Az ételművész - Burnt (2015)
2015. október 22. írta: Szilvásgombóc

Az ételművész - Burnt (2015)

burnt_b1_12e_nagy.jpgVolt szerencsém premier előtt látni a filmet és bátran mondhatom irány a mozi, de most komolyan! Végre egy olyan film, ami nem az effektektől és az akció jelenetek tömegétől, vagy éppen a szextől és a pucérkodástól jó! Igazi felüdülés volt. A szereplőgárda pedig magáért beszél: Bradley Cooper, Uma Thurman, Sienna Miller, Emma Thompson. 

 

 

 

 

 


És igen nőből vagyok és nem tudom nem mondani, hogy Bradley nem mutat jól a vásznon (is) és hogy nem irtó szexi, ha egy pasi főz. És ebben a filmben vegyítették a kettőt... ütős párosítás, na de ennyit erről.

df-00179.JPG

A főszerepben Cooper Adam Jonest alakítja, aki séf és elérte a  Michelin csillagot. Fiatal korábancseppent bele a cseppet sem egyszerű éttermi konyha világába, mely egy idő után felőrölte. A drogok és az adósságok vermébe zuhan, ahonnan még barátai sem húzták ki, hiszem elmarta maga mellől az összeset. Kicsit több, mint két évbe került de önerőből talpra állt, ehhez egy millió osztrigát is megpucolt, se ital, se drogok, se alkohol. 

Itt kapcsolódunk be a történetbe, Adam Jones Londonba megy és régi barátját felkeresve, közli vele hogy azért jött, hogy átvegye az éttermét és megszerezze a harmadik csillagot... szimpatikus  Ám a csillag megszerzéséhez csapatra van szüksége, nem kollégákra... Az egoizmusából és a mindig mindenért én felelek egyedül szemléletet le kell vetkőznie és meg kell tanulnia bízni magán kívül másban is. Ebben hatalmas segítség neki Helene (Sienna Miller), az egyedülálló anya, hamarosan Adam jobb keze lesz.

043_aj_df-09802cr.jpg

Persze a drogok miatt Adamnek rendszeres ellenőrzésre kell járnia Dr. Rosshildehez (Emma Thompson), aki rendszeresen kéretlen jó tanácsaival is ellátja a férfit.

301_aj_df-08342r.jpg

Persze a múlt nem csak múlt, időről időre felüti fejét és megnehezíti a séf újabb csillaga felé tartó útját. 

Egyáltalán nem dúskálunk az akcióban, ellenben az érzelmekben igen. Adam eddigi élete egy folyamatos hullámvasút nagyon magas és a nagyon mély pontok között mozog, nem igen van stagnáló "jó" időszak, ha mégis, annak hamar vége lesz és Adam padlóra kerül. Ebből a folyamatos hullámzásból egyedül nem képes kikecmeregni, kell hogy közel engedje magához a csapatát és család legyenek. 

Remek film a főzés, az étel szeretetéről, arról, hogy megérdemeljük a második esélyt és hogy arra rá is kell szolgálni. Hiszen az életben semmit sem adnak ingyen, még annak sem, aki nem halmozott fel adósságot, és nem járta meg a poklot. 

Ne éhesen menjetek megnézni, mert csak még éhesebbek lesztek. Szerencse, hogy az ételköltemények illatát nem lehetett érezni. Mondjuk szerintem vannak velem együtt jó néhányan, aki egy kis kóstolónak örültek volna. ;)

Október 22-től a mozikba az Ételművész, szigorúan tele hassal ajánlom mindenkinek, aki a hangos akció filmek helyett valami igazán jóra vágyik.

A képek forrása: Fórum Hungary

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr258006455

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása