Júliusban érkezik a sikeres francia család a hazai mozikba
2015. június 28. írta: redbandita

Júliusban érkezik a sikeres francia család a hazai mozikba

Július 23-án kerül a magyar mozikba A Bélier család, az elmúlt időszak legsikeresebb francia vígjátéka, amelynek most elkészült a magyar előzetese.

a_belier_csalad_02.jpg
@vertigo media

A Bélier család fantasztikus sikert aratott Franciaországban, ahol 4 hétig vezette a nézettségi listát, további 4 hétig szerepelt dobogón, és összesen 12 hétig szerepelt a mozis toplistán és több mint 7 millió néző látta a francia mozikban. Több mint 56 millió dolláros bevételével jelenleg az év második legsikeresebb filmje, megelőzve valamennyi amerikai blockbustert. A Bélier család világszerte belopta magát a mozinézők szívébe, és toplistás volt Európa-szerte, Spanyolországtól kezdve Olaszországon át Hollandiáig.

Eric Lartigau filmje egyszerre szórakoztató és szívmelengető családi vígjáték egy fogyatékkal élő család mindennapjairól és nehézségeikről, valamint egy tinédzser felnőtté válásáról és ezzel járó problémáiról. A Bélier család világszerte hatalmas elismerést aratott a kritikusok és a közönség körében, egyszerre mutatva be kellő iróniával és humorral a siketnémák mindennapjait.

A film főhőse, Paula Bélier első látásra egy átlagos tinédzser életét éli egy francia kisvárosban: gimnáziumba jár, fiúzni akar, legjobb barátnőjével bandázik iskola után és nagyon szeretne énekfakultációra járni. Egy fiú kedvéért. Már a meghallgatáson kiderül, hogy kivételes zenei tehetsége van, és tanára komoly esélyét látja, hogy a lány egy menő párizsi iskolában fejleszthesse hangját. Ám a lehetőség Paulát nem várt dilemma elé állítja: családjában ő az egyetlen, aki nem siketnéma, ami miatt szülei és farmjuk gazdálkodásában elengedhetetlennek tűnik a segítsége. Főleg, amikor édesapja hirtelen ötlettől vezérelve
indulni akar a helyi polgármester választáson és politikai ambícióinak népszerűsítését-tolmácsolását csak a lány tudja segíteni.

A Bélier családot a Francia Filmakadémia elismerésére, a César-díjra hat kategóriában jelölték, s színészei mellett, a legjobb film kategóriában is felterjesztették a legfontosabb francia elismerésre.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr277607268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása