Lánykérés a színpadon, sztárfellépők sora - SZIN 2016 - Az első nap
2016. augusztus 25. írta: redbandita

Lánykérés a színpadon, sztárfellépők sora - SZIN 2016 - Az első nap

Tegnap hivatalosan is megkezdődött az idei Szegedi Ifjúsági Napok, azaz a SZIN. Remek zene, jó helyszínen, nagy nevekkel, és sok magyar fellépővel. Az egyetlen hátrány, hogy ilyenkor tudatosul az emberben, hogy eltelt a nyár, ugyanis a SZIN az egyik utolsó könnyűzenei fesztivál a hűvösebb napok előtt. Na de ne öljük meg a bulit, már rögtön az elején! Inkább foglalkozzunk a mostani eseményekkel, hiszen már az első napon is elképesztő volt a felhozatal az Újszegedi Partfürdőnél, és szerencsére az időjárás is kedvező! Az idei SZIN-t olyan nagyágyúk nyitották meg, mint a Wellhello, a Halott pénz, Majka&Curtis (és Kollányi Zsuzsi), a Bëlga, a Vad Fruttik.

14047142_1428987853856884_3591469007530941297_o.jpg@Szegedi Ifjúsági Napok Facebook oldala

Aki kilátogat az idei SZIN-re az figyeljen rá, hogy ahogyan pár évvel ezelőtt, úgy most sem lehet a helyszínen készpénzzel fizetni, érdemes már a megérkezéskor felkeresni egy Festipay-es konténert, ahol kapunk egy kártyát, az általunk jónak vélt összeggel feltölthetjük. Arra figyeljetek, hogy a kártyáért levonnak 500 Ft letéti díjat, de azt visszakapjátok amikor távozáskor leadjátok a kártyát. A kártyák vasárnap délutánig visszaválthatóak.

Ahogy minden évben úgy idén is több helyszínen zajlanak a programok, a Nagyszínpadon fél öttől kezdődtek a koncertek, elsőként a Margaret Island zenélt. Egy órával később már az ózdi fenegyerek, Majka és Curtis voltak a hangulatfelelősök. No és persze ne feledkezzünk meg a szépséges, és gyönyörű hangú Kollányi Zsuzsiról sem. Szinte minden nagy slágerüket előadták, végigugrálták az egy órát, pedig Majka elmondása szerint nagy siettségében rossz cipőt hozott magával, így kölcsön kapott egyet, de az meg szűk volt rá. Így összeszorított lábujakkal, de így is nagy lelkesedéssel buzdította a közönséget éneklésre, tapsra, csápolásra. Megvolt a szokásos ima is, amibe mindig belecsempésznek azért valami kis újdonságot. Természetesen elhangzott a Belehalok (ami közel jár a 40 milliós megtekintéshez), de olyan slágerek is, mint az Eléglesz, a Mikor a test örexik. Mindkettőt lassan 10 millióan látták a Youtube-on. De volt a viszonylag új, Supersonal, és az Ezek a lányok, Nekem ez jár stb. Nagyon jó hangulatot teremtettek.

Kis szünet után fél nyolctól már Fluor és Diaz azaz a Wellhello volt a színpadon. Ők is kitettek magukért Fluor még néhány sornyi Charlie dalszöveget is elénekelt. Nagy slágerekkel bombázták a Tisza-parti bulizókat, természetesen volt Apu vedd meg, Rakpart, Gyere és táncolt, Sokszor volt már így, Retúrjegy, A város szemei és a Halott pénzzel közös Emlékszem, Sopronban is.

20160824_194438.jpg

Ekkora már elég nagy tömeg gyűlt össze, de aztán a fél 10-kor kezdődő Halott Pénz koncertre ha lehetséges még többen lettek a bulizók.

A srácok is kitettek magukért, jól megmozgatták a tömeget, és persze meg is énekeltették. Ahogyan tavaly, úgy idén is lánykérés történt a koncert közben, és szerencsére a hölgy idén is igent mondott. A nagy slágerek itt sem maradtak el, mint pl. a Valami van a levegőben, a Majd, a Hello lányok.

14068365_1268372226507123_8459546969281808542_o.jpg@Halott Pénz Facebook oldala

Idén az kicsit rossz, hogy sok koncert teljesen egy időben zajlik, ez eddig úgy volt, hogy nagyjából fél órás csúsztatásokkal kezdődtek, hogy kicsit bele lehessen hallgatni mindenbe. Na mindegy, így is sikerült kicsit ellátogatni a Bëlgára is, akik a Halott pénzzel egy időben kezdtek zenélni a Jate klub & Burn sátorban. Ez is nagyon jó volt, itt is pont elcsíptünk néhány nagy slágert, mint a Boros-t, vagy a Szerelmes vagyok-ot. A fiúk előtt lépett fel a Hősök, és AKPH, utánuk pedig a Vad fruttik.

20160824_220236.jpg

A Captain Morgan Arénát érdemes minden nap fél háromkor felkeresni, mert a  Dumaszínház sztárjai lépnek fel, mint Aranyosi Péter, Dombóvári István, KAP, Beliczai Balázs, Janklovics Péter. Este itt is koncertek vannak, tegnap például volt Depresszió, Road, Alvin és a Mókusok, éjszaka pedig Sterbinszky és Kustánczi Lia voltak a DJ-k.

A Rézangyal Teraszon és Összművészeti téren helyi néptáncosok után, este fél nyolctól a Csík Zenekar játszott, majd Szabó Balázs bandája következett. 

Érdemes jól körüljárni az egész területet, mert sok helyen vannak jó bulik pl. a Hungi88 sátorban, a Royal színpadon, a Ballentine's Music, a Riska Buli Beachen. 

Ma folytatódik a buli: lesz Péterfy Bori és a Love Band, Brains, Magashegyi Underground, Dubioza Kolektiv, Ivan and the Parazol, PASO, Honeybeast, Marge, Pál utcai fiúk, Sena, Metzker Viktória.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr3511651250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása