Clint Eastwood elérte élete legnagyobb sikerét
2015. január 23. írta: redbandita

Clint Eastwood elérte élete legnagyobb sikerét

A 84 éves színész-rendező új filmje, az Amerikai mesterlövész (16) (American Sniper, hazai bemutató: február 19.) minden rekordot megdöntött az Egyesült Államok mozijaiban: az elmúlt négynapos hétvégén összesen 105 millió dollárt gyűjtött, és ezzel Eastwood hosszú pályájának legsikeresebbje lett – de még jó pár okból bekerült a rekordok könyvébe. Januári premier még nem hozott ilyen bevételt az első hétvégéjén, és komoly háborús film még soha nem aratott ilyen sikert.

amerikaimesterlovesz_jelenetfoto_3_.jpg@intercom

A diadal az IMAX-mozikban is egyértelmű volt: ott is megdőlt az eddigi januári rekord. A hatalmas sikerben nyilván közrejátszott a film hat Oscar-díj jelölése: az Amerikai mesterlövész alkotói többek közt a legjobb film, a legjobb adaptált forgatókönyv és a legjobb férfi főszereplő kategóriában is az esélyesek közé kerültek. A film főszereplőjét – az amerikai hadtörténet legsikeresebb mesterlövészét alakító – Bradley Cooper-t tavaly és tavalyelőtt is jelölték az Oscarra. Cooper már a jelölését is Chris Kyle-nak ajánlotta: annak a SEAL-katonának, akit a filmben életre kelt, és négy iraki bevetés után hazai földön lőtték le.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr987100979

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása