A specialista - The Specialist [1994] - Ilyen dögös volt Sharon Stone
2014. július 20. írta: redbandita

A specialista - The Specialist [1994] - Ilyen dögös volt Sharon Stone

Úgy látszik néha a TV kapcsolgatása közben bele lehet futni egy-két egészen jól sikerült alkotásba is. Tegnap este például a vízilabdás fiúk győzelme után az RTL Klubon kezdődött egy közel húsz éves akciófilm, melynek főszereplői Sylvester Stallone, Sharon Stone, és James "Shark - Törvényszéki ragadozó" Woods. Izgalmas, látványos (főleg ahhoz képest, hogy a 90-es évek elején készült) és még fordulatok/meglepetések is vannak benne. Sharon Stone pedig nagyon dögös!

Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott

specialista.jpg

A film John Shirley A specialista című novellái alapján készült, Luis Llosa rendezte, aki egyébként nem túl sok maradandó élményt nyújtott. A nevéhez fűződik a '93-as Lopakodók, és Az Amazon, valamint 1997-ből az Anakonda. Sokáig nem is rendezett filmeket, eddigi utolsó munkája a 2010-es El Dorado - A nap temploma címú amerikai-perui akciófilm. Mindezekhez képest A specialista egy egészen jól sikerült alkotás, egyszer mindenképp érdemes megnézni.

A főszereplő Sylvester Stalonne, bár a szerepet először Steven Segalnak szánták, de ő 9 millió dollárt kért a szerep elvállalásáért, és kikötése volt, hogy ő rendezhesse. Én egyébként nem is bánom, hogy Ray szerepébe mégsem ő, hanem Stalonne bújhatott. Kettőjük közül, akkor már inkább... 

Ray (Stalonne) robbantási szakember a CIA-nál, társa pedig Ned Trent (James Woods), aki szintén elképesztő tehetség a szakmában. Csakhogy míg egyikük szenvedélyes, csupaszív ember (persze a maga izompacsirta módján), addig másikukat csak a feladat elvégzése érdekli, sőt talán még örömét is leli a vérontásban. A páros éppen egy drogdíler felrobbantásán ügyködik, amikor a dolog balul sül el, ugyanis ártatlanok is életüket vesztik. A páros azonnal egymás ellen fordul, a munkájukat pedig mindketten elveszítik.

Trent a miami-i maffiavezérnek kezd dolgozni, de nagyon rosszul jön ki annak kisfiával, Thomassal (Eric Roberts). Két dudás egy csárdában, ugyebár... Amikor valaki elkezdi szó szerint felrobbantani a banda embereit, akkor a szakértő, azaz Trent veszi át a vezető szerepet. Na ez persze egyáltalán nem tetszik apuci kicsi fiának, de nem igazán tud mit tenni, így ideje nagy részét (már amikor éppen nem ver szét embereket) újdonsült, csodaszép barátnőjével tölti (Sharon Stone).

Hogy jön a képbe Stalonne? Nos mivel ő is egyfajta specialista fel lehet őt bérelni bizonyos munkákra. Egy ideje már egy titokzatos hölggyel folytat beszélgetéseket, aki arra kéri, hogy ölje meg szülei gyilkosait. A nő azt állítja, hogy gyermekként szemtanúja volt, amint egy bűnözői csoport megkínozza, majd megöli a szüleit. Ezen nem tud túllépni, mai napig ennek árnyékában él, csak a bosszú hajtja.

Csakhamar világossá válik előttünk, mivel el is meséli Ray-nek, hogy be akar épülni a rosszfiúk közé, és ő maga vesz revansot, ha a férfi nem segít neki. Innen már talán egyértelmű, hogy a hölgyemény a fentebb említett bandavezér fiának szeretője lesz. Ray mégis elvállalja az ügyet, de arra kéri a nőt, hogy kerülje el a maffiózokat, mielőtt valami baja esik. Persze nem tartja be. Bajba kerül. Életveszélybe. Meg kell menteni. Ez mondjuk minden hasonló filmben így van, nem?

Még hozzátenném, hogy elvileg 16 éven aluliaknak nem ajánlott, de lehet, hogy egy 18-ast is lebírna, milyen szexjelenetek vannak benne. Stone amúgy is rengetegszer villant cicit a filmben, de közte és Stalonne között izzik a levegő, amikor pedig egymáséi lesznek, akkor aztán elszabadul a pokol! :D A színésznő egyébként a film premierjekor azt nyilatkozta, hogy szerelmes volt Stalonnéba, na ez nem tudom mennyire volt reklámfogás, mindenesetre tényleg működik köztük a kémia...

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr486525811

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gizmo26 2014.07.21. 09:42:07

Charlize Theron anyukája (is lehetne)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2014.07.21. 10:33:48

"látványos (főleg ahhoz képest, hogy a 90-es évek elején készült)"

Azért ne csináljunk már úgy, mintha az a kőkorszak lett volna, amikor kőbaltával faragták a volna filmtrükköket...

joska61 2014.07.21. 10:55:02

Nagyon jó film, nem kétséges. Csak már annyiszor adták, hogy meglátom, továbbkapcsolok.

Brando 2014.07.21. 13:56:48

Az egyszer nézhető kategória egyáltalán nem jó filmet takar, a jó film többször nézhető.
Ezt a mozit, ha egyáltalán érdemes megnézni - - egyszer és nem többször - akkor az James Woods, aki félgőzzel leradíroz mindenki mást a vászonról. Na és persze Szakácsi Sándor, aki a hangját kölcsönözte neki.

bioLarzen 2014.07.21. 14:46:47

@Fedor: Így van.

Ráadásul, a Specialista már a 90-es évek közepén készült, amikor ugyan még mindig iszonyat jól nézett ki - de "már" 36 éves volt. És túl volt már rengeteg szerepen, ahol még fiatalabban, még jobban nézett ki.

Pár bizonyíték:

image.toutlecine.com/photos/a/c/t/action-jackson-1988-01-g.jpg

2.bp.blogspot.com/-lGdEzlIBTsU/T_x156-Fj4I/AAAAAAAAAXc/YuuFnwFJLXs/s200/Sharon_Stone_wallpaper-14.jpg

www.wearysloth.com/Gallery/ActorsS/16611-9624.jpg

látogató_ 2014.07.21. 15:38:22

@Brando:
Nekem az tetszett a legjobban, mikor a zuhany alatt Sly bicepszerősítő gyakorlatokat végzett a jánnyal. Onnan lehetett tudni, hogy nem a szexről, hanem a kb 50 kilóval végzett 4x10-es szériáról van szó, hogy nem S. Stone-t nézte, hanem saját felkarját.

vernarancs 2014.07.21. 15:41:39

Jol meg is csinalta Sly a Kő Sárát.

abc 2014.07.21. 17:06:53

A 16 os karika elsőre elfoglalta a képernyőt, most meg 4 pixel nagyságú :)

kisQtya 2014.07.21. 20:15:59

Sharos most is dögös. Woods királyság.

pat bateman 2014.07.21. 20:55:20

Egy régi cimborám mondta hogy "Minden filmet meg lehet egyszer nézni"
Ez a film speciel nem egyszer nézős, dr elfogult vagyok.
Ha a 90es évek elejének akciómozijait kellene értékelni és maradni kellene Slynál, akkor inkább a Cliffhangerre voksolok, szerintem magyaráznom sem kell hogy miért...;-)

Pszt! 2014.07.21. 21:22:48

Sajnos itt tartunk! :(
Annak idején ez egy átlag, egyszernézős, 12 egy tucat akciófilm volt. Az akkori nagy filmek lába nyomába sem érhet, ma pedig örül az ember, ha egy ilyet lát.
Miért nincsenek manapság jó filmek?
Az ismerőseim 99%-a, köztük én is, torrentről letöltött sorozatokat néz, mert egy épkézláb filmet nem tudnak összehozni.

Pszt! 2014.07.21. 21:23:15

@pat bateman: A cliffhanger tényleg sokkal jobb!

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2014.07.21. 22:46:32

Ez a film nem volt annyira jó, hogy csak önmagáért emlékezzek rá, de rossz sem volt. Ugyanakkor még a feleségem is egyetrért velem abban, hogy ez a nő ebben a filmben hozta élete legdögösebb formáját, ami persze a sminkmestert nagyban dicséri, de a végeredmény mindenképpen emlékezetes. Sok más embertől is ezt hallottam. Ha 36 éves volt, akkor ez csak a századik bizonyíték számomra, hogy a nők manapság 33 éves koruk környékén a legvonzóbbak, legkívánatosabbak, valamiért.

Grabbe · http://www.hirstart.hu/ 2014.07.22. 06:46:50

Emlékszem amikor az egyik régi-régi Friderikusz showban szegény Stallonét csak erről a zuhanyzós jelenetről faggatta a műsorvezető (videotelefonon keresztül); már én éreztem magamat kellemetlenül. Habár Slynak biztosan könnyen ment, hiszen az Italian Stallion idejéből rakódott rá némi tehetség ilyen téren :-D

Orica Középföldi 2014.07.22. 08:58:18

"beakar épülni a "

Remélhetem, hogy ez csupán slendriánság?
süti beállítások módosítása