Aronofsky új filmje körül csitul a felháborodás
2014. március 07. írta: redbandita

Aronofsky új filmje körül csitul a felháborodás

Korábban vallási csoportok fenntartásaikat fejezték ki amiatt, hogy szerintük a Noé című szuperprodukció túl szabadon kezeli a bibliai történetet. A filmet gyártó Paramount stúdió most igyekszik a problémát rövidre zárni: közleményt adtak ki, remélve, hogy ezzel tiszta vizet önthetnek a pohárba. Eszerint a film cselekményét "Noé története inspirálta", miközben az alkotók "éltek a művészi szabadság lehetőségeivel", ugyanakkor a produkció hű maradt Mózes első könyvének eredeti üzenetéhez és értékeihez.

A közleményre már meg is született az első pozitív válasz. Jerry Johnson, a Vallásos Műsorszolgáltatók Egyesületének elnöke, aki már a filmet is látta, üdvözölte a stúdió nyilatkozatát. Szerinte a Noé színvonalas produkció, és biztos benne, hogy a vallásos nézők jól meg tudják majd különböztetni benne, mi az, ami a Bibliából származik, és mit tettek hozzá az alkotók.

Noé történetének vászonra vitele kamaszkora óta szívügye volt a rendezőnek, Darren Aronofskynak (Fekete hattyú), aki olyan sztárokat kért fel a főszerepekre, mint Russell Crowe, Sir Anthony Hopkins, Jennifer Connelly és Emma Watson.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr605846051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pipas 2014.03.07. 23:55:38

Mi a más a filmben, vannak dinoszauruszok a bárkán? Jah, nem, kenguruk, ugye? Először elmegy ausztriába a kengurukért, tudtam!

redbandita 2014.03.08. 10:48:10

@Pipas: kicsit utánaolvastam, hogy tudjak neked válaszolni. Az a problémájuk, hogy túl hollywood-ias lett a feldolgozás pl. Russel Crowe túl sokat iszik, a csatajelenetekben szereplő angyalok hatkarúak stb.
süti beállítások módosítása