A csajok bosszúja - The Other Woman [2014] avagy Jaime Lannister büntiben
2014. szeptember 10. írta: redbandita

A csajok bosszúja - The Other Woman [2014] avagy Jaime Lannister büntiben

Jöjjön most az ABC-s projekten belül egy viszonylag friss C/Cs betűs mozi, egy jó kis vígjáték, a Csajok bosszúja! Mivel Leslie Mannt és Cameron Diazt is nagyon szeretem, nem volt kérdés, hogy meg kell néznem ezt a filmet. Ehhez hozzájött még, hogy a férfi főszereplő az a Nikolaj Coster-Waldau, akit leginkább a Trónok harca Jaime Lannistereként ismerünk és szeretünk(?). A történet nem annyira eredeti, hiszen hasonlót láttunk már sokszor (Pl. Elvált nők klubja, Dögölj meg John Tucker), de mégis élveztem, hiszen egy gátlástalan, hazug pasit leckéztetnek meg a csajok... 

Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott

ACsajokBosszuja_online_16.jpgInterCom

A film akár klisé is lehetne, ha a sztori megmaradna annyinál, hogy van egy kertvárosi feleség, akit a férje megcsal a belevaló, dögös nagyvárosi nővel. De szerintem ez a mozi sokkal inkább szól barátságról, mint romantikus kapcsolatról, szerelemről vagy válásról. Melissa K. Stack forgatókönyvíró nem szerette volna, ha a feleség csupán egy lábtörlő, vagy nyomorult, szerencsétlennek tűnő asszonyka, a szeretőről pedig kikötötte, hogy semmiképpen nem tűnhet ribinek.

ACsajokBosszuja_jelenetfoto (15).jpgInterCom

A csajok bosszúját Nick Cassavetes rendezte, akit korábban inkább drámáiról ismertünk, mint pl. A nővérem húga (ebben egyébként Cameron Diaz a főszereplő), az Aplha Dog, a Végszükség, vagy A szerelmünk lapjai.

„Édesanyám, lánytestvéreim és lányaim, mind nagyon erős jelleműek, szoros kötelék fűz a női nemhez, szeretem, amit ez a film a nők közötti viszonyokról, viszonyulásokról közvetít.” - mondta a rendező.

Cameron Diaz a dörzsölt ügyvéd

Carly Whiten menő New York-i ügyvédnő, akinek megmásíthatatlannak tűnő elképzelései vannak férfi és nő kapcsolatáról. Sosem mélyed bele egy kapcsolatba, nem hisz az örökké tartó szerelemben, nem akar dolgos kis háziasszony lenni, és abszolút nem bízik meg egy férfiban sem. Ám amikor a charme-os Mark belép az életébe akkor szép lassan megtörik a "jégkirálynő". Ez vezet egy újabb csalódáshoz, ugyanis kiderül, hogy a férfi nős. Ráadásul a dologra egy igen kínos eset kapcsán jön rá. Találkozik a feleséggel is, aki később fel is keresi őt, és megkezdődik egy nagyon furcsa barátság kibontakozása.

InterCom

A két nő rájön, hogy hasonló cipőben járnak: mindkettőjüket felültették, átverték, becsapták, sőt meg is csalták. Nyomozni kezdenek a casanova után és egyre ocsmányabb hazugságokat találnak. Ráadásul a képbe kerül egy harmadik nő is, aki szemtelenül fiatal, szexi és dögös.

ACsajokBosszuja_jelenetfoto (14).jpgInterCom

A hírek szerint egyébként a film alkotói szinte az első pillanattól fogva Cameronnak szánták a szerepet, véleményük szerint csak ő tudta valóságossá tenni a karaktert.

Diaz így nyilatkozott a szerepről: "Azt gondolom, nagyon emberi válasz egy helyzetre az, hogy amikor Carly megtudja, Marknak felesége van, visszavonulót fúj, semmiféle megtorlást nem tervez, sem a férj, sem a feleség ellen. Ellenben amikor a másik nő, aki történetesen a feleség, az ő segítségét kéri, nem tehet mást, minthogy segít. Ez gyönyörű, megható. Számomra ez a film nem a pasi ellen kitervelt bosszúról szól, hanem a barátságról és a nőkről. A nők barátságáról, az útról, ahogyan megismerik magukat és egymást. A három nő élete teljesen különböző, mígnem útjaik váratlanul keresztezik egymást és a körülmények egy csapattá kovácsolják őket. A Mark elleni szövetkezésük sokkal többet felfed és elárul róluk, mint a szimpla bosszúvágy beteljesülésének módját. Különleges és életre szóló dolgok történnek meg közöttük.”

Leslie Mann, a naiv feleség

Kate King igazi mintafeleség, aki mindenben férjének szenteli magát. Szinte semmi nem érdekli azon kívül, hogy boldoggá tegye urát, és vezesse a háztartást. Ahogy maga is elmondja a filmben, még sosem dolgozott, sőt egy árva vasa sincs. Legalábbis ő így tudja... A nyomozás során azonban kiderül, hogy férje az üzleti ügyekben sem olyan tisztességes, és nem csak csajozni imád, hanem simliskedni is. De szerencsére Katenek van egy nagyon dörzsölt ügyvédje.

ACsajokBosszuja_jelenetfoto (17).jpgInterCom

„Kate burokban él, egy dolog mozgatja csupán, kiszolgálni és boldoggá tenni a férjét. Szerintem az évek során elveszti saját énjét. Amikor rádöbben, hogy mindez csalás, hogy az egész kis világa önámítás, ami egy pillanat alatt összedőlt, megtalálja azt az embert, aki segíteni tud neki, hogy újra önmaga legyen, talán… hogy felnőjön.” - mondta Leslie Mann.

Kate Upton a "csöcsike"

Ahogyan Kate és Carly egyre jobban beleássák magukat a nyomozásba, rátalálnak még egy szeretőre, Amberre. A szőkeség szemtelenül fiatal, elképesztően szexi és hát akkora melle van, hogy valóban illik rá a filmben is elhangzó "csöcsike" jelző. Persze Amber nem túl eszes, de mégis valahogyan kiegészíti Kate és Carly kettősét.

ACsajokBosszuja_jelenetfoto (8).jpgInterCom

Amber szerepe nem volt olyan egyértelmű, mint Mann és Diaz esetében. A casting során azonban Upton jól teljesített mikor azt kérték tőle váljon egy olyan lánnyá, aki kezdetben nagyon unszimpi, aztán egyre kedvelhetőbbé válik.

„Nagyon szerencsésnek mondhatom magam, hogy Cameronnal és Leslie-vel dolgozhatok. Elképesztően inspiráló emberek.” - nyilatkozta Upton.

A pasi, aki mindenkit átver

A dörzsölt hazudozó, a nőcsábász szerepére a Trónok harca Jaime Lannisterét kérték fel, a dán színészt, Nikolaj Coster-Waldaut. Elsőre szerintem nagyon furcsa Nikolajt méregdrága öltönyökben látni, de ettől függetlenül szerintem nagyon jól hozza a figurát.

InterCom

„Én nem látom Markot elvetemült rosszfiúnak – mesélte szerepéről Coster-Waldau –, szerintem szereti a feleségét, akivel már régóta együtt él. Ő fejben azt éli meg, hogy jó Kate-hez. De úgy gondolja, hogy mivel hazatol egy csomó pénzt, jár neki egy kis szabadság. Amit csinál, az tiszta ösztön. Mert mit csinál ez a szépfiú? Nem tud leállni, nem érkezett meg. Az a problémája, hogy a szerelembe szerelmes.”

A filmben szerepet kapott még Nicky Minaj énekesnő, mint Carly szemtelen, pimasz titkárnője, valamint Don Johnson, akit legutóbb a Django elszabadulban láthattunk, itt pedig Carly kissé(?) bohó apját formálja meg, és a Vámpírnaplók egyik vérfarkasa, Taylor Kinney,aki Kate testvérét alakítja.

InterCom

„A Csajok bosszúja könnyed komédia, melyben a valóságos érzelmeket kis fantáziával és nagy csillogással fűszereztük” – mondja Nick Cassavetes."

ACsajokBosszuja_jelenetfoto (11).jpgInterCom

Amellett, hogy a jelmezek a neves New York-i stylist, Patricia Fields és csapatának munkája, a stábot erősítette az elismert francia operatőr, Robert Fraisse, aki Jean-Jacques Annaud A szerető című filmjének fényképezéséért Oscarra jelöltek 2003-ban.  A helyszíneket nagyrészt Manhattanben találták, forgattak a SoHoban és számos ismertebb étteremben és kiskocsmában. Nem maradhatott el a Central Park és a Chinatown sem. A hamptonsi homokos tengerpartot végül is a Bahamákon kellett leforgatni, ami váratlanul jól esett a forgatás utolsó hetében a kimerült stábnak.

A premieren:

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr366685207

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.09.12. 11:02:30

meg se nézném, nehogy már king slayert ilyen limonádés szutyokban lássam.
süti beállítások módosítása