Augusztusi mozipremierek
2014. augusztus 01. írta: redbandita

Augusztusi mozipremierek

Elérkeztünk a nyár utolsó hónapjához: nem túl sok filmet mutatnak be a hazai mozik, de lesz köztük pár olyan, amit szerintem sokan várunk. Ti mit néztek majd meg ezek közül?

premier8.jpg

Augusztus 7.

  • A közös szenvedély [2014] - United Passions - francia dráma
    Rendező: Frédéric Auburtin
    Szereplők: Tim Roth, Sam Neil, Gérard Depardieu
    Sztori: Néhány, a labdarúgást szenvedélyesen szerető eltökélt szakember a 20. század elején összefog egy közös cél érdekében: hogy létrehozzák a Nemzetközi Labdarúgó szövetséget, amely összefogja, képviseli az érdekeit az akkor még formálódó labdarúgó sportágnak. Az ambícióik mellett a kezdeti nehézségek ellenére is kitartva, a legendás Jules Rimet vezetésével megalakul a Fédération Internationale de Football Association, ma ismert nevén a FIFA. Az alapítók erőfeszítései nyomán 1930-ban megrendezésre kerül az első Labdarúgó Világbajnokság Uruguayban, és útjára indul egy olyan sikertörténet, amely mára a világ legismertebb sportjává tette a labdarúgást, melynek világbajnokságai az Olimpiák népszerűségével vetekszenek.

 

  • A lázadás kora: Michael Kohlhaas legendája [2013] francia-német történelmi film
    Rendező: Arnaud des Pallieres
    Szereplők: Mads Mikkelsen, Mélusine Mayance
    Sztori: A 16. században a lókereskedő Michael Kohlhaas gondtalan családi életet él. Amikor egy helyi földesúr igazságtalanul elkobozza két lovát, előbb a jog és igazság útján próbál elégtételt venni. Ám minél jobban igyekszik törvényesen eljárni, annál kétségbe ejtőbb helyzetbe kerül. Amikor pedig tragikus körülmények között felesége is áldozatul esik a konfliktusnak, Kohlhaas fegyvert ragad, és lázadást szít, hogy önbíráskodással vegyen elégtételt az őt ért sérelmekért. Michael Kohlhaas története olyan, ma is érvényes értékekről szól, mint a szabadság az elnyomás ellen, és a jogállamiság kérdései. Felhívja a figyelmet a társadalmi rétegek között egyre jobban szétnyíló szakadékra, az önbíráskodás kérdéseire, az állam feladataira.

  • A vihar magja [2014] - Into the Storm - amerikai thriller
    Rendező: Steven Quale
    Szereplők: Richard Armitage, Sarah Wayne Callies
    Sztori: Egy kisvároshoz tornádó közelít. Sőt, nemcsak egy tornádó - egy különleges légköri jelenségnek köszönhetően egy sor forgószél támad egymás után ugyanarra a pontra. A városon kiszámíthatatlan és halálos erejű ciklonok söpörnek végig. 

  • Csingiling és a kalóztündér [2014] - Tinker Bell and the Pirate Fairy- amerikai animációs film 
    Rendező: Peggy Holmes
    Szereplők: Csingiling, tündérek
    Sztori: A Csingiling és a Kalóztündér egy vérbeli tengeri kaland, amelynek középpontjában Zarina, a tündérpor őrzője áll. A kíváncsi természetű tündérlány puszta jóakaratból hatalmas galibát okoz, ezért száműzik Tündérzugból. Rövidesen egy csapat kalózzal paktál le, a titokzatos Koponya-szikla környékén. Csingiling és barátai tehát útnak indulnak, hogy kiderítsék, mi az igazság a kalózhajó fedélzetén, illetve, hogy visszaszerezzék a kék tündérport, amelytől az egész birodalom sorsa függ.

  • Herkules: Feltámadás [2014] Hercules Reborn - amerikai akciófilm
    Rendező: Nick Lyon
    Szereplők: John Hennigan, Christian Oliver
    Sztori: Herkules száműzetésben él, miután mindenki úgy tartja, hogy Ő a felelős családja haláláért. Miután egy fiatal férfi jegyesét elrabolja a becstelen király, a kétségbeesett férj a hajdani hőshöz fordul segítségért. A két férfi együtt indul a harcba, hogy megmentsék a menyasszonyt, és visszaszerezzék Herkules becsületét.

  • Lucy [2014] - amerikai-francia akciófilm
    Rendező: Luc Besson
    Szereplők: Scarlett Johansson, Morgan Freeman
    Sztori: Lucy véletlenül egy sötét üzletbe keveredik, de szembeszáll azokkal, akik foglyul ejtették, és könyörtelen harcossá válik, aki meghaladja az emberi logikát.

Augusztus 14.

  • A csodabogár [2013] - Zoran, il mio nipote scemo - olasz-szlovák vígjáték

    Rendező: Matteo Oleotto
    Szereplők: Giuseppe Battiston, Teco Celio
    Sztori: A nagydarab Paul Bressan egy kis faluban él, közel a szlovén határhoz, és szinte mindig részeg. A helyi menzán dolgozik. Még mindig féltékeny exfeleségére, Stefanjára, akinek új férje van. A féltékenység gyerekessé teszi. Hirtelen új ember csöppen az életébe, Zoran, aki eddig egy nagynénjénél élt, de a néni halála után Paulra bízzák. Bár a fiú befelé forduló, nagyon intelligens és művelt. Beszél olaszul, és kitűnően dartsozik. Paul megpróbálja kihasználni a tinédzser fiú ezen képességeit, de ugyanakkor kénytelen lesz segíteni őt az első szerelmi fellángolásában, az Anita iránt érzett érzéseiben is.

  • Az élet ízei [2014] - The Hundred-Foot Journey - amerikai romantikus film

    Rendező: Lasse Hallström
    Szereplők: Helen Mirren, Rohan Chand
    Sztori: A festői szépségű dél-francia kisvárosban Madam Mallory (Helen Mirren) éttermének, az előkelő Le Saule Pleureur-nek nem akad párja: a Michelin csillagos konyhában egymás után készülnek a gasztronómiai csodák a szenvedélyes, ám kissé vaskalapos tulajdonosnő irányításával. Az egyszerű ételek is kifinomult fogássá változnak a keze alatt, amivel vendégeit teljesen megbabonázza. De a tökéletes recepthez mindig kell egy izgalmas hozzávaló. És ez most az egzotikus Indiából érkezik. Egyik napról a másikra toppan be a csendes városkába a Kaddam család, akik nem kisebb tervvel állnak elő, mint hogy megnyitják indiai éttermüket szemben a francia gasztrocsodával. Nem csak a hangos zenétől lesz zajos a környék, de a kurkuma, a szegfűszeg, a curry, és a garam masala is felpezsdíti a lakók ízlelőbimbóit. Az eddig rozmaringtól, és bazsalikomtól illatózó környék élete kezd teljesen a feje tetejére állni, és ezt persze Madam Mallory sem nézheti tétlenül. Megkezdődik a rivalizálás, míg nem a Kaddam család gyöngyszeme, a hihetetlenül tehetséges Hassan (Manish Dayal), és Madame Mallory elbűvölő séf helyettese, Maquerite (Charlotte Le Bon) szövetkeznek: a két teljesen eltérő kultúra ízeit egyesítve élettel telítik meg nem csak a tányérokat, de a bájos városkát is. És ez még Madame Mallory világát is felkavarja. Szárnyai alá veszi Hassant, hogy megtanítsa a kulináris kifinomultság minden csínjára, és közben ő maga is megnyílik az új ízekre, és az élet új csodáira. Mert kell az a kis fűszer, ami kicsit megbolondítja, és felkavarja az egyhangú ízeket.

  • A galaxis őrzői [2014] - Guardians of the Galaxy - amerikai akciófilm
    Rendező: James Dunn
    Szereplők: Chris Pratt, Lee Pace, Bradley Cooper, Vin Diesel, Zoe Saldana
    Sztori: A Marvel a Vasember, a Thor, az Amerika kapitány és a Bosszúállók után újabb szuperhős-csapattal "támad". Ez a látványos és akciódús űrkaland a "Galaxis őrzői" amely szó szerint kiterjeszti a Marvel univerzum határait. A történet a kalandor Peter Quill körül forog, aki ellop egy titokzatos gömböt, amelynek megszerzése szerepel a gonosz Ronan világuralmi tervei között is. Ezért hajtóvadászatot indít Quill után, akinek minden erejére szüksége lesz, ha épp bőrrel akarja megúszni a kalandot. Ennek érdekében kényszerű szövetséget köt négy különös alakkal - Rocket, az állig felfegyverzett mosómedve, Groot, egy élő fára emlékeztető lény, a veszedelmes bérgyilkosnő, Gamora, és a bosszúszomjas Drax, a Pusztító alkotják a Galaxis őrzőit. Amikor Quill rájön, hogy a titokzatos gömbnek mekkora ereje van és milyen veszélyt jelent az univerzumra nézve, elkeseredett végső összecsapásra hívja társait, a tét pedig óriási, mivel az egész galaxis sorsa múlik rajtuk.

Augusztus 21.

  • 22 Jump Street - A túlkoros osztag [2014] - amerikai vígjáték
    Rendező: Phil Lord
    Szereplők: Channing Tatum, Jonah Hill, Ice Cube
    Sztori: A rossz rendőr is hasznos - ha tejfeles képű. A kopasz osztag tagjai különlegesek: olyan éretlenek, hogy feltűnés nélkül elvegyülhetnek a fiatalkorú bűnözők között.
    Jenko (Channing Tatum) nem túl eszes, de legalább kemény, társa Schmidt (Jonah Hill) még pufi is. A véletlen úgy hozta, hogy agyatlan módszereikkel valahogy sikerült lebuktatniuk egy középiskolai kábítószer-bandát, így főnökük, Dickson kapitány (Ice Cube) új bevetésre küldi őket. A páros ezúttal egy nagyon gyanús főiskola felé veszi az irányt.

  • Sin City 2 - Ölni tudnál érte [2014] - amerikai akciófilm
    Rendező: Robert Rodriguez, Frank Miller
    Szereplők: Mickey Rourke, Jessica Alba, Bruce Willis, Josh Brolin
    Sztori: A Sin City: Ölni tudnál érte olyan történeteket mutat be, melyek nem kerültek bele az első filmbe, de Miller vadonatúj szálakkal is gazdagította az eredeti anyagot. A cselekmény Marv történetével (Mickey Rourke) folytatódik azon az éjszakán, amikor Hartigan (Bruce Willis) meghal. Elmeséli, milyen konfliktus vezetett ahhoz, hogy Dwight (Josh Brolin) átoperáltassa az arcát. Láthatjuk, hogyan próbálja Nancy (Jessica Alba) túlélni Hartigan áldozatszerű öngyilkosságát. Új figuraként megismerhetjük Johnnyt (Joseph Gordon-Levitt), az aranykezű szerencsejátékost, aki megtudja, milyen rosszul végződhet egy este, ha egy nagykutyába botlik a bűnös városban. Eva Green pedig a femme fatale szerepében sorvasztja a férfilelkeket.

  • Step up - All in [2014] amerikai zenés dráma
    Rendező: Trish Sie
    Szereplők: Alyson Toner, Briana Evigan, Ryan Guzman
    Sztori: Camille, Andie, Sean, Moose, és az eddigi Step Up részek profi táncosai mind összegyűlnek, hogy bevegyék a Bűn Városát, a fényűző partyk, a csillogó show-műsorok, az éjszakai nyüzsgés fellegvárát. Ennyire közel még sosem jártak ahhoz, hogy valóra váltsák álmukat, és saját show-val lépjenek fel a vibráló Las Vegasban. Viszont az oda vezető út korántsem olyan egyszerű: szuperlátványos műsorral kell előállniuk, olyan extrém koreográfiákkal, amivel bebizonyíthatják, ők a legjobb táncosok a nevezett versenyzők között, és bizony bárkit leköröznek.

  • Villám és varázsló [2013] - The House of Magic - belga animációs film
    Rendező: Ben Stassen, Jeremy Degruson
    Sztori: A fiatal sikátormacska, Villám egy hatalmas vihar elől menekülve besurran egy titokzatos, ódon házba, ahol a nyugdíjas mágus, Lawrence, művésznevén a Legendás Lorenzo tengeti öreg napjait. A ház minden zugát különféle állatok, különös lények és lélegzetelállító gépezetek népesítik be, amelyek vidám táncot lejtenek, miközben elkészítik az öreg bűvész számára a reggelit. Lorenzo barátságosan viszonyul Villámhoz és befogadja őt a házba, ezt azonban nem mindenki nézi jó szemmel: Jack a nyúl és Maggie az egér mesterkedni kezdenek, hogy az új jövevényt eltávolítsák. Azonban a fura csapat otthona egyik napról a másikra veszélybe kerül, amikor Lorenzo kórházba kerül, és az unokaöccse megpróbálja csellel rávenni, hogy adja el a házat. Az idős bűvész távollétében a ház fura lakói összefognak, hogy elijesszék az érdeklődőket és ijesztő stratégiát eszelnek ki, amiben fontos szerephez jut Villám is.

Augusztus 28.

  • Az üldözött [2013] - The Most Wanted Man - angol-amerikai-német politikai thriller 
    Rendező: Anton Corbijn
    Szereplők: Philip Seymour Hoffman, Rachel McAdams, Willem Dafoe
    Sztori: Egy csúnyán megkínzott, félig csecsen, félig orosz fiatalember bukkan fel Hamburg iszlám közösségében, hogy édesapja sötét üzelmekkel szerzett vagyonát megkaparintsa. Természetesen ez nem kerüli el a német és amerikai hírszerző ügynökségek figyelmét sem. Megkezdődik a hajsza, miközben az idő egyre fogy a tét pedig egyre nagyobb: vajon a titokzatos férfi meghurcolt áldozat, vagy rombolásra és pusztításra készülő szélsőséges?

  • Az utolsó éjszaka Párizsban [2014] - Diplomatie - francia-német dráma
    Rendező: Volker Schlöndorff
    Szereplők:
    Sztori: 1944 augusztusában járunk, amikor a második világháború végkimenetele már eldőlni látszik: Hitler csapatai meggyengültek, a szövetségesek pedig fokozatosan törnek előre. A többgenerációs katonai család sarja, Dietrich von Choltitz tábornok a Führertől azt a feladatot kapja, hogy a legfontosabb épületeiben és hídjainál aláaknázott Párizst robbantsa fel. Ha Choltitz engedelmeskedik a parancsnak, nemcsak az európai kultúra egy kiemelkedően fontos darabját törli el a föld színéről, de több millió ártatlan embert is elpusztít. Viszont ha megkíméli a várost, akkor a Gestapo mészárolja le az egész hátrahagyott családját.

  • Bogyó és Babóca 3 - Játszótársak [2014] - magyar animációs film
    Rendező: Krizsanics Antonin, M. Tóth Géza
    Sztori: A Bogyó és Babóca 3. - Játszótársak, az előző két szériához hasonlóan, 13 epizódban mesél Bogyó, Babóca és kis barátaik élményeiről. A már jól ismert szereplők mellett megismerkedhetünk új karakterekkel is: a kalapját vesztett Gombával, a titokzatos Csillaglánnyal, a kürtős kalácsokat árusító Bodobáccsal és Hörcsöggel. A figurák hangját ezúttal is Pogány Judit kölcsönzi, így már több mint száz különböző hangon szólal meg a Bogyó és Babóca mesékben.

hazikok.jpg

  • The Expendables - A feláldozhatóak 3 [2014] amerikai akciófilm
    Rendező: Patrick Hughes 
    Szereplők: Sylvester Stalonne, Jason Statham, Arnold Schwarzenegger, Mel Gibson, Antonio Banderas, Wesley Snipes, Harison Ford, Jet Li
    Sztori: A Feláldozhatók visszatérnek Barney Ross-szal (Stallone) az élen, hogy eddigi legbrutálisabb ellenségükkel nézzenek szembe. Barney, a profi főnök már megszámlálhatatlan bevetést vezetett, rengeteg szövetségest szerzett, és ellenségei számát is szépen gyarapította. Ám akivel most kell megbirkóznia a veterán zsoldosnak, arra ő sem számított. Váratlanul felbukkan Barney egykori társa, Conrad Stonebanks (Gibson) akivel annak idején együtt alapították meg a verhetetlen Feláldozhatók csapatát. A tömeggyilkossá vált egykori csapattag, a könyörtelen fegyverkereskedő egyszer már megmenekült Barney karmai közül, és most bosszúra éhes: végleg le akar számolni egykori bandájával, célja, hogy kiiktassa a Feláldozhatókat. Ám Barneynak is megvan a maga terve. Fiatal zsoldosokkal frissíti a csapatot, akik gyorsaságukkal, technikai tudásukkal felrázzák a berozsdásodott gépezetet. És megkezdődik az eddigi legszemélyesebb Expendables hadjárat.

  • Tini Nindzsa teknőcök [2014] - Teenage Mutant Ninja Turtles - amerikai akcióvígjáték
    Rendező: Jonathan Liebesman
    Szereplők: Noel Fisher, Alan Ritchson, Jeremy Howard, Pete Ploszek, Megan Fox, Will Arnedt
    Sztori: Sötétség borítja be New York Cityt, amint Zúzó és a gonosz Talpas Klán vasmarkába fog mindenkit a rendőrségtől a politikusokig. A jövő kilátástalan, amíg négy számkivetett fivér váratlanul elő nem jön a csatornából. Ők lesznek a Tini Nindzsa Teknőcök. A Teknőcöknek össze kell dolgozniuk a rettenthetetlen riporternővel, Aprillel (Megan Fox) és poéngyáros operatőrével, Vern Fenwickkel (Will Arnett), hogy megmentsék a várost, és leleplezzék Zúzó ördögi tervét.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr296565585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Globetrotter2014 2014.08.02. 14:10:18

Jó kis lista, köszönjük :)
süti beállítások módosítása