Májusban jön az "új" Godzilla
2014. április 20. írta: redbandita

Májusban jön az "új" Godzilla

Az új Godzilla (12E) (Godzilla, hazai bemutató: május 15.) elkészítése képtelenség lett volna a digitális technika csúcsra járatása nélkül: szörny és valóság találkozása tökéletes illúziót kelt. Egy nagyváros pusztulásának a képei talán még sosem voltak olyan impozánsak és tökéletesek, mint ebben a filmben. Ám a technika nem minden. Gareth Edwards rendező egészen hagyományos módszert alkalmazott, hogy a színészeiből meggyőző produkciót hozzon ki: az ijesztgetést.

– Az egyik legnagyobb kihívás a forgatáson az volt, hogy a színészek miképpen képzelik el Godzilla mozdulatit: mire, milyen ritmusban reagálnak – avatott be újságírókat a műhelytitkaiba. – Animációs terveket tudtunk nekik mutatni, de az kevés volt. Sokáig azzal próbálkoztam, hogy egy mikrofonba kiabáltam, éppen mit fog csinálni a megaszörny: „most jön”, „fordul”, „megáll”, de ez sem volt az igazi. Az iPodomon viszont rajta voltak az első üvöltései. Végül azt játszottam le, miközben odadugtam a mikrofont a hangszóróhoz. Zengett tőle a stúdió. Látni kellett volna a hatást! Attól kezdve így forgattuk az összes jelenetet – én most is rögtön látom, melyik snittben hallották a színészek az üvöltést, és melyikben nem. Godzilla hangjától mindenki őszintén besokallt!

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr976052001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása