eddig feltűnt már néhány perc erejéig, Rossi és Garcia is.

1X01 The Harmful One

Három amerikai eltűnik egy önkéntesek foglalkoztató farmról, így az egység Bangkok-ba repül, hogy mielőbb megtalálják a két fiatal lányt, és a velük együtt eltűnő srácot. A fiút hamarosan halva találják, de a csapat bízik benne, hogy a lányokat még élve sikerül megmenteni.

1X02 Harvested

A helyszín ezúttal Mumbai, ahová két fiatal egy fesztiválra érkezik. Ám az egyik srác,amikor magához tér az utcán fekve, hiányzik az egyik veséje. A másik fiút pedig egyáltalán nem találják. Mivel Indiában sokan élnek szervkereskedelemből, így az egyik helyi "keresztapa" segítségét kérik a nyomozásban. Eközben más turistákat is megtámadnák, az egyiknek a szemét vágja ki a tettes... 

1X03 Denial

Egy amerikait holtan találnak, egy fiatal srác pedig eltűnik, így a csapatnak Egyiptomba kell utaznia. Russ Amerikában hallgatja ki az eltűnt fiú, és a holtan talált srác édesanyjait. Kiderül, hogy voltak titkaik. Részt vettek az arab tavasz eseményeiben is, és szoros kapcsolat kötötte őket egymáshoz.

maxresdefault_1.jpg

1X04 Whispering Death

Japánban nem szégyen, ha valaki öngyilkos lesz, sőt nagy hagyománya, kultúrája van évszázadokra visszamenően. A japán rendőrség ennek fényében nem is igazán törődik azzal, hogy az elmúlt héten három amerikai is öngyilkos lesz. Amikor a csapat Tokióba utazik kiderül, hogy jónéhány jele van annak, hogy egy sorozatgyilkos keze van a dologban.

cbs_cmbb_110_clip1_image_794505_640x360.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr7311708611

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása