Barátok babával - Friends With Kids [2011]
2015. február 14. írta: redbandita

Barátok babával - Friends With Kids [2011]

Béna kis tingli-tangli filmre számítottam, de végül nagyon kellemes csalódás volt. Mindenkinek merem ajánlani, aki kedveli a szarkasztikus humort. Valószínű, hogy Jason és Julie problémájával sokan találkoztunk már: egyre kevesebb barátjuk ér rá a bulikra, vagy közös piálásra, egyre több emailt, Facebook bejegyzést látnak arról, hogy éppen melyik ismerősük megy férjhez, vagy kik állnak éppen szülői feladatok előtt. Ezzel valószínű előbb utóbb mindenki találkozik, a történetben a csavar ezután jön... Egy kissé ittas estén arra jutnak, hogy ők is eltudnák magukat képzelni apai-anyai szerepkörben, de a házasság gondolatától viszolyognak. Úgy döntenek közösen vállalnak babát, baráti alapon.

Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott

7929_1.jpg

Jason (Adam Scott) és Julie (Jennifer Westfeldt) a főiskola óta legjobb barátok, annyira ismerik egymást, mint a saját tenyerüket. Hasonlóan gondolkodnak, ugyanúgy állnak dolgokhoz, imádják ugratni egymást, mindig számíthatnak a másikra. Jason falja a nőket, mindig csinibbnél csinibb hódításai vannak, haverjai irigykednek rá, ők már nagyrészt házasok. Julie szingli, nem igazán talál saját korabeli, normális, dolgozó és még egyedülálló pasit. 

Barátai társaságuk is közös, ám a többiek nagyrészt már megállapodtak, házasok, sőt néhol már egy két poronty is a képben van. Jason és Julie azzal szembesülnek, hogy szinte már csak ők azok, akik nem küldözgetnek esküvői meghívókat, vagy babafotókat ismerőseiknek.

Egy este Jason azt javasolja vállaljanak közösen egy kis babát, hisz mindketten akarnak gyereket, és szeretik, tisztelik egymást, ami nem minden házasságban van meg. A nő először vacillál, de aztán rábólint. A barátok persze kiakadnak a képtelen ötlettől, de ezt nem kötik az orrukra.

Nagy nehézségek árán és sok vicces jelenet múlva már ott tartunk, hogy a kissrác megszületik, Jason és Julie két egymás melletti lakásba költöznek és elkezdik nevelgetni gyerkőcüket. A dolog kezdetben jól működik, ám néhány év múlva beüt a krach és ahogy az lenni szokott egyikőjük többet akar...

8861_56.jpg

Hogy melyikük azt most nem árulom el. Egyébként ezalatt mindketten párkapcsolatban vannak, és igyekeznek elhitetni magukkal, hogy minden a legnagyobb rendben van. Julie, barátnője (Maya Rudolph) segítségével ismerkedik meg a charme-os, okos, jóképű, jól kereső egyedülálló, vagy frissen elvált apukával. Jason pedig egy bombázót szed fel, Megan Fox személyében. Mindketten boldogok, vagy mégsem?!

Vicces, szórakoztató film, ami nem kevés iróniával mesél házasságról, szerelemről, párkapcsolatokról, gyerekvállalásról, szülői feladatokról, no meg barátságról. Ajánlom mindenki figyelmébe, akár párral, akár anélkül is remekül fogyasztható!

A premieren

fwk_ny_632.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr127166621

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása