A fiúk utálják a lányok imádják, na mi az?
2014. március 18. írta: lámadémon

A fiúk utálják a lányok imádják, na mi az?

 4_keret.jpgA musical! Ahol ugye énekelve mondják el a színészek, ami a szívünk nyomja, némi tánccal és show-elemekkel megspékelve.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Amerikában nagy hagyományokkal bír, nálunk (kis túlzással) csak a Madách és az Opeserett színház képviseli. Musical filmeket szinte egyáltalán nem készítünk, mi magyarok. Ha néha van is egy-egy(Pl:Made in Hungária) próbálkozás az inkább lesz némileg izzadságszagú. mint szórakoztató. (Egy megoldás van többet kéne ilyet csinálni és akkor nen lenne az amúgy tehetséges és jó magyar színészgárda olyan mérhetetlenül megilletődött a kamera előtt.)

Aki viszont ebben profi az természetesen Amerika. Aki könnyedén és nagyon profin állít fel egy fél NewYorkot ábrázoló díszletet, és tölti fel 150 egyszerre mozgó táncossal, illetve olyan hangú énekesekkel, akiktől leesik az ember álla.

Hogy a régi időkig nyúljak vissza itt van pár film a nagy öreg klasszikusokból, Az egészen frissekig azoknak, akik szeretik ezt a műfajt  vagy akik eddig utálták, de most elég bátorságot éreznek ahhoz hogy a legjavával megpróbálkozzanak :)

West Side Story (1961)

My fair Lady  (1964)

Marry Poppins  (1964)

Hello Dolly (1969)

Grease (1978)

Hair (1979)

Majd itt valahogy ráunt Amerika erre a műfajra és a 2000-es évektől számolt vele újra. Mint a régi ruha a szekrényben rácsodálkoztak hogy jééé ilyet is lehet? 

Moulin Rouge (2001)

Chicago (2004)

Dreamgirls (2006)

Mamma Mia (2008)

Burlesque = Díva (2010)

High School Musical

És bármilyen fura is, de a HSM filmek is ebbe a kategóriába esnek. Persze több a barackos szájfény meg a szívzűrök de attól még musical. 

Glee (2009)

A siker garantált, ezt mi sem, mutatja jobban, hogy még sorozatot is megéri ebben a műfajban gyártani.  Jelenleg az ötödik évadánál tart és sorra tűnnek benne fel Hollywood nagyjai is. És egy új műfajjal ismertették meg a nagyérdeműt azzal a bizonyos Mash up-pal. 

Egy Ráadás HIMYM suit song.Mert ugye egy kis sitcom-ba is belefér egy nagyon tuti zenei betét:

A fülbemászó dallamoknak köszönhetően jó dudorászást a nap további részében :)

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr885866875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása