Modern család - Modern Family Season 3
2014. április 25. írta: redbandita

Modern család - Modern Family Season 3

Számomra a Húsvét legjobb dolga (na persze a fincsi sonka mellett) az volt, hogy sok időm jutott az egyik kedvenc sorozatomra, így befejeztem annak második évadát és gondoltam belefogok a harmadikba, de aztán arra lettem figyelmes, hogy pikkpakk elfogyott az a 24 rész. Ez egyébként eredetileg 2012 január vége és 2012 augusztusa között futott.

Nekem eddig ez az évad tetszett a legjobban. Idáig is volt, hogy sokszor percekig csak röhögtem egy egy poénon, de most előfordult olyasmi is, hogy szó szerint folyt a könnyem a nevetéstől. Örülök neki, hogy egyelőre nem hanyatlik a sorozat színvonala.

modernfamilyseason3-2197679000230960156.jpg

Ed O'Neill - Jay Pritchett

Jay elég kellemetlenül érzi magát mikor egy családi farmos nyaraláson az egyik cowboy teljesen nyíltan ráhajt Gloriára. Ráadásul megint kénytelen Phil segítségét kérni az ügy elrendezésére. Jay mostanra teljesen összenőtt a kutyájával, midenhova magával viszi (szó szerint). Persze eközben a maga módján próbál szeretteinek is kedvében járni. Manny-t az élete nehézségeinek túlélésére tanítja, azért hogy majd elláthassa Gloriát, ha ő már nem lesz. Gloriát is próbálja kényeztetni, a kedvéért még salsa-zni is megtanul. Na persze teljesen nem tud kibújni a bőréből, és nem is kell, hiszen ezért szeretjük, nem? Elképesztő versenybe kezd Claire-el, méghozzá Luke és Manny házi feladata miatt.

Sofia Vergara - Gloria Delgado-Pritchett

Gloria egyre nehezebben viseli Jay lelkesedését új kedvence iránt, aki ráadásul tönkreteszi kedvenc dolgait. Gloria rengeteg időt tölt Lily babusgatásával, ami némi feszültséget is okoz Cameron-al. A nő megpróbálja Mannyt rávenni, hogy éljen átlagon tizenéveseknek való életet, de ez nem megy túl jól. A Pritchett gyerekekkel sincs könnyű dolga, mivel azok felnőtt létükre majdhogynem összevesznek az "új anyukán", vagy hogy az kivel barátkozik többet. Jay hiába figyelmezteti Gloriát, hogy Disneyland-be ne magassarkúba menjen, az nem hallgat rá, de aztán férje megmenti. Az évad utolsó epizódjában Gloria nagy bejelentést tesz: nekünk.

Rico Rodriguez - Manny Delgado 

Manny egy pillanatra "rossz fiú" lesz, és lop, de kiderül, hogy mindez a véletlen műve volt. Na én meg már majdnem azt hittem, hogy végre gyerkőccé válik. Manny eladási technikákat tanul Jay-től, és bevallja neki fél, hogy sosem ér majd a nyomába. Mannyt megint meglátogatja az apja, elviszi a lóversenypályára, ahová Jay is velük megy. Manny még Disneylandben sem tud gyerekként viselkedni: Mickey egeres fülek ide, vagy oda...

Julie Bowen - Claire Dunphy

Claire mindössze egy STOP táblát akar kihelyeztetni a hozzájuk közel eső veszélyes kereszteződésbe, de kiderül, hogy ez nem is olyan egyszerű. Aláírásokat kell gyűjteni és azokat bevinni az ülésező bizottsághoz, csakhogy azokat egyáltalán nem érdekli. Le se... (tudjátok). De annyira megismertük már Claire-t, hogy amit ő egyszer a fejébe vesz, azt meg is szerzi. A dolgok odáig fajulnak, hogy a nő végül jelölteti magát helyi képviselőnek. A család támogatja, de a dolog mégis furán sül el. Claire-nek egyetlen szabad estéje van és azt megpróbálja hatalmas bulival tölteni, de kiderül, hogy az egykori partyarcok (Cam és Mitchell) megöregedtek. Claire gyűjtést szervez egy leégett házú család számára, gyűjtögetés közben döbben rá, hogy mennyire zavarja Gloria és Mitchell szoros kapcsolata. Claire teljesen meggondolatlan felajánlást tesz Mitchelléknek, és fél, hogy már nincs visszaút. Az utolsó epizódban Claire először sokkoló, majd vidám hírt kap.

Ty Burrell - Phil Dunphy

Phil előre gyakorol a cowboy-os/farmos nyaralásra, hogy közel húsz év után végre bevágódjon az apósánál. Kezdetben ez nem jön össze, pedig magához képest a férfi tényleg remekel a nyeregben. Amikor már majdnem feladná Jay a segítségét kéri. Phil megvalósítja egy régi álmát. Kitaláljátok mi az? Kötéltánc. Phil megpróbálja maximálisan támogatni nejét annak induló(?) politikai pályafutásában, de közben ő maga is új vállalkozásba kezd. Két társával együtt nyit ingatlanügynökséget. Phil eközben igyekszik jó apa is lenni, de ez sem könnyű pl. nagyon nehezen viseli mikor megtudja, hogy Haley már nem szűz. Aztán pedig azzal szembesül milyen kevés időt tölt Alex-el. Luke-al a legszorosabb a kapcsolata, de már ez sem felhőtlen teljesen. Phil egy előadást tart és  megbízza Haley-t és Gloriát némi feladattal, de azok csalódást okoznak. Phil mindenáron azt szeretné, hogy mindkét lánya elmenjen az iskolai bálba, de erre egyikük nem hajlandó. Kitaláljátok, hogy melyikük?

Sarah Hyland - Haley Dunphy

Haley és Dylan kapcsolata óriási fordulóponthoz érkezik, de a fiúnak nincs könnyű dolga, mivel Mrs. Dunphy továbbra is úgy gondolja a lánya jobbat érdemelne. Amikor már majdnem megbarátkozna a fiúval, hirtelen úgy tűnik a fiatalok kapcsolata végleg zátonyra fut. Így legalább a lánynak is több ideje marad a tanulásra, kezdetnek ellátogat Phil egyetemére, méghozzá annak társaságában. A család izgatottan várja a felvételi eljárás eredményeit, de Haley majdnem mindenhonnan elutasító választ kap. Már csak egy boríték maradt.... Disneyland Haley számára is maradandó élmény, Claire megpróbálja összehozni egy Ethan nevű egyetemistával, de a lány szíve valaki másért dobog. Haley-nek komoly terve van a jövőre nézve, de aztán kap egy levelet, ami mindent megváltoztat.

Ariel Winter - Alex Dunphy

Alex számára is maradandó a farmos nyaralás, ugyanis egy tenyérbemászó, nagyképű srác ellopja a lány első csókját. A lánynak a gimnázium nem jelent gondot, de az, hogy Haley-vel egy matekcsoportba kerül... Kiderül, hogy a kockák világában Alex legalább annyira nagymenőnek számít, mint Haley a "való életben". Alex érdeklődni látszik egy fiú iránt, a baj az, hogy a srác egyetemista. A bálra mégis valaki mással megy, de az a srác meg vélhetően meleg. Mi van veled, Alex??

Nolan Gould - Luke Dunphy

Luke-ot egyre jobban idegesíti, hogy már nem ő a kis aranyos a családban, hanem Lily. Minden módon fúj rá, és próbálja Mannyt is ellene hangolni, aki persze belemegy. Egyébként Luke kb. arra veszi rá Mannyt, amire csak akarja. Luke elveszíti a barátját, a szülei pedig úgy vélik a fiú nem reagált jól az idős bácsi halálára. A suliban kitüntetik Luke-ot, de Manny szerint a srác egyáltalán nem érdemelte volna meg a díjat.

Jesse Tyler Ferguson - Mitchell Pritchett

Mitchell elbizonytalanodik azt illetően, hogy tényleg menni fog e számára egy kisfiú felnevelése, ugyanis úgy döntenek, hogy Lily mellé örökbefogadnak egy kissrácot is. Az akaratos kislánynak azonban ez egyáltalán nem tetszik, sőt! Úgy fest, hogy Cam túlzottan elkényeztette a kiscsajszit. Mitchell megpróbál leszokni a túlzott rendmániáról, de talán pont rosszkor. Mitchell és Cam folyamatosan próbálja bizonygatni férfiasságát pl. mikor "bűnözők" után kell futkosni, vagy édesapjaik előtt. Mitchelléknél felmerül a béranyaság gondolata, de aztán elvetik mivel nem szeretnék, hogy a kicsi csak egyikőjükre hasonlítson. A dolog megoldására talán Claire jön rá egy átmulatott éjszakán. Kiderül, hogy Cam szülinapja szökőnapon van, így Mitchell feladata, hogy valami fergeteges party-val lepje meg. Az évad végén Mitchell telefonhívást kap, mely szerint az egyik örökbeadó anyuka őket választotta, Cammel (és Gloriával) rohannak, még Lily előadását is kihagyják...

Eric Stonestreet - Cameron Tucker

Cam megpróbál távolságot kialakítani közte és Lily között, hogy a lánynak majd könnyebb legyen osztoznia az apukáin. De ez nem olyan könnyű! Cam diétába kezd, de ez nála nem szokott jól elsülni, így Mitchell úgy dönt ezúttal támogatja szerelmét, és ő is koplalni fog. Mindenkinek vannak rossz szokásai, Camről is kiderül, hogy van neki: utál eltakarítani maga után. Ha süt, főz a piszkos munkát mindig Mitchell-el  intézteti. Cam is próbálja bizonyítani, hogy attól, hogy meleg nem ő a nő a kapcsolatban: így lesz például kamionsofőr. Cam mentora (a bohóciskolából) meghal, és a temetésen Cam összefut régi társával, így egy kis időre megint bohócruhát húz. Claire unszolása ellenére Cam kipróbál Lilyn egy új nevelési módszert: pl. nem mondja a kislánynak semmire, hogy "nem", ha rossz dolgot tesz, eltereli a figyelmét. Ez majdnem a fél karjába kerül, szó szerint.

Aubrey Anderson-Emmons (Lily Tucker Pritchett) 

Mostanra Lily is oszlopos tagjává válik ennek a kicsit őrült, de összetartó családnak. Mostmár ő is beszél, pl. néha csúnya szavakat mondd, vagy szóvá teszi, hogy nem akar kistesót. Lily részt vesz élete első esküvőjén, ahol rögtön koszorúslány is. A ruhája pedig... Lily első fellépésre egyik apukája sem tud elmenni, így jobb híján Mannyvel és nagyapjával, Jay-el megy.

Vendég szereplők

  • Reid Ewing - Dylan
  • Matthew Gumbley - Jimmy, Alex első csókjának elrablója
  • Leslie Mann - Cam által "felszedett" nő a bárban
  • Kevin Hart - Andre, Dunphy-ék szomszédja, Phil új barátja
  • Benjamin Brett - Javier Delgado, Manny apja
  • Phillip Baker Hall - Walt, Dunphy-ék szomszédja, Luke barátja
  • David Cross - Mr. Bailey - Claire ellenfele
  • Greg Kinnear (Lesz ez még így se) - Phil ügyfele
  • Ellen Barkin - Mitzi, Phil ellenfele
  • Barry Corbin - Cam édesapja
  • Matt Prokop - Ethan

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr206067203

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása