Modern család - Modern Family Season 2
2014. április 23. írta: redbandita

Modern család - Modern Family Season 2

Nemrég írtam az ABC szitkom sorozatának első évadáról, de már a másodikat is megnéztem, mert ez is némi függőséget okozott nálam. Ez a széria eredetileg 2011 februárja és 2011 júliusa között futott Amerikában, és 24 epizódból állt. Szerencsére ezt a sorozatot nem érte el az a tendencia, amely a hasonló produkciókat elszokta: tudjátok arra gondolok, mikor elkezd ellaposodni az egész, mint a HIMYM nyolcadik(?) évada. A szereplők közül továbbra is nagyon bírom Gloriát és Camet, de mostanra Philt is elkezdtem megkedvelni. Nektek van kedvencetek?

Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott

modern-family-season-2-poster.jpg

Mivel ez egy szitkom, így a helyszínek, a szereplők és talán maguk a problémák sem változtak túl sokat az első évadhoz képest. A kissé bonyolult felépítésű család minden tagja küzd gondokkal, problémákkal, de ezeket igyekeznek együtt megoldani. Még akkor is (vagy főleg akkor) ha ezzel számunkra sok komikus helyzete eredményeznek.

Ed O'Neill - Jay Pritchett

Jay továbbra is küzd a több évtizedes korkülönbséggel, ami közte és gyönyörű felesége között van. Még akkor is, ha a nőt ez egyáltalán nem zavarja, sőt talán ezt kedveli a férfiban leginkább. Mostanra a család többi tagja is (főleg Jay gyerekei) elfogadták a helyzetet, így már ez sem okoz(hat) fennakadásokat. Vagy mégis? Jay mostanra Gloria fiával, Mannyvel is egyre jobb kapcsolatot ápol, próbálja apaként terelgetni a srácot, habár Manny erre nem igazán van rászorulva. Ő már most is egy kis felnőtt látszatát kelti, de mivel édesanyja teljesen elkényezteti, így néha jól jön Jay nyers stílusa. A férfi egyébként olyat is tesz, amit egyáltalán nem feltételeznénk róla, sőt azt hiszem ő sem saját magáról: örökbefogad egy kutyát. Bár hivatalosan Manny-é a kutyus mégis szinte folyamatosan Jay tutujgatja, mindent megenged neki, amivel Gloria-t is féltékennyé teszi. Jay a fiához is (kis időre) közelebb kerül, amikor véletlenül ugyan, de Mitchell és Cam meleg barátai közé keveredik. Megismerjük ebben az évadban Jay testvérét is, akiről eddig inkább csak hallomásból tudtunk és az is kiderül, hogy Jayt azért eléggé foglalkoztatja a halál/az elmúlás gondolata: aggódik mi lesz a családjával ha ő már nem lesz, persze mindez a maga módján...

Sofia Vergara - Gloria Delgado-Pritchett

Gloriával nem sok új dolog történik, kissé féltékeny Jay új kedvencére, Stellára, aki hivatalosan Manny kutyája, mégis a férfi kényezteti legtöbbször. Gloria egyre szorosabb kapcsolatot ápol a Pritchett testvérekkel, de nagyon úgy fest, hogy akad egy kedvence köztük. Gloria megpróbálja ápolni kolumbiai gyökereit, de ebből Jay sokszor csúfot űz, amit nő jónéhányszor keményen meg is torol. Gloria szeretne lelkes tagja lenni az SZMK (szülői munkaközösség), de ebben pont Claire akadályozza a legjobban.

Rico Rodriguez - Manny Delgado 

Manny esze még mindig (vagy egyre többet) jár különböző lányokon, majdnem minden epizódban új kiscsaj nevét emlegeti, de valamin mindig félrecsúszik a dolog. Amit Gloria egyáltalán nem bán, ő szerintem annak örülne a legjobban, ha az ő kicsikéje mindig az ő szoknyája mellett maradna. Manny a szülinapjakor döbben rá, hogy mennyire kimaradt neki a gyerekkor, és megpróbálja bepótolni.

Julie Bowen - Claire Dunphy

Claire legnagyobb problémája most is a gyerekeivel akad, leginkább az idő múlása zavarja, azaz hogy a gyerkőcök hamarosan kirepülnek a fészekből: remélhetőleg Haley fősulira megy, Alex egyre okosabb lesz, éppen elballag és gimissé válik, Luke pedig már talán annyira nem idióta, mint korábban. Habár... Clare megint csalódik az anyjában, aki ezúttal is felkavarja a család életét, pedig csak néhány órát tölt velük. Phil és Claire megpróbálják házasságukat életben tartani, de ez nem könnyű három gyerek mellett. A Valentin nap idén sem sikerül túl jól, egy elég nagy veszekedésük is van, a gyerekek pedig rájuk nyitnak szex közben. 

Ty Burrell - Phil Dunphy

Mostanra Phil is szembesül azzal, hogy a gyerekei lassan felnőnek, na persze ő nem magától döbben rá, Claire szembesíti a ténnyel. Szerencsére azonban Phil kedvence, Luke még nagyon távol áll a felnőtté válástól, így vele tovább őrültködhetnek. A munkába Phil továbbra is nagyon sikeres, bár egy egész komoly eladás majdnem meghiúsul Claire miatt. Phil továbbra sem igazán tudta megkedveltetni magát az apósával, így elképesztően fel van dobva, amikor a férfi az ő segítségét kéri.

Sarah Hyland - Haley Dunphy

Haley tinikhez méltó módon valamiféle se veled, se nélküled kapcsolatot bonyolít az első évadban megismert Dylannel. Amikor éppen szakításban vannak, a lány összejön a matektanárral is, na nem kell rosszra gondolni, a tanár is csak tinédzser. A lánynak egyébként továbbra is édesanyja, illetve a húga jelentik a legnagyobb konfliktusforrást, velük jön ki a legnehezebben, ráadásul most itt van egy valós probléma is: a továbbtanulás.

Ariel Winter - Alex Dunphy

Alex még mindig a nővérével vívja a legtöbb csatát, de néhány helyzetben úgy tűnik, mintha titkon Alex is vágyna nővére sikereire, népszerűségére pl. a ballagási beszéd esete. Ahogyan már megszoktuk a lány továbbra is a végletekig őszinte, egyik ilyen kirohanásával döbbenti rá a szüleit, hogy okosabb már náluk is.

Nolan Gould - Luke Dunphy

Mint az előbb is említettem Luke talán mintha egy hajszállal kezdene normálisabb lenni, bár erre azért még többször rácáfol. De meglepő módon a gyerekpszichológus nem talál nála semmilyen rendellenességet. Luke és Manny is egy picit közelebb kerülnek egymáshoz, bár előbbi inkább csak rossz hatással van az utóbbira. Luke ebben az évadban egy új barátra is szert tesz, bár ezt a  szülők kezdetben nagyon ellenzik.

Jesse Tyler Ferguson - Mitchell Pritchett

Mitchell megpróbál picit férfiasabb lenni, hogy ezzel bizonyítson az apjának, és Camnek is pl. barkácsolni akar. Mitchell mindig megpróbál kedveskedni a párjának, de ez sajnos sokszor rosszul sül el pl. mikor részt vesz egy flashmob-ban, és Cam ebből kimarad. A féltékenységgel is meg kell küzdenie a párnak, no nem egymásra féltékenyek, azon versengenek kibe szerelmes Mitchell asszisztense.

Eric Stonestreet - Cameron Tucker

Camnek rosszul esik, hogy Mitchell nyilvános helyen abszolút nem tudja kimutatni az érzelmeit. Kiderül, hogy ennek Jay az oka és a család együtt próbál meg változtatni ezen. Cam valami nagyon furcsa szimbiózisban él az anyukájával, és nem veszi észre annak hibáit pl. hogy a nő állandó taperolja Mitchellt. Mivel Lily egyre nagyobb, így Cam úgy dönt már most elkezdi megszerettetni a kislánnyal a gondolatot, hogy örökbefogadták. Eközben pedig megpróbálják megtalálni az ideális rokont, aki felnevelheti Lilyt, ha velük valami történik.

Vendégszereplők

  • Nathan Lane (Egértanya, Madárfészek) - Borsika - Cam és Mitchell barátja
  • Reid Ewing (Frászkarka, Zeke és Luther) - Dylan, Haley barátja
  • Celia Weston (A falu, Tehetséges Mr. Ripley) - Cam mamája
  • Thomas Kasp (Surviving Jack) - Haley matektanárja, majd pasija
  • Danny Trejo (Machete) - Gus, az iskola karbantartója
  • Jami Gertz (The Neighbours) - Phil ügyfele
  • James Marsden (X-Men filmek) - a Camékhez beköltöző csöves
  • Rachel Harris (Brilliáns elmék, Surviving Jack) - Amelia, étteremtulajdonos, Camék szomszédja
  • Jeremy Rowley (iCarly, Sakáltanya) - Michell asszisztense
  • Shelley Long (Cheers) - Dede Pritchett, Mitchell és Claire anyja
  • Matt Dilion (Keresd a nőt, Ütközések) - Claire első pasija
  • Jonathan Banks (Totál szívás, Balfékek) Donnie Pritchett, Jay testvére

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr136064798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.04.23. 13:06:23

nem is baj, hogy nem változtak azok a karakterek, meg az egész széria.

Visinszkij 2014.04.23. 19:21:20

Gratulálok, rendkívül aktuális. Most 2014. van, vagy tévedek?
süti beállítások módosítása