Drew Barrymore és Toni Collette alakítása a barátság erejéről
2016. június 01. írta: redbandita

Drew Barrymore és Toni Collette alakítása a barátság erejéről

Bajban ismerszik meg a jó barát, szokták mondani. De vajon mekkora csapást bír el egy kapcsolat? Meddig lehet erős az a bizonyos kötelék? A június 2-án mozikba kerülő Máris hiányzol című filmben például az egyik fél évek óta szeretne babát, míg legjobb barátnőjének ez elsőre sikerül. Aztán egy betegséggel kell – jó esetben együtt – felvenni a bokszkesztyűt. Vannak helyzetek, amikre nincs bevett gyakorlat, mindannyian másként reagáljuk le, de egy dolog biztosra vehető: az örök érvényű igazság, miszerint bajban ismerszik meg a jó barát.A Máris hiányzol romantikus drámában Drew Barrymore Toni Collette-tel karöltve mutatja meg, hogy az igaz barátság eltéphetetlen kötelék.

drew_barrymore_toni_collette_1.jpg

Minden nőnek van legalább egy olyan barátnője, akit ha az éjszaka közepén sírva hív, biztos lehet benne, hogy támasza lesz. A nők többségénél érzelmesebb a baráti kötelékek, mint a férfiaknál. A pasik elmennek sörözni, szűkszavúan megbeszélik ügyes-bajos dolgaikat, majd jöhet is az eszmecsere sportról, kocsikról és technikai kütyükről. Míg a nők? Ők leülnek egymással szemben és kiöntik a másiknak örömüket, gondjaikat, aggályaikat és félelmeiket.

Mindez persze nem azt jelenti, hogy a férfiak barátsága felületes lenne, de minden bizonnyal nem hiába mondják, hogy míg a nők a Vénuszról, addig az ellenkező nem a Marsról jött. Másként működünk és ez így is van jól. De vajon hogy kezeljük azt a helyzetet, amikor a barátságban teljesen más életszakaszban vagyunk a másikkal? Mi repkedünk a boldogságtól, míg ő a legsötétebb bugyrokban keresi a kiutat és a fényt…

Szinte biztosra vehető, hogy ilyen helyzetben mindenki azt a választ adná, hogy jó barátként a segítségére siet a másiknak. Ugyanakkor bizonyos sziturációk még a legerősebb baráti köteléket is próbára tehetik. Léteznek könnyebb terepek, amikor az aktuális pár, vagy éppen a vele történő szakítás okozza a fejfájást. De mi van akkor, ha még ennél is nagyobb a baj?

Drew Barrymore fiatalon megjárta a poklot. A cuki kislány szerepe az E.T. – a földönkívüli című fimben nem várt problémákat okozott. Kilenc évesen már alkoholt, tizenkét évesen pedig kokaint fogyasztott, így tizenöt évesen már az elvonót is megjárta. Akkoriban senki nem gondolhatta, hogy negyvenegy évesen két gyermek boldog édesanyja lesz. Az életben Cameron Diaz áll mellette legjobb barátnőként, aki segítette a nehéz időszakokban is, és megvédte, ha úgy adódott. 

drew_barrymore.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr978784080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása