CSI: Miami - Miami helyszínelők 1-2. évad
2014. október 29. írta: redbandita

CSI: Miami - Miami helyszínelők 1-2. évad

Nem aktuális egy picit sem, hiszen 2012-ben a tizedik évaddal befejeződött a sorozat és a most felidézett 48 részt még 2002 és 2004 között sugározták Amerikában. De engedjétek meg nekem, hogy egy poszt erejéig mégis írjak Horatio Caine-ről és csapatáról. Emlékeztek meg, hogy melyik
(mostani) híresség tűnt fel egy epizódban? Vagy ki is volt Raymond Caine és mi történt vele? Továbbá, hogy kik voltak akkoriban a csapat tagjai? Ha nem, akkor nosztalgiára fel!

Augusztus vége óta egy szerencsétlen baleset (értsd egy seggre ülés utáni csiogolyatörés) miatt elég sok időt kellett kényszerpihenőzve töltenem, így jutott időm olyasmire is, ami ezer éve szerepelt a sorozatos bakancslistámon. A CSI sorozatokra elég későn kaptam rá, és bár a különböző hazai csatornákon szinte napi rendszerességgel láthatóak, mégis úgy gondoltam egyszer nagyon szívesen nézném meg az epizódokat összefüggően is. 

Ez abból a szempontból is jó volt, hogy talán egy picit kevés figyelmet fordítunk itt a Popkulton régi sorozatokra, és a CSI szériák is valahogy kimaradtak a repertoárból. Eddig. 

A Wikipedia szerint:

A Miami helyszínelők (CSI: Miami) amerikai–kanadai televíziós sorozat, mely a népszerű CBS-sorozat a CSI: A helyszínelők spin-offja. Akárcsak az eredeti Helyszínelők, a Miami is egy csapat törvényszéki tudós munkáját mutatja be. Napjaink Miamijában, Floridában játszódik, illetve Miami Beachen. Az Egyesült Államokban játszott sorozatot több tucat más országban is sugározzák. Az epizódonkénti átlagos húszmillió néző a péntek első számú műsorává teszi, s egyben az egyik legnézettebb programmá Észak-Amerikában. 2006-ban a Reuters jelentése szerint a Miami helyszínelők „a legnézettebb amerikai sorozat a világon”. A nemzetközi terjesztésért az Alliance Atlantis felel.

Jerry Bruckheimer, a sorozat producere elmondta, azért indították el a Miami helyszínelőket, hogy ők készítsék el A helyszínelők első spinoffját.

Picit a szereplőkről:

  • Horatio Caine hadnagy (David Caruso)

Mindig kimért, mindig hűvös, és távolságtartó, de ahogy egyre jobban megismerjük annál inkább kedvelhető figura. A maga módján még érzékenynek is mondható főleg, ha gyerekekről vagy nőkről van szó. Az ilyen áldozatokat nagyon a szívére veszi és tényleg bármire hajlandó, hogy a tettes nyomára bukkanjon. Lételeme az irónia a bűnözőkkel szemben, kimért hűvössége még a legrafináltabb bűnözőre is a frászt hozza. Nagyon ért a bombákhoz, korábban azokkal dolgozott.

large_size_CSIM-epi1002-1003i_640x360.jpg

Horatio életében nagyon fontos a család, ezt abból tudjuk, hogy bátyja, Raymond Caine halála nem hagyja nyugodni és szép lassan csak összerakosgatja ki felelős a dologért. Raymond felesége is rendőr, Yelina, aki nagyon jóban van Horatioval, mondhatnánk, hogy egyfajta kémia is működik köztük. Ez kicsit betegesnek hangozhat, hiszen valamilyen szinten mégiscsak rokonok, ráadásul Raynek és Yelinának van egy fiuk is, ifjabb Ray. Amikor Horatio bátyja gyilkosának nyomát keresi, még nem sejti, hogy ezzel új rokonokat is talál. Ugyanis kiderül, hogy Raymondnak volt egy szeretője, akitől gyönyörű kislánya született. Horatio őket is szárnyai alá veszi, de ezzel végképp elvágja a közte és Yelina közti szálat.

large_size_CSI_MI_S2_E17.jpg

  • Calleigh Duquesne (Emily Procter)

A szőke szépség rendkívül okos. Fő szakterülete a fegyverek, pisztolyok, golyók, barázdák. Így ő találja meg legtöbb esetben a gyilkos fegyvert. Nagyon felnéz Horatiora, még akkor is, amikor aktuális partnere, John Hagen nyomozó (Holt McCallany), aki Raymond társa is volt figyelmezteti, hogy Horatio nem az, akinek a lány hiszi.

large_size_CSI_MI_S2_E09.jpg

Calleighnek amúgy nemcsak a szerelmi életében vannak buktatók, családjában is vannak gondok. Apja ugyanis masszív alkoholista ügyvéd, akit felesége újra és újra válással fenyeget. A férfi ilyenkor mindig lányát keresi fel, és fűt fát ígér neki.

large_size_CSI_MI_S2_E07.jpg

  • Eric Delko (Adam Rodriguez)

A nagy nőcsábász. A kubai macsó. Így ismerik a legtöbben, de van neki érzékeny lelkű oldala is. Jószívű fiú, rendkívül okos, és szemfüles. Legjobban talán azzal lehet kihozni a sodrából, ha népe elesett tagjait bántják a rosszfiúk. Igyekszik mindig kollégái kedvében járni, ez néha kínos helyzetekbe sodorja pl. ha egy jó barátjának neve felmerül egy gyilkossági ügy kapcsán. VAjon szóljon e a főnöknek, vagy hallgasson...

large_size_CSI_MI_S1_E5.jpg

  • Timothy Speedle (Rory Cochrane)

Beceneve Speed, és a helyszínelők között mindenki így is hívja, még a Főnök is. Nincs és nem is akar komoly barátnőt, azt tudjuk, hogy randizgat, de nem úgy, mint Eric. Speedre jellemző a fanyar humora, és folyton ironizál. Nagyon szerethető figura.

large_size_CSI_MI_S1_E13.jpg

  • Megan Doner (Kim Delaney)

A rejtély maga. Megan is a helyszínelők csapatának tagja, legalábbis az első évad első felében. Aztán eltűnik. Csak egy kis üzenetet hagy Horationak, hogy ne keresse többet. A hölgyről annyit tudunk, hogy nemrégiben vesztette el a férjét, akivel azért nem tudott elég időt tölteni, mert túl sokat dolgozott.

18434159.jpg

  • Dr Alex Woods (Khandi Alexander)

Alex a korboncnok, vagy halottas kém. Nagyon furcsa, hogy mindig kedves az által felboncolt személyekkel. Ez alatt értsétek azt, hogy megsimítja a homlokukat, vagy akár beszél is hozzájuk. Vannak gyerkőcei, így talán neki van a csapatból a legtöbb vesztenivalója. Azt hihetnénk, hogy az ő munkája nem veszélyes, pedig az, hiszen felrobban bomba a közelében, rátámad oroszlán, majdnem megég, és rá is lőnek. Szerencsére azonban valamelyik srác mindig megmenti.

large_size_CSI_MI_S2_E11.jpg

  • Yelina Salas (Sofia Milos)

Horatio sógornője, és unokaöcsének édesanyja. Yelina a rendőrség egyik nyomozója, így számtalanszor kerül veszélyes helyzetbe. De ez nem áll tőle távol, hiszen férje is nyomozó volt. Ám szép lassan megtudjuk, hogy házasságuk (a férfi drogügyei miatt) nem volt fenékig tejfel. Mint mondottam közte és Horatio között izzik a levegő, de mivel azt hiszi a férfinek van egy balkézről született gyereke, egy besúgójától, úgy dönt a belső ellenőrzés egyik nyomozójával kezd kapcsolatba. A férfi, Rick Stetler (David Lee Smith), aki sok bosszúságot okoz Horationak.

Anthony.jpg

  • Frank Tripp (Rex Linn)

Frank is a rendőrség nyomozója, házas ember és látszólag minden idilli körülötte. Ám kiderül, hogy mégsem, felesége felbérel valakit, hogy kiderítse a férfi hűséges-e hozzá. A nő meghal, és a gyanúsítottak között Frank neve is felmerül. Amúgy neki is lételeme a bűnözők rács mögé dugása.

rex-linn-as-sgt-frank-tripp-with-david-caruso.jpg

  • Maxine Valera (Boti Bliss)

A labor egyik oszlopos tagja, de helyszínre nem megy, mivel nem nyomozó. Általában DNS mintákat, és vért elemez.

gameover5b.jpg

Hírességek is feltűntek a két évad során:

  • Amber Tamblyn
  • Tom Everett
  • Aaron Paul
  • James Pickens Jr.
  • Heidi Klum
  • Ian Somerhalder
  • Idris Elba
  • Chris Pine
  • Jason O'Mara
  • David Ramsey
  • Xzibit
  • Hetaher McComb

tumblr_lf2gqduSu81qbjbom.png

Néhány rész, ami mély nyomot hagyott

  • Legmegrázóbb epizód : 1X06 - az áldozat egy hat éves kislány
  • Legvéresebb: 1X08 - egy egész családot mészárolnak le
  • Legmeglepőbb gyilkos: 1X14
  • Legbürokratikusabb: 1X17 - mi van ha az ember felesége egy nagy befolyású asszony?
  • Legbetegebb tini: 1X20
  • Legvéresebb kincs: 2X02
  • Legrosszabbul sikerült műtét: 2X11
  • Leghíresebb gyanúsított: 2X15
  • Legrosszabb tanú: 2X18
  • Legkeszekuszább szomszédság: 2X21
  • Legnewyorkibb: 2X23 - itt kapcsolódik össze először a CSI Miami és a CSI New York

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr36846879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása