Sherry Gammon - Szerethetetlen (Port Fare 1.)
2015. január 26. írta: redbandita

Sherry Gammon - Szerethetetlen (Port Fare 1.)

Kezdjük azzal, hogy mennyire tetszett a könyv borítója, őszintén szólva ezért is esett a választásom erre a könyvre. Végül nagyon kellemesen csalódtam, mert ahhoz képest, hogy ez Sherry Gammon első regénye, nagyon jól sikerült alkotás. Kellően izgalmas, rejtélyes, ahogy egy jó thrillerhez illik. Néhol romantikus, de nem abban a nyálas értelemben. Néhol szomorú, ahogyan azt a borító is sugallja, rám abszolút nem jellemző módon volt ahol egy-két könnycseppet is elmorzsoltam. A második kötete, Hihetetlen címmel megjelent már a Maxim Kiadó gondozásában.

covers_270442.jpg

Sokszor írtam már arról mennyire idegesítenek a női főszereplők bizonyos könyvekben. Szerencsére ez esetben ez nem volt így. Maggie Brown (szokás szerint) egy átlagosnak tűnő, vékony, barna hajú lány, barátok nélkül. Ez nem újdonság sokszor láttunk már ilyet. Az sem annyira meglepő, hogy az iskola szépfiúja, Seth érdeklődni kezd a lány iránt. Ám ami ezen kívül történik az új, és egészen magával ragadja az embert.

Maggie élete korántsem fenékig tejfel, sőőőt! Minden nyafogását, hisztijét megbocsájtjuk neki, amikor elkezdünk egy picit jobban belelátni az életébe, múltjába, Maggie egy lepusztult környéken, egy lakókocsiban él alkoholista anyjával. Elég sok ilyen tinikről szóló regényt olvastam, de olyan főszereplő nem igen jut eszembe, akinek olyan valós, kézzel fogható gondjai lettek volna, mint Maggie-nek. Ráadásul ő ezen nem kesereg, hiszen már teljesen hozzászokott, hogy ő gondozza felnőtt édesanyját. Aki egyébként ezt semmilyen módon nem hálája meg, sőt! Egy végtelenül unszimpatikus karakter, aki a szó legszorosabb értelmében szerethetetlen. De a könyv címe nem erre utal.

Seth Prescott nemrégiben került a Port Fare High-ba, de rögtön a népszerűségi lista elejére kerül, hiszen jóképű, okos, vicces. Az iskola menő csaja is rá van kattanva, ő mégis Maggie iránt érdeklődik. Nem teljesen érdek nélkül, hiszen Seth ún. MET ügynök, azaz drogügyek kinyomozása miatt építik be a gimibe. Maggie egy drogtanya közepén lakik, édesanyja pedig kapcsolatban áll egy dílerrel, így Seth őket figyeli. Kezdetben...

Ahogyan az már csak lenni szokott a két fiatal egymásba szeret, de kapcsolatuk nem zökkenőmentes.

– Nem hiszem el, hogy felcipelsz egy lépcsőn, és még csak ki sem fulladsz! – Megszorítottam a karját; az izmok kidagadtak a markomban.
– És néhány csókod mégis elég, hogy elakadjon a lélegzetem. Most képzeld el!

Maggie küzd saját démonjaival, rengeteg nehézség éri, így természetesen, hogy Sethben sem bízik. Amikor elméletét beigazolva látja, akkor elfordul a fiútól.

Meg szeretném még említeni Seth társát, Booker Gatto-t, aki az én személyes kedvencem volt a könyvben. Nagyon vicces karakter, elképesztő jó dumákat adott az írónő a szájába. Van a srácoknak egy jó barátja is, Cole, aki orvosként dolgozik, és akit folyton balesetek érnek. Kicsit sajnálom, hogy őt nem ismertük meg annyira, mint a többieket, remélem a következő kötetben picit többet szerepel majd.

Na és persze ott vannak még a rosszfiúk is Alan és Bill, akik droggal kereskednek, de akár a gyilkosságot is elfogadhatónak találják. Végtelenül utálatos figurák, élvezik az emberek kínzását. Végig azon szurkoltam, hogy végre valaki jól elverje őket.

Összességében egy nagyon jó könyv, bátran merem ajánlani tiniknek, és felnőtteknek egyaránt. Fordulatos, izgalmas, néhol szomorú, tragikus, vagy éppen mulatságos. Szinte biztos, hogy amint lesz rá alkalmam elolvasom a Hihetetlen-t is.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr457109875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása