A General Press Könyvkiadó júliusi újdonságai
2016. július 02. írta: redbandita

A General Press Könyvkiadó júliusi újdonságai

A nyári forróságban is jól esik egy jegeskávé vagy egy limonádé társaságában bekuckózni egy jó könyvvel, lehetőleg egy kellemes hőmérsékletű szobában, de akár a strandon is olvasgathatunk. Mi most a General Press júliusban megjelenő újdonságait szedtük össze.

logo.jpg

Catherine Anderson - Szélbe írt sorok

Miután évekig félelemben élt, Amanda Banning úgy dönt, elmenekül a férjétől, és Oregonba költözik a kislányával, hogy új életet kezdjen. Barátok és pénz híján ez azonban meglehetősen nehéznek bizonyul. A megpróbáltatásokkal teli mindennapokban titkos vágyait papírfecnikre írja, és mindet szélnek ereszti, így tartva életben a reményt, hogy egyszer minden jobbra fordul, és újra megtalálhatja a boldogságot.

A szélbe írt sorok rendre Jeb Sterling földjén kötnek ki, és a férfinak fogalma sincs arról, hogy a birtokán szanaszét heverő üzenetek hamarosan megváltoztatják az életét. Nem érti, miért érzi szükségét, hogy Amanda segítségére siessen, amikor a nő háza egy jégvihar miatt átmenetileg lakhatatlanná válik. Talán az asszony bátorsága, talán a gyönyörű barna szeme a magyarázat, de bármi is legyen az, a férfi, aki már lemondott a szerelemről, eltökéli, hogy semmivel sem törődve valóra váltja Amanda álmait.

3320693_3.jpg

Joanna Courtney - A walesi királyné
1066. Három királyné. Egy korona

Anglia egén viharfelhők gyülekeznek, trónörökös híján pedig egyre bizonytalanabbá válik mind az utódlás, mind az ország sorsa. A sorozatos háborúkban ráadásul odavész a kulcsfontosságú terület ura, Northumbria grófja, a királyi tanács ezért összeül, hogy megválasszák az utódját. A nyilvános eseményen részt vesz a szépséges és csupán tizennégy éves Edyth Alfgarsdottir is. A lány heves vérmérsékletű apja, Alfgar gróf azonban elveszíti a fejét, meggondolatlansága pedig nem marad büntetlenül: az uralkodó száműzi őt. A férfi egyedül a híres és rettegett walesi királytól, Griffintől remélhet segítséget, így családjával hozzá menekül. A nála jóval idősebb király rögtön szemet vet Edythre, és a lány sem közömbös a férfi iránt, de tudja, ha enged a kölcsönös vonzalomnak, nagy árat kell érte fizetnie… A végzet ezzel persze korántsem utoljára teszi próbára a rátermett lányt. 1066-ban, a sorsfordító évben ismét választani kényszerül, döntése azonban immár nemcsak az övéire, hanem az egész ország sorsára lesz hatással.

Joanna Courtney trilógiájának, a Hódítók asszonyainak első kötete igazi csemege a történelmi regények kedvelőinek. Edyth sorsán, megpróbáltatásain keresztül elénk tárul a tizenegyedik századi Anglia, királyok és királynék, grófok és grófnék élete, amely nem kevés izgalomban és érzelemben bővelkedik. 

139451158.jpg

Peter Robinson - A forradalom gyermekei

Egy vézna férfi fekszik az egykori vasúti nyomvonalon, a híd alatt, egy isten háta mögötti helyen. Halott. Vajon maga vetett véget az életének? Netán baleset történt? Vagy gyilkosság? És miért lapul a zsebében ötezer font?

A helyszínre érkező rendőrök számtalan kérdéssel találják szembe magukat. A nyomozást vezető Alan Banks főfelügyelő és hűséges csapata nyomról nyomra haladva próbálja felfejteni, mi is történhetett a filmekért és a rockzenéért rajongó egykori egyetemi tanárral, aki igen súlyos vádak miatt kényszerült otthagyni a katedrát, hogy aztán magányosan, nélkülözve, egy roskatag házban élje le hátralévő napjait. De vajon honnan szerzett hirtelen ennyi pénzt? Mire vetemedett kétségbeesésében? A szálak az 1970-es évekbe vezetik a nyomozókat, az Essexi Egyetemre, amely egykor a politikai aktivisták melegágyának számított. Bankset ráadásul figyelmeztetik: tartsa távol magát az ügytől és egy bizonyos személytől... A főfelügyelő hamarosan rádöbben: nem árt óvatosnak lennie, mert sokak élete és karrierje múlik azon, hogy mi mindenre bukkannak a nyomozás során.

139451155.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr48864960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása