Megdönteni Hajnal Tímeát [2014]
2015. február 25. írta: redbandita

Megdönteni Hajnal Tímeát [2014]

Szeretném azt mondani, hogy láttam egy jó magyar filmet, de azért az elég nagy túlzás volna... Az mondjuk tetszett, hogy a színészgárdában volt egy kis vérfrissítés, nem a megszokott arcokkal találkozunk. A sztori viszont elég bénácska. Egyszer meg lehet nézni, de ne számítsatok maradandó élményre...

Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott

mht_online_16.jpgintercom

Először láthattuk Osvárt Andreát, több nagysikerű nemzetközi film sztárját egy magyar film főszereplőjeként. A karizmatikus színésznő egy boldogságot kereső fotómodellt alakít, aki minden férfi vágyainak megtestesítője. A két férfi főszerepet Simon Kornél (Társas játék, Coming Out) és Szabó Simon (Papírrepülők, Moszkva tér, Hacktion), alakítja. Mellettük a parádés szereposztásban olyan remek színészek tűnnek még fel, mint Lengyel Tamás (Halálkeringő, Munkaügyek), Jordán Adél (Csak szex és más semmi, Isteni műszak) és Kamarás Iván (Üvegtigris 3.) illetve Szandtner Anna (Az ajtó), Hirtling István (Tüskevár, Üvegtigris 3.) és Békés Itala.

@intercom

A film költségvetése 334 millió forint, melyből 233,5 millió forint a Magyar Nemzeti Filmalap támogatása.  A fennmaradó rész közvetett állami támogatásból, szponzorációból és a gyártó Focusfox Stúdió önrészéből tevődik össze.

A történet elég egyszerű, bár nem túl sok valóságos eleme van. Van egy szupermodell (Osvárt Andrea), aki az osztálytalálkozón összetalálkozik Horváth Danival (Simon Kornél) és egy áttáncolt éjszaka után a ruhatárban kötnek ki, egymás karjaiban. Ezzel még tulajdonképpen nem lenne gond, leszámítva egy két apróságot. Nevezetesen Dani éppen nősülni készül, Timi éppen szakított párjával, ráadásul a légyottot az osztály legnagyobb gyökere, Bögöcs (Szabó Simon) kamerára veszi.

@intercom

Másnapra Dani megbánja tettét, menyasszonyával tovább tervezi az esküvőt, amíg Timi újra be nem jelentkezik nála. Lévén, hogy a hölgyemény mit sem sejt Dani terveiről. A fiúnak már ez is fejtörést okoz, de ekkor irodájába (ahol egyébként a főnöke éppen leendő apósa) betoppan Bögöcs a felvétellel és megzsarolja Danit. Nem pénzt akar, nem is egy zsíros állást, hanem megdönteni Hajnal Tímeát...

Daninak fogalma sincs mit tegyen, így segítséget kér legjobb barátjától, Gábortól (Lengyel Tamás). Először visszaakarják szerezni a felvételt, de amikor kudarcot vallanak, akkor egy harmadik osztálytárs (Jordán Adél) segítségét kérik. Persze Dani hibát hibára halmoz, már tényleg csak azt várjuk mikor buktatja le magát...

@intercom

Fény derül minden titokra, Dani kitálal menyasszony előtt, Bőgöcs maga veszi kézbe a projektet és felkeresi Tímeát, aki persze számon kéri a dolgot Danin. A srác ezután összetörve költözik be barátjához, Timi pedig az exéhez (Kamarás Iván) menekül.

@intercom

Tény, hogy van egy két poén a filmben, van egy két vicces jelenet, de ez azért nem teljesen elég egy jó filmhez! Az is tény, hogy láttam már rosszabb alkotásokat is, akár a magyar alkotóktól is. Remélem azért, hogy ennél jobbat is látunk még!

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr547209093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása